Legfrissebb tartalom
Főoldal / Hírek / A Korg leleplezte a Monologue monoszintit

A Korg leleplezte a Monologue monoszintit

Új hardveres szintetizátort jelentettek be a napokban.

Év elején a Korg mindannyiunkat meglepett analóg poliszintetizátorával, mely nem csak jól néz ki és jól szól, hanem megfizethető is. Pár hónappal később ismét nagyot robbantottak egy monofónikus utód bejelentésével, mely a Monologue nevet kapta és 2017. januárjában várható egy a mostaninál is alacsonyabb árkategóriában.

Ahogy a megdöbbentően egyértelmű név is mutatja, a Monologue egy monofónikus analóg szintetizátor. Ellentétben a Minilogue stílusosan ívelt formáival, fából készült hátlapjával és szögletes fém vezérlőpultjával, kialakításában inkább a Monologue-hoz igazodik. Méretében is kisebb, a három oktávos vékony billentyűzetet két oktávosra cserélték, és a már ismert ezüst mellett különböző színekben fogják forgalmazni – választható például matt fekete, sötétkék, arany és vörös. Megtartották a Minilogue számos értékes vonását, mint a mini OLED oszcilloszkóp kijelzőt és az átlós pitch bender stick-et, miközben további említésre méltó lehetőségeket adtak hozzá, például 16 hátulról megvilágított szekvenszer gombot. A Monologue elemről is megtáplálható, a gyártó hat darab AA elem használatával 6-8 óra üzemidőt ígér.

Akárcsak a Minilogue, a Monologue is el van látva vonali és fejhallgató kimenettel, egy külső audio bemenettel, MIDI és sync ki- és bemenettel és egy USB csatlakozóval. A Korg szerint hála az agresszív kétpólusú filternek és további áramkör hozzáadásának, hangzását tekintve új szintetizátoruk egy a korábbiaktól eltérő típusú palettát nyújt majd. A továbbfejlesztett step-szekvenszer az erőteljes bass és lead valamint a komplex ritmikus hangok mellett, valós idejű paraméterrögzítést és azonnali tarnszponálást kínál. Ezen felül a Monologue mikro-tuning képességgel és egy sor előre programozott preset-tel büszkélkedhet, melyet Richard D James (Aphex Twin) közreműködésével készítettek. Ami az egészben a legjobb, a Monologue hihetetlenül megfizethetőnek ígérkezik: az első darabokat 299 angol Fontért tervezik jövő januárban piacra dobni.

Forrás: http://www.soundonsound.com

Ezt is látnod kell!

Megújjúlt az FBT X-széria

Az X- sorozatot az összes elektronika újratervezésével megújították, hogy növeljék a teljesítményt és fontos új …

Vélemény, hozzászólás?