Legfrissebb tartalom
Főoldal / Fénytechnika / Robotlámpák / Clay Paky Mythos a CMT élő “Ultimate Kickoff Party”-n

Clay Paky Mythos a CMT élő “Ultimate Kickoff Party”-n

cp_kickoff_4USA, Dallas – a CMT “Ultimate Kickoff Party”-val, egy ragyogó, 90 perces speciális show-val indult az első College Football Playoff (egyetemi, amerikai foci rájátszás), melyet úgy is jellemezhetnénk, hogy a Clay Paky új Mythos lámpái – a legfejlettebb hibrid fény, ami egy kiváló 470W-os spot lámpa és egy rendkívüli beam lámpa funkcióit nyújtja – először jelentek meg az amerikai TV-ben.

A produkció megálmodója/ fény dizájnere Mike Swinford kapott 146 darab Mythos lámpát a nashvillei Morris Light and Sound Inc.-tól, akik hatalmas készlettel rendelkeznek a legfrissebb fényekből. Spot lámpaként a Mythos megfelelően nagy fénycsóvát adott, miközben a zoom a fókuszáláshoz van optimalizálva; bema lámpaként pedig még nagyobb távolságokon is szép, párhuzamosak maradtak a fénycsóvák. A Mythos lágyan mozgó, gyors és nagyon csendes lámpa egy teljesen újratervezett, forgatható effekttárcsát is tartalmaz.

cp_kickoff_2“A show elsődlegesen a fényre épült” mondja Swinford “habár a video effekteknek volt pár kis-felbontású kijelzőnk a traverzen. A Mythosok erősen domináltak az összeállításban és megtámogattuk őket még pár LED –es tűzzel.  A Mythos-tól megkaptam mindent, amit egy eszköztől elvárok: a grafikák nagyszerűen néznek ki (mintha a Sharpyt megtuningolnánk), a zommolási képesség is remek a gobos textúrákkal és a z élek elsimításához egy ál-wash módot is beletettek. Biztos voltam benne, hogy a Mythos egy olyan fény, amely egyben tudja mindezt. ”

Swinford 24 Mythos-t épített mindhárom cikk-cakkos trussra, amik 10 láb hosszú elemekből és 4 pontos sarok kockákból készültek. Mindegyik kockánál egy 5 láb hosszú függőleges elem is volt, további 2 Mythos-szal. A negyedik cikk-cakkos állvány a saját 8 láb hosszú lábain állt, rajta további 24 lámpával.

“Azt hiszem a Mythos igencsak populáris lesz” összegzi Swinford.  “A Clay Paky-nél dupla műszakban kell dolgozni, hogy tartani tudják az iramot a kereslettel!”

Linkek:

A teljes cikk a Clay Paky oldalon

[Best_Wordpress_Gallery id=”18″ gal_title=”clay paky kickoff”]

Ezt is látnod kell!

SGM G-Spot – robot a szökőkútban

Az idei Budapest Music Expo (korábbi nevén: Hangfoglalás) kiállításon itthon is bemutatkozott az SGM korszakalkotó …

Vélemény, hozzászólás?