Legfrissebb tartalom
Főoldal / Fénytechnika / Fényvezérlés / dimmerek / Kipróbáltuk a Strand Lighting 250ML-t

Kipróbáltuk a Strand Lighting 250ML-t

A gyártó ígérete szerint „ez lesz az első mozgófejes lámpavezérlőd”, és ezt az ígéretet tulajdonképpen gond nélkül be is tudja váltani. A pult ugyanis kiválóan ötvözi a hagyományos dimmeres programozó felületet a modern mozgófejes és LED-es lámpa vezérléssel, így azoknak, akik a hagyományos felülethez vannak szokva sem kell egy teljesen idegen, új programozási környezetet megszokniuk, hanem elég csak az eddigi tudásukat és tapasztalataikat kiegészíteni a pult új funkcióinak megismerésével.

250_ml_in_action

 

 

 

 

A megoldás maga egészen egyszerű: a két lámpacsoportot (dimmelt és komplex lámpák) két, alapvetően elkülönített felületen lehet programozni, de a képek elmentése és előhívása is a hagyományos nyomógombos felületen történik. A pultra maximálisan felprogramozható 250 dimmer csatorna és 30 robot-, illetve LED-es lámpa által megszerkesztett képet vagy egy központi cue listába – ez elsősorban színházi alkalmazás esetén lehet kifejezetten hasznos – vagy egy tetszőlegesen kiválasztott húzóra tudjuk rámenteni, ezen a ponton találkozhatunk először a pult igazi potenciáljával.

A 250ML baloldali szekcióján található húzók messze nem csak dimmercsatornák vezérlésére alkalmasak, mint ahogy egy hagyományos preset pultnál megszokhattuk, hanem ide üthetünk föl különböző submastereket, illetve playback vagy chase (effekt) sorozatokat is, mindezt 24 oldalon. Ennek megfelelően a húzók alatt található „bump” gombok sem csak flash funkciót láthatnak el, hanem például solo, vagy flash+solo funkciót, egy playback „go/run” funkcióját, de akár le is tilthatjuk, ha éppen nincs rá szükségünk. A playback-ek és chase-ek közti különbség annyi, hogy az előbbi esetében az eltárolt képeket minden esetben egymás után tudjuk lejátszani, és egy dedikált submaster húzóval (playback master) tudjuk master fényerejüket állítani, az utóbbi esetében viszont live környezetben több lejátszási sorrend közül élőben is választhatunk (forward, backward, bounce vagy random).

 

250_ml_panel_top

A mozgófejes, vagy LED-es lámpák esetén a képek tárolása a dimmerekhez hasonlóan történik, viszont azok paramétereit a konzol jobb oldalán található, nagyfelbontású kijelző körül található gombokkal és négy darab végtelenített tekerővel tudjuk igényeink szerint beállítani. Külön finomság, hogy a képek beállításánál lehetőségünk van az eltárolandó paraméterek külön-külön kiválasztására, így megtehetjük azt, hogy külön húzókra programozunk mozgásokat, színeket, intenzitás és strobe effekteket, amiket az élő show alatt szabadon variálhatunk.

philips_strand_250ml (1)

 

A Strand Lighting 250ML bebizonyította, hogy gyakorlatilag bármilyen környezetben megállja a helyét, legyen szó kisebb színházi, mobil rendezvényes, vagy akár klub installációról.

Linkek:

A Strand Lighting oldala

A Strand Lighting 250 ML bemutató videója

Ezt is látnod kell!

“Hűha” vizualizáció SGM LED gömbökkel

  A dán AV Center nagy konferenciatermében sikerült egy igazán látványos vizuális effektet megvalósítani SGM …

Vélemény, hozzászólás?