Legfrissebb tartalom
Főoldal / Fénytechnika / PR Lighting robotlámpa újdonságok

PR Lighting robotlámpa újdonságok

A 2014-es frankfurti Prolight + Sound kiállításon fogja bemutatni a kínai PR Lighting cég legújabb mozgófejes szériáját.

A 2014-es frankfurti Prolight + Sound kiállításon mutatatta be a kínai PR Lighting cég legújabb mozgófejes szériáját, amelyek az XR sorozatot gyarapítják. A lámpacsalád két kisebb (XR 230 Spot, 330 Spot) és egy nagyobb spot (XR 1000 Spot) lámpából áll össze, valamint ez utóbbinak elkészült a beam optikás verziója is (XR 1000 Beam). A sorozat minden tagja CMY színkeveréses és minden olyan funkcióval el vannak látva, amit csak egy mozgófejes spotlámpától elvárhatunk.
Az XR 230-as igazi hosszútávfutónak ígérkezik. A gyártó által a lámpával szállított Osram Sirius HRI 230W-os izzó várható élettartama 3000 óra, fényárama mintegy 9500 lm. Kompakt méretével kisebb klubok, színházak, illetve rendezvények lebonyolítására lehet alkalmas.

xr_230_spotAz XR 330 minden paramétere tökéletesen megegyezik a 230-assal, mindössze abban tér el, hogy nagyobb, 330W-os izzóval van szerelve, ami 15000 lm leadására képes. A nagyobb fényerőért cserébe az élettartam viszont a felére csökken – a lámpával szállított OSRAM SIRIUS HRI 330W XL izzó körülbelül 1500 munkaórát bír.

Az XR 1000-es igazi igásló. Mindössze 1200W maximális teljesítményfelvétel mellett 85000 lm fényáramot produkál, köszönhetően a lámpához ajánlott OSRAM Lok-it! HTI 1000 W/PS izzónak és a kifinomult optikai rendszernek. A klasszikus spot optikás kivitel mellett a PR Lighting – nagy örömünkre – beam optikás verziót is készített XR 1000 Beam néven.

Üdítő meglepetés a gyártó új LED-es beam lámpája, az XLED 2007 Beam, amely a sikeres XLED 336-os méltó utódja kíván lenni. A lámpa 7 db 15W-os RGBW LED chippel szerelték és mindkét tengelyén végtelenítve is tud forogni! Ezzel a funkcióval a robotlámpás látványtervezés egy egészen új dimenzióját nyitja meg, hiszen teljes mértékben elgördülnek a programozó elől a pozíció végállások által megszabott korlátok.

Kíváncsian várjuk, hogy hogyan teljesítenek a lámpák élőben, erről frankfurti kiruccanásunk után be is fogunk számolni!

Ezt is látnod kell!

Áprilisi fények!

Ismét megpróbálunk olyan fénytechnikákat mutatni melyek alacsony költségvetésből is megfelelő élményt tudnak biztosítani. Elsőként egy …

Vélemény, hozzászólás?