Legfrissebb tartalom
Főoldal / Fénytechnika / PR Lighting robotlámpa újdonságok

PR Lighting robotlámpa újdonságok

A 2014-es frankfurti Prolight + Sound kiállításon fogja bemutatni a kínai PR Lighting cég legújabb mozgófejes szériáját.

A 2014-es frankfurti Prolight + Sound kiállításon mutatatta be a kínai PR Lighting cég legújabb mozgófejes szériáját, amelyek az XR sorozatot gyarapítják. A lámpacsalád két kisebb (XR 230 Spot, 330 Spot) és egy nagyobb spot (XR 1000 Spot) lámpából áll össze, valamint ez utóbbinak elkészült a beam optikás verziója is (XR 1000 Beam). A sorozat minden tagja CMY színkeveréses és minden olyan funkcióval el vannak látva, amit csak egy mozgófejes spotlámpától elvárhatunk.
Az XR 230-as igazi hosszútávfutónak ígérkezik. A gyártó által a lámpával szállított Osram Sirius HRI 230W-os izzó várható élettartama 3000 óra, fényárama mintegy 9500 lm. Kompakt méretével kisebb klubok, színházak, illetve rendezvények lebonyolítására lehet alkalmas.

xr_230_spotAz XR 330 minden paramétere tökéletesen megegyezik a 230-assal, mindössze abban tér el, hogy nagyobb, 330W-os izzóval van szerelve, ami 15000 lm leadására képes. A nagyobb fényerőért cserébe az élettartam viszont a felére csökken – a lámpával szállított OSRAM SIRIUS HRI 330W XL izzó körülbelül 1500 munkaórát bír.

Az XR 1000-es igazi igásló. Mindössze 1200W maximális teljesítményfelvétel mellett 85000 lm fényáramot produkál, köszönhetően a lámpához ajánlott OSRAM Lok-it! HTI 1000 W/PS izzónak és a kifinomult optikai rendszernek. A klasszikus spot optikás kivitel mellett a PR Lighting – nagy örömünkre – beam optikás verziót is készített XR 1000 Beam néven.

Üdítő meglepetés a gyártó új LED-es beam lámpája, az XLED 2007 Beam, amely a sikeres XLED 336-os méltó utódja kíván lenni. A lámpa 7 db 15W-os RGBW LED chippel szerelték és mindkét tengelyén végtelenítve is tud forogni! Ezzel a funkcióval a robotlámpás látványtervezés egy egészen új dimenzióját nyitja meg, hiszen teljes mértékben elgördülnek a programozó elől a pozíció végállások által megszabott korlátok.

Kíváncsian várjuk, hogy hogyan teljesítenek a lámpák élőben, erről frankfurti kiruccanásunk után be is fogunk számolni!

Ezt is látnod kell!

2019-es Eurovíziós Dalfesztivál pro-light oldalról

M&M Production már több éve vezet online naplót az Eurovíziós Dalfesztivál háttérmunkálatairól. Az idén Tel …

Vélemény, hozzászólás?