Legfrissebb tartalom
Főoldal / Multimédia / Drónok / Videózás földön és égen – DJI értékesítési pont lettünk

Videózás földön és égen – DJI értékesítési pont lettünk

Sokáig csak kósza gondolat volt a fejünkben, de egyre erősebben éreztük, hogy foglalkozzunk olyan kiegészítő termékekkel is, amelyek nem tartoznak közvetlenül a hang- és fénytechnika világába, de felhasználásuk nagyban segíthet és hozzájárulhat a jobb szakmaisághoz.

Mivel továbbra is alapvető célként tekintünk az jól és stabilan működő eszközökre, a választásunk a DJI márkára esett. A hi-tech cég 2006 óta fejleszt és gyárt drónokat és stabilizátorokat a legmagasabb minőségi elvárásoknak megfelelve. Szerencsére a magyarországi importőr tökéletesen értette milyen gondolatok fordultak meg a fejünkben és külön köszönjük nekik, hogy ennyire támogatnak, és ilyen gyorsan értékesítési ponttá válhatott a Zaj Studio.

Hogy mikre is gondolunk valójában? Összegyűjtöttünk pár ötletet, de úgy gondoljuk ezeken felül mindenki határtalan fantáziájára bízzuk a többit.

A DJ-k szempontjából talán a legegyszerűbb a megközelítés, hiszen ki ne szeretne a mai – mindent marketingre alapozó – világban saját magáról a legprofibb képi anyagot összerakni? Abban nem kételkedünk, hogy manapság a mobil eszközök fejlődése már profi 4K felbontású videók rögzítését teszi lehetővé akár a zsebünkben lapuló telefonnal is, de a stabil képi rögzítés hiánya alapvetően meghatározza a végeremény minőségét.

Mindegy tehát, hogy otthoni környezetben, a legdurvább partin, vagy fesztiválon rögzítenél az erre kifejlesztett DJI Osmo Mobile olyan társad lehet ebben, ami minden esetben stabil képi anyagot eredményez a telefonoddal összhangban.

Elrugaszkodva a földről egy más világ köszönhet vissza a képeidről, amelyhez már akár a Tello széria is kitűnő választás lehet a maga HD videó rögzítésével, de remek választás akkor is ha csak most ismerkedsz a drónos repülés világával. Hangsúlyozni szeretnénk, hogy itt még mindig arra gondolunk, ki sem tetted a lábad otthonról, vagy a klubbodból, csak épp teszel néhány fordulatot a pultod körül, vagy berepülsz a szobád ablakán… Egyszerű de fantasztikus videókkal tudod megspékelni a szettedet.

Hangtechnikai szempontból felvetődhet a kérdés, mire is használhatjuk a képalkotó eszközöket, de egy remek promó videó a hétvégi setup-odról a youtubra feltöltve újabb munkákhoz vezethet el. Elég egyedi lehet az FOHból berepülni a backstage-be…
Ha profi felhasználásra gondolunk, egy-egy magasabb színpadi installáció, vagy pl. egy komolyabb fedés vizuális ellenőrzéséhez is segítséget nyújthat egy repülő szempár. Természetesen nem helyettesítheti a műszaki ellenőrzést de a hibák feltárásában jó szolgálatot tehet.

A partiszervezők már valószínüleg el sem tudják képzelni az életüket légifelvételek nélkül, a velük dolgozó profi operatőrök pedig rutinos drón pilóták, akik a legprofibb eszközökkel dolgoznak. A kiegészítők között nekik is tartogatunk majd ötleteket.

Fénytechnikai megoldásokban is egyre inkább szerepet kap a videórögzítés, mind marketing célokra, vagy akár az előzetes tervezésnél, helyszínbejárások alkalmával új perspektívákat nyithatunk a megrendelőink előtt.

Színpad ma már szinte elképzelhetetlen LED megjelítők nélkül, itt pedig azonnal adódik a lehetőség, hogy élő képet sugározzunk a közönségnek az égből, összevágva akár az előzőleg elkészített média anyagokkal. Egészen új élemnyekkel gazdagíthatjuk a látogatókat…

Manapság háttérbe szorul kicsit a félnyképezés, egyre inkább a mozgóképek felé halad rohanó világunk, és az hogy ezt milyen szemszögből tudjuk rögzíteni messzemenőkig befolyásolja a végeredmény minőségét. A fent felsorolt néhány elképzelés csak gondolatmegindító ahhoz, hogy milyen sok helyen talákozhat a hang- és fénytechnika világa a vidórögzítéssel.

Örömmel jelentjük tehát, hogy mostantól már ebben is számíthattok ránk, szakértő kollégáink segíteni fognak a legvadabb elképzeléseitek megvalósításában is.

Egyre bővülő készülék és kiegészítő palettánkat a webshopban találod.

DJI termékek a webshopban

Ezt is látnod kell!

Megújjúlt az FBT X-széria

Az X- sorozatot az összes elektronika újratervezésével megújították, hogy növeljék a teljesítményt és fontos új …