Legfrissebb tartalom
Főoldal / Hírek / Sonarworks, egy csapat az igazán jó hangzásért

Sonarworks, egy csapat az igazán jó hangzásért

A Sonarworks 2012-ben alakult, amikor 2 zeneszerető ember találkozott egy tudóssal. Ez ugye senkinek nem mond semmit, de amit véghez vittek az elmúlt 6 év alatt, az már sokkal érdekesebb. Azóta a csapat 30 főre nőtt, és megalkottak egy olyan szoftveres megoldást, amivel bárki pillanatok alatt professzionális stúdióban érezheti magát bárhol is legyen.
Ez egy picit extrémen hangzik, de gondoljunk bele, egy olcsóbb fejhallgatóval is akár a vonaton mixelhetünk, masterelhetünk, és jól fog szólni! De ne rohanjunk ennyire előre.
Szóval Sonarworks. Egy szoftver ami képes számunkra teljesen tiszta, egyenletes hangzást biztosítani, legyen az fejhallgató vagy monitorsugárzó a lakásunkban. Nem varázslat, házimozi berkekben ez már nagyon rég óta működik.

Mérőmikrofon, sok-sok mérés, egy szoftveres felület és egy VST/AU/AAX Native/RTAS plugin. Ezek az alapjai az egész varázslatnak. A szoftver a mikrofon segítségével a szoba különböző pontjain végzett mérések alapján megállapítja a tér és a hangfalak paramétereit (gyengeségeit), és sok-sok számolás után generál egy EQ beállítást illetve egy időkorrekciós profilt, amivel ezeket az eltéréseket (hibákat) tudja korrigálni egy bizonyos szintig. Ezek után akár a DAW-unkba a master csatornára illesztve egy pluginként, vagy az otthoni zenehallgatáshoz, rendszer szinten tudjuk használni ezeket a beállításokat.

Elsőre ez elég érdekesen és boszorkányosan hangozhat. Hozzá kell tennem, hogy apa 60 éves Tesla-ival nem fog csodát művelni.
A szoftver a mérések után megmutatja nekünk, hogy mely frekvenciák térnek el a lineáristól, és azt is meg tudjuk nézni, hogy ezeket hogyan küszöbölte ki a szoftver.

Több, mint 2500 stúdióban használják már a szoftvert, köztük olyan neves előadók felvételeinél, mint: Pink, Shakira, Imagine Dragons, Chris Isaak, Stevie Wonder, Lady Gaga, Coldplay, The Killers

 Ezt is látnod kell!

Megújjúlt az FBT X-széria

Az X- sorozatot az összes elektronika újratervezésével megújították, hogy növeljék a teljesítményt és fontos új …