Legfrissebb tartalom
Főoldal / DJ eszközök / Serato Pyro – DJ app-ot mindenkinek

Serato Pyro – DJ app-ot mindenkinek

A Serato ingyenesen letölthető zenelejátszó app-ja, a Pyro funkciói már sok hasonló programban léteznek, azaz rábízhatjuk a lejátszóra, hogy válogassa össze nekünk, szinkronizálja és keverje át a zenéinket anélkül, hogy hozzá kéne érnünk. Nagyjából ennyiből áll a Pyro is, azzal a különbséggel hogy mindezt meglepően jól csinálja az app. A beat match-ek pontosak, az úsztatások rövidek, de nagyjából bármelyik zenei stílusnál szépen kivitelezettek. Ugyan a váltások helyére még nem figyel, de valószínűleg ez is csak idő kérdése. Spotify-ról és a saját könyvtárból is javasol zenéket amik szerinte jól illenek a mixbe.

A Pyro már egy elég jó példa arra, ha azt szeretnénk megnézni, hogy hol tartunk jelenleg a DJ-ket helyettesítő algoritmusok terén. Tavaly a BBC csinált egy oldalt, ahol bárki megnézheti mennyire valószínű, hogy a következő két évtizedben robotok vagy éppen szoftverek véglegesen átveszik a jelenleg végzett munkánkat. Ugyan a DJ szakma nincs a listában, de az utóbbi pár évben végbemenő fejlesztések után érdemes lehet elgondolkodni azon, hogy mikor válik feleslegessé az emberi tényező a DJ pultban. Miután elgondolkoztunk rajta lássuk be, hogy ez nem túl valószínű.

Bárokban, házibulikban vagy utazás közben  mindenképp érdemes lehet az lejátszónk shuffle funkcióját helyettesíteni ezzel a kis app-al, de rendkívül kritikán aluli munkát kell végeznie annak a DJ-nek akit lecserélnek erre az appra.

Valószínűleg előbb-utóbb várható egy Androidos verzió is, de egyelőre csak az Appstore-ból érhető el IOS-re.

 

Ezt is látnod kell!

Megújjúlt az FBT X-széria

Az X- sorozatot az összes elektronika újratervezésével megújították, hogy növeljék a teljesítményt és fontos új …

Vélemény, hozzászólás?