Legfrissebb tartalom
Főoldal / DJ eszközök / Pioneer DDJ-200 kontroller. Semmi komolyság, szórakozásra termett!

Pioneer DDJ-200 kontroller. Semmi komolyság, szórakozásra termett!

Abszolút nem meglepő, hogy egy olyan kontorller került piacra, ami nem a szokványos Dj felhasználást fogja előtérbe helyezni. Ezt a napjainkban felmerülő igények támasztják alá. Mindennapjainkban, sőt az életünk minden részletében fontos és kikerülhetetlen a mobiltelefon jelenléte. Ennek kihasználására már több gyártó esetében volt és van példa. Azt mindenesetre fontos megjegyezni, hogy ezt az ezközt nem is érdemes összehasonlítani a többi Dj kontrollerrel.

Nézzük is mire lehet számitani a Pioneer DDJ-200-al kapcsolatban.

A Pioneer újragondolta a smart DJ-zést, melynek egy olyan játékszer lett a vége ami egy ultrakönnyű, kompakt kis eszköz. Bárhová magunkal vihetjük és akár egy jó baráti találkozót hangulatosabbá és színesebbé tehetünk, legyen szó otthon, a kertben vagy akár kiránduláson.

A kontroller több szoftverrel is kompatibilis (külön kell megvenni/letölteni őket), szabadon lehet választani kinek melyik tetszik:

  • WeDJ (iPhone)
  • rekordbox (PC/Mac)
  • djay (iPhone/iPad)
  • edjing Mix (iPhone/iPad/Android)

A szoftverekben több közös is van ami miatt a Pioneer nyílvánvalóan ezeket választotta a DDJ-200-hoz. A rekordbox dj kivételével mindegyik szoftver használható mobil készüléken, valamint mindegyikben van valamilyen zenei streaming szolgáltatásnak elérhetősége (Spotify, Deezer, Soundcloud, Mixcloud, Beatport Link). Azaz, még arra sincs szükség, hogy a mobilkészüléken rajta legyenek a zenék. Elegendő a stream szolgáltatókra támaszkodni. Természetesen arra figyelni kell, hogy melyik alkalmazás milyen lehetőségeket kínál az ingyenes és a fizetős, teljes verziókban.

A Pioneer nagyon leegyszerűsítette és megfelelően hozzászabta a felhasználási céloknak a kontrollert. Alkalmas két dekk vezérlésére, melyeknek alapvető kezelőszervei megtalálhatóak rajta: play, cue, érintésérzékeny jog tárcsa, pitch, csatorna és cross fader, 8-8 nyomásérzékeny pad. Természetesen van colorFX,  három  sávovos EQ és csatornánkénti belehallgatási lehettőség is.
Ami viszont nincs a készüléken az a bármilyen fizikai csatlakozó, leszámítva persze az USB “B” aljzatot amin notebookhoz vagy akkubankhoz lehet csatlakoztatni. attól függően, milyen programmal és milyen módon szeretnénk használni a Pioneer DDJ-200-at. A mobileszközökkel bluetooth-on keresztül tartja a midi kapcsolatot.


Fülhallgató és master csatlakozás azonban nincs! Merthogy a hangot a választott Dj szoftvert futtató mobileszközről vagy laptopról a DD-200-hoz mellékelt split (audio osztó) kábelről lehet tovább csatlakoztatni.

A Pioneer a következőket adja a készülékhez az alap csomagban:

  • USB kábel
  • split kábel a fejhallgató osztott kimeneti csatlakoztatásához
  • keményített vászon hordtáska

A Pioneer új kis kontrollere 53900Ft-ba kerül. Hamarosan az üzletekben is elérhető lesz.

Ezt is látnod kell!

Megújjúlt az FBT X-széria

Az X- sorozatot az összes elektronika újratervezésével megújították, hogy növeljék a teljesítményt és fontos új …