Legfrissebb tartalom
Főoldal / DJ eszközök / A Pioneer kivonul a DJ piacról??

A Pioneer kivonul a DJ piacról??

Természetesen nem! Több helyen is megjelentek hírek arról, hogy változások történnek a Pioneer és a Pioneer DJ házatáján (MIXMAG, RA, 5MAG…). Fontos tudni, hogy két külön cégről van szó! A Pioneer DJ a Pioneer egyik leányvállalata.
Mint minden hír esetében, most is érdemes több oldalról begyűjteni az információkat, hogy helyes képet kapjunk. Japán Pioneer Corp. a KKR & Co LP saját tőkebefektetési cégének értékesíti a DJ részlegét mintegy 59 milliárd YEN (550 millió dollár) értékben még 2015-ben. 

A ügylet szerint a Pioneer akkor a Pioneer DJ-t a következő év márciusának végéig kellett eladnia a KKR-nek. És azóta csak 14,95 százalékos szavazati részesedéssel rendelkezik az új társaságban.

A KKR régóta jelen van Japánba felvásárlóként, befektetőként. Kihasználja, hogy több vállalat igyekszik eladni a nem húzóágazati vállalkozásait (hogy erősítse pénzügyeit), így például tavaly megvásárolta a Panasonic vállalat egészségügyi üzletágát is.

Pioneer most az autóipari elektronikai üzletágra összpontosít, hiszen övé a legnagyobb növekedés e téren (autonóm vezetési szektor, érzékelők és földrajzi szoftverek fejlesztése).
Annak ellenére, hogy a Pioneer DJ a szegmens domináns szereplője, a vállalatnak szerkezetátalakításra volt illetve van szüksége. Ennek az eredménye, hogy Baring Private Equity Asia (ez egy hongkongi magántőke alapú befektetési társulás), nemrégiben 930 millió dolláros “mentőövet dobott” (azaz tőkeinjekciót hajtottak végre) a Japán cégnek. Egyszerűen szükséges piaci, gazdasági lépésekről van szó.

Az üzleti gondok ellenére a Pioneer DJ rendszeresen ad ki új termékeket (legutóbb a SQUID és a DDJ-800). A CDJ médialejátszó továbbra is iparági szabvány a DJ pultokban világszerte.

 

 

Ezt is látnod kell!

NAMM 2020: RD-88 SZÍNPADI ZONGORA

Világklasszis játszhatóság. Az RD zongorák világszerte több mint három évtizede élvezik a profi felhasználók bizalmát, …