Legfrissebb tartalom
Főoldal / Fénytechnika / Komplett színpad-világítási portfólió a Philips Entertainment-től

Komplett színpad-világítási portfólió a Philips Entertainment-től

philipsentertainmentgroupTelnek-múlnak az évek, régi korok nagy fénytechnikai márkái alakulnak át, vagy tűnnek el végleg és jelennek meg újak a frissesség és az innováció erejével. Mindeközben, csendben a háttérből, a Philips Entertainment menedzserei – számos igen jelentős világítástechnikai cég felvásárlásával – létrehoztak egy olyan komplett világítástechnikai termékpalettát, amellyel immáron bármilyen, a színpadon és annak környékén felmerülő világítástechnikai problémára kompromisszumok nélküli, professzionális megoldást kínálnak. De kik is a népes Philips család tagjai?

Philips Strand Lighting

strand_palette_vlAz 1914-ben Londonban születő, de az Egyesült Államokban nagykorúvá váló vállalkozás elsősorban a vezérlés, a jeldisztribúció és a dimmerek világában ért el jelentős sikereket, de korábban lámpatestek forgalmazásával is foglalkoztak – a Strand Lighting vásárolta föl többek közt az olasz Quartzcolor gyárat, ahol a filmes és televíziós szakma szinte már ikonikus derítő fényvetőit gyártották. A Strand Lighting-ot 2007-ben vásárolta föl az amerikai Genlyte, amelynek tulajdonjogai nem sokkal később továbbkerültek a Royal Philips Lighting-hoz.

Legújabb fejlesztésük a NEO névre keresztelt professzionális fényvezérlő pult, ami teljesen új és innovatív irányt mutat a cég high-end fényvezérlőinek világában.

Philips Selecon

philips_seleconAz 1969-ben Új-Zélandon alapított, elsősorban a színpadokon használt statikus fényvetőket gyártó és forgalmazó cég 2009-ben került a Philips égisze alá. A cég – gyökereihez híven – a mai napig professzionális halogén, fémhalogén és – a modern kor elvárásainak megfelelően – nagyteljesítményű LED-del szerelt színházi és display fényvetőket gyárt.

A Selecon paletta PL szériájába tartozó LED-es fényvetői tökéletes megoldást nyújtanak az új megoldásokra nyitott, kreatív, és nem utolsósorban a fenntarthatóságra törekvő fénytechnikai szakembereknek.

Philips Vari-Lite

variliteNem bízták a véletlenre a Philipsek srácok, amikor elgondolkodtak azon, hogy be kéne szerezni egy robotlámpás céget, helyből a legjobbat akarták. A Strand Lighting-hoz hasonlóan előbb a Genlyte tulajdonába kerültek, majd azzal együtt vásárolta föl őket a Royal Philips Lighting. Bár Európában kevésbé elterjedt, a világ többi részén a Vari-Lite abszolút a legmagasabb sztenderdnek számít színházi berkekben. Ennek ellenére kishazánkban is találkozhatunk a cég nagyágyúival, a VL4000-es spot-okkal a Müpában. Brutálisak ☺

Philips Showline

showlineA cég saját fejlesztésű LED-es fényvetői a legmagasabb elvárásoknak is megfelelnek. Tökéletesen sima, állítható dimmelési görbék, gyönyörű, szaturált színek, RDM és majd százezer órás üzemidő – mindez kiváló minőségű, strapabíró házakban. Ezek jellemzik a Philips Showline csúcsminőségű fényvetőit, amit bármilyen színpadi, filmes, vagy televíziós célra használhatunk.

Bár a család tagjai külön-külön is hatalmas potenciált hordoznak magukban, együttes használatuk esetén derül ki, hogy miben emelkednek ki igazán. Egyrészt a Philips garanciát vállal arra, hogy a család bármely tagjának eszközeit használjuk együtt egy másikéval, a fényvetők tökéletes színharmóniában lesznek egymással. Tehát, ha pl. együtt szeretnénk használni 4db Vari-Lite VL4000-es robotot, 12db Selecon PL4 LED-es profilt és 8db SL BAR 620 LED-es rivaldát, behúzunk a vezérlőnkön egy egyszerű kék színt, akkor a színpadképünkön a kék egyetlen árnyalatát fogjuk látni, nem pedig 3 különbözőt. Praktikus, de ez még nem minden. Amennyiben a fényvetőinket egy Strand Lighting NEO pulttal hajtjuk meg, akkor az nem számol fel DMX csatornát azokra az intelligens eszközökre, amik a Philips Entertainment családjába tartoznak. Ez azt jelenti, hogy elégséges beszereznünk egy olyan NEO pultot, ami csupán 1 univerzumra van licenszelve – tehát elvben összesen 512 csatornát tudunk meghajtani vele -, Philips fényvetőket csatornaszámtól függetlenül (és megfelelő infrastruktúrában kiépítve) gyakorlatilag végtelen számban tudunk rákötni, az 512 csatornánk pedig megmarad más gyártók eszközeire. Nice ☺

Linkek:

A Philips hazai oldala

Philips Entertainment a Facebookon

A Strand Lighting hivatalos oldala

Ezt is látnod kell!

2019-es Eurovíziós Dalfesztivál pro-light oldalról

M&M Production már több éve vezet online naplót az Eurovíziós Dalfesztivál háttérmunkálatairól. Az idén Tel …

Vélemény, hozzászólás?