Legfrissebb tartalom
Főoldal / DJ eszközök / Új, hangérzékeny DJ kiegészítők!

Új, hangérzékeny DJ kiegészítők!

audio-reactive-dj-projects

Nem is gondolnánk, de egyre több olyan hangra működő fény projekt lát napvilágot, amik kifejezetten DJ-k számára lehetnek hasznos kiegészítők. Most lássuk őket szépen sorban:

ViVi Music LED vezérlő

vivi copy

Napjainkban már nagyon elterjedtek a különbféle LED szalagok és az egyéb LED-es kiegészítők használata, akár a lakberendezés, akár az autóipar területén. A ViVi-t tekintve egy vadonat új projektről van szó (kezdő vállalkozás keretén belül), aminek a lényege az, hogy egy LED szalagon belül minden egyes LED-et külön-külön (megcímezve) van vezérelve.

Mat Kachur a ViVi kitalálója elkészített egy zenére (hangérzékeny) működő LED vezérlőt, aminek a magas, közép és mély kimenetire egyszerűen csatlakoztathatunk LED szalagokat. A hasonló társaihoz képest, ő a hangerő változását is lekövetni a bemeneti oldalán, így hozva létre kölönböző ismétlődő mintákat a szalagokon, az audió jelen belüli változásokra. Így nem kell neki külön érzékenység állító gomb sem.

Stickerlight: világító laptop matrica

A digitális DJ számára a legkiemelkedőbb és a legjobban előtérben lévő felülete a közönség felé, a kinyitott laptopjának fedlapja. Szinte az egyik legjobb reklámfelület, a különböző laptop gyártók számára.

De mi lenne a helyzet akkor, ha volna egy saját névre, vagy formára gyártott és ezek mellett még hangra is működő fényreklámod? Nos, ebben nyújt számodra segítséget a Stickerlight.

Bár nem éppen olcsó mulatság egy ilyen világító matrica, de mint azt tudjuk, az egyedi dolgok mindig is többe szoktak kerülni átlagos társaiknál. Ám úgy gondoljuk, hogy hosszú távon egy igazán jó befektetés azon DJ-k számára, akik egy kicsit szeretnének még egyedibbé válni.

GlowHeadphones

Ez a project egy kicsit eltörpül a jelentőségében az előzőekben bemutatottakhoz képest, de mégis van benne valami. Mert ki az, aki nem “villogna” a hangérzékeny fejhallgató kábelével?

Glow Headphones olyan in-ear fülhallgatót gyártott, ami háron különböző színben világító kábellel kapható és ezek mellett még hangérzékenyek is. Egy bizonyos Fibrance névre keresztelt lézerfény technológia segítségével érték el ezeket a gyönyörű színeket, és egy saját iOS / Android applikációjávalval akár teljesen személyre is szabhatunk. A 179 dolláros árcímke mögött igazán pontosan nem tudni, milyen minőségű driverekkel is van szerelve, de a nagyon szép weboldalukon az olvasható, hogy a driverei prémium minőségűek és speciálisan a magas és mély hangokra koncentráltak.

Elsőre nem úgy tűnik, hogy kifejezetten DJ-k számára kitalált eszközről lenne szó, de ha bejön a dolog szerintünk nem kizárt, hogy egy-két nagy fejhallgató gyártó is lecsap erre a merőben új és látványos projektre.

Ezt is látnod kell!

Megújjúlt az FBT X-széria

Az X- sorozatot az összes elektronika újratervezésével megújították, hogy növeljék a teljesítményt és fontos új …

Vélemény, hozzászólás?