Legfrissebb tartalom
Főoldal / Fénytechnika / Fresnel Emlékelőadás fő szponzora: Philips Entertainment!

Fresnel Emlékelőadás fő szponzora: Philips Entertainment!

A Philips Entertainment lett hivatalosan is az Egyesült Királyságban márciusban tartandó „Fresnel Emlékelőadás” fő szponzora.Éppen 200 évvel ezelőtt, 1815-ben kezdte el Augustin-Jean Fresnel, francia mérnök-fizikus, továbbfejleszteni Christiaan Huygens elméletét, amiben kifejti, hogy a fény hullámtermészetében – egyebek mellett – az interferencia is jelentős szerepet játszik.

strabd_patt2

 

 

 

 

 

 

 

Az évforduló alkalmából rendez megemlékezést és előadást a britt Fény és Világítástechnikai Társaság (SLL – Society of Light and Lighting) március 10.-én a Royal Institution of Great Britain-ben, Londonban. A rendezvényen előadó Peter Philipson arról tart beszédet, hogy Fresnel hullámelmélete milyen jelentős hatással van még napjainkban is a minket körülvevő világítástechnikai megoldásokra.

Az évforduló felvezetéseként nyílt pályázatot írtak ki, aminek keretén belül 2014 végéig lehetett leadni modern „feldolgozásokat” a klasszikus Strand Lighting PATT 23, illetve 123-as fényvetőkre. A beérkezett több, mint 90 pályázó közül profi szakmai zsűri választotta ki a legjobb 3-at, amiket az idei frankfurti Prolight + Sound kiállításon meg is lehet tekinteni.

Linkek:

http://www.lsionline.co.uk/news/story/Philips-sponsors-Society-of-Light-and-Lighting-Fresnel-Lecture/NJCH0T

Ezt is látnod kell!

Áprilisi fények!

Ismét megpróbálunk olyan fénytechnikákat mutatni melyek alacsony költségvetésből is megfelelő élményt tudnak biztosítani. Elsőként egy …

Vélemény, hozzászólás?