Legfrissebb tartalom
Főoldal / Hangtechnika / Soundcraft Vi1000 – Új méretben érkezik a Vi széria tudása

Soundcraft Vi1000 – Új méretben érkezik a Vi széria tudása

Soundcraft Vi1000

A Harman Professional egészen váratlanul a Northridge béli innovációs központjában hivatalosan is bemutatta a Soundcraft Vi széria legújabb tagját a Vi1000 digitális keverőpultot, mely világszerte elismert Vi széria minden egyes csúcstechnológiás jellemzőit tartalmazza, és egyben a Vi-000 széria legkisebb méretű tagja is – mindössze 86 cm x 81 cm méretű -, továbbá megtartotta a két nagyobb testvér (Vi2000, Vi3000) minden keverő és jelfeldolgozó képességét is.

A Vi1000-est élő turnék, zenei események és vállalati AV rendezvényekhez tervezték, illetve minden olyan alkalmazáshoz, ahol egy nagyon kompakt, de erőteljes keverőpultra van szükség. A Soundcraft egyedülálló és intuitív Vistonics II™ csatornavezérlő interfésze, és a FaderGlow™ fédervilágítás mellett a pult a Vi2000,Vi3000, Vi5000 és Vi7000 működési elvét és munkafolyamatait követi, melyben nagy segítség az integrált SpiderCore™ DSP és I/O motor, amely teljes egészében Studer által fejlesztett technológiákon alapszik, és 40 bites lebegőpontos jelfeldolgozó kapacitást nyújt a kategória legjobb hangminősége érdekében. A Vi1000 a nem rég bemutatkozott Mirroring funkció segítségével távvezérlőként is alkalmazható a széria bármely nagyobb méretű konzoljához.

Ráadásul a zajzár és a kompresszor mind a 96 csatornán bármikor elérhető, plusz olyan jelfeldolgozó komponenseket is beleértve, mint a BSS legendás DPR901II dinamikus EQ-ja, Lexicon effektalgoritmusok, valamint a képesség, hogy akár 64 külső jelformáló eszköz is inzertálható egyszerre. Sőt, már a Studer vMIX automatikus hangkeverő modulja is integrálásra került, és a BSS másik klasszikus EQ-ja, a grafikus 966-os is használható akár egyszerre is minden egyes kimeneten.

A Vi1000 tartalmaz beépített be- és kimeneti kártyákat is, 16 mikrofon és vonalszintű XLR bemenetet, 16 vonalszintű kimenetet, és két darab, egyenként 64 csatorna kapacitású bővítőhelyet is, ahová akár két Soundcraft MADI alapú Stagebox is csatlakoztatható, vagy bármilyen más D21m opciós I/O kártya is választható a különféle iparági audio szabványoknak megfelelően. Négy csatorna AES/EBU, valamint USB és MIDI portok egészítik ki a hátoldali I/O panelt. A keverőpult összesen 212 bemenetet és 212 kimenetet tud így kezelni egyidejűleg.

Ahogy minden Vi-000 szériás keverőpultnál, úgy az 1000-es modellnél is alap tartozék az integrált 64×64-es Dante™ és MADI interfész, amely közvetlen felvételi-

és visszajátszási lehetőségeket kínál Ethernet protokollon keresztül bármilyen Windows vagy Mac alapú rögzítőszoftverrel, illetve közvetlen integrációt is kínál meglévő Dante hálózatba. A MADI interfész a szintén ezzel a protokollal dolgozó felvételi eszközök mellett a Soundcraft Realtime Rack eszközét is fogadja, mellyel az Universal Audio UAD™ plug-inek is integrálhatók a rendszerbe, tovább gazdagítva a keverőpult gazdag palettáját.

A Vi1000 természetesen tartalmazza a VM2 plug-int is, mellyel AKG, Shure és Sennheiser vezeték nélküli mikrofonokrendszerek adatait olvashatjuk le közvetlenül a csatornavezérlő képernyőről: hátralévő akku-élettartam, RF jelszint és frekvenciaértékek, audio kivezérlés, túlvezérlés státusz, mindezt egyenként a hozzárendelt csatorna vezérlőszerveinél.

„A Vi1000 reprezentálja mindazt a tudás és tapasztalatot, melyet ez elmúlt években a Vi szériával és a különböző csatornákon szereztünk, melyet most egy erőteljes és világklasszis új keverőpultba ültethetünk át, a valaha volt legkompaktabb Soundcraft formában.” mondta Andy Brown a Soundcraft Vi termékmenedzsere.

A Soundcraft Vi1000 gyártása 2017 novemberében kezdődik.

Forrás: Bertaudio További info: Soundcraft

Ezt is látnod kell!

Megújjúlt az FBT X-széria

Az X- sorozatot az összes elektronika újratervezésével megújították, hogy növeljék a teljesítményt és fontos új …

Vélemény, hozzászólás?