Legfrissebb tartalom
Főoldal / Hírek / Cubase 9.5 Update!

Cubase 9.5 Update!

A Steinberg cég újabb nagy dobása a Cubase 9.5 verziószámú szoftverfrissítése. Közeledve a 10-es szériához egyre több megoldással és újítással találkozunk. A Cubase bizonyítottan az egyik legstabilabb és legkedveltebb DAW szoftver napjainkban, ezt alátámasztja elterjedtsége és, hogy az idők során az egyik meghatározó piacvezető stúdió sztenderddé nőtte ki magát. Megbecsültségét első sorban annak köszönheti, hogy szinte bármilyen munkafolyamatra alkalmas, legyen szó akár felvételkészítésről, keverésről, vagy akár masteringről. A részletesen kidolgozott funkciók és eszközök lehetővé teszik a teljesen professzionális és kompromisszummentes felhasználást. A kreatív effekthasználat, a könnyű és áttekinthető routolás, az egyszerű és minőségi felvételkészítés mind olyan  jellemzői a Cubase-nek ami miatt sokan ma is e DAW mellett teszik le a voksukat. Lássuk miben tér el az új verzió az eddigiektől, illetve mik az újítások.

Az új master meter jóval részletesebb információk megjelenítésére alkalmas illetve változtathatunk is a kivezérlésjelzőn a létező szabványok szerint (dBFS, LUFS, Peak, RMS).

Az új browser sokkal gördülékenyebb munkamódszert biztosít, illetve a drag and drop funkcióval sokkal könnyebb a sample-k importálása, ezen túl az új sampler gyorsabb és felhasználóbarátabb a korábbiaknál.

A továbbfejlesztett automatizációs görbék jobb kezelhetőséget és pontosabb automatizálásokat tesznek lehetővé, aminek köszönhetően részletgazdagabb editálási lehetőségek nyílnak meg a felhasználó előtt.

Új design-t kaptak a Magneto, a Tube Compressor és a Vintage Compressor effektek, továbbá a gyártó rengeteg új presettel és template-tel segíti a mixing kreatív folyamatait, amit keverés során alkalmazhatunk, de akár inspirálóak lehetnek a mastering fázis során is.

Ha úgy gondoltuk volna, hogy kevés számunkra az eddigi effekthasználati lehetőség, a 9.5-ben az insert slotok száma 16-ra bővült, ami gyakorlatilag duplája a Cubase 5-ben található inserteknek. Így akár 16 plugint is használhatunk egy sávon, bár ez inkább az A-B összehasonlítások során lehet előny.

A szoftverben kibővült a metronóm-szekció, így többféle hanghatás kiválasztható az ütemmutató számára.

Mindezen túl a program új video engine-t is kapott, ami szakít az eddigi Quick Time technológiával és minden video codec-et támogat.

Összességében elmondható, hogy a Cubase 9.5-ben a szoftver eddigi hiányosságai korrigálva lettek, illetve láthatóan nagy hangsúly került a felhasználói élmény javítására, ami teljes mértékben sikerült is. További részletek és információk a Steinberg weboldalán.

 

 

Ezt is látnod kell!

Megújjúlt az FBT X-széria

Az X- sorozatot az összes elektronika újratervezésével megújították, hogy növeljék a teljesítményt és fontos új …