Legfrissebb tartalom
Főoldal / DJ eszközök / Vegyük fel a bulit! – Reloop TAPE audio recorder

Vegyük fel a bulit! – Reloop TAPE audio recorder

“Vegyük fel a bulit!” Biztos sokan goldoltatok már arra, milyen jó is lenne rögzíteni a buli teljes hanganyagát. Erre a célra több eszközt is tudunk használni: pc, laptop, diktafon, mp3 lejátszó stb. Azonban a legfontosabb dolog számunkra, hogy a rögzítőnkön legyen egy vonalszintű bemeneti csatlakozó aljzat (LINE IN). Az esetek többségében ezt egy 3,5-ös sztereó jack aljzattal oldják meg a gyártók.

…és itt jön a bökkenő bukkanója.

Nem olyan régen találkoztam egy problémával, amikor a DJ keverő REC kimenetére kötött diktafon egy iszonyat torz hangállományt tudott csak rögzíteni annak ellenére, hogy a jelszintett minimumra vettem vissza rajta.

Mivel nem tudtam sehogy megoldani a gondomat, és nem akartam új diktafont venni, sem a laptopomat befogni hangrögzítésre, kis keresgélés után találtam rá erre a frappáns cuccra, aminek a neve:

“RELOOP TAPE audio recorder”. IMG_0150 copy copy

Egy nagyon egyszerű működésű és #oldskool #retro magnókazetta kinézetű eszköz, ami nagyon jól kezel mindenféle jelerősségi szintet.

Nem kell mást tennünk vele mint a megfelelő aljzataiba csatlakoztatjuk:IMG_0151 copy

  • a tápkábelét,
  • a 3,5-ös jack-ben végződő RCA kábelét (ami együtt van a földelőszemekre köthető villákkal),
  • egy tetszőleges gigabájt méretű pendrive-ot,
  • és egy fülhallgatót a THRU aljzatba, hogy élőben belehallgassunk a felvételbe,

…ezek után meggyőződünk róla, hogy a kazettánk oldalán lévő “PHN / LINE” és “192 / 320 kbps” választó kapcsolók a megfelelő állásban legyenek. Ha minden visszajelző ledünk rendesen világít nyomjuk meg a REC/STOP gombot, ebben a pillanatban már indul is a felvételünk.

Csak egy jó tanács:

tape strukMivel a kazettánk USB aljzatába dugott pendrive tároló mérete szinte bármekkora lehet, a javaslatom mégis az, hogy ne egyben rögzítsük az egész estés bulit, hanem néha állítsuk meg a felvételt. Így kisebb különálló fájlokban lesz elmentve, amiket a különböző hangvágó és szerkesztő szoftverek is jobban szeretnek a számítógépünkel együtt.

Íme két felvétel, hamár a rögzítés minőségéről is esett szó:

A kazetta csomagolását kibontva csomó dolgot fedezhetünk fel:

  • használati utasítás,
  • hálózati adapter (három különböző fejjel),
  • két pár különböző színű, felíratozható címke.
  • jelkábel (földelővillákkal).

IMG_0152 copyZárásként: ez egy nagyon praktikus és egyszerű megoldás azoknak, akik tényleg egy jó és olcsó hangrögzítőt keresnek.
Mellesleg a #retro külső egy nem mindennapi minőségi eszközt takar. A kazetta küllemét is “pimpelhetjük”, mert jár hozzá két különböző színű felíratozható címke, mint a régen használt magnókazettáknál. Mintha kicsit visszamennénk az időben és a már régen feledésbe merült kazettás korszakot idéznénk fel. Még jól is mutat egy “hájtek” DJ pult sarkán.

A termék elérhető és megvásárolható a ZAJÁRUHÁZ-ban IDE KATTINTVA!.

Reloop TapeIMG_0150 copyWebshop

Ezt is látnod kell!

Az eső sem árt neki

Az akkumulátoros rendezvényvilágítás egyre népszerűbbé válik. A BeamZ igazi mérföldkövet állított fel a BBP sorozatával. …

Vélemény, hozzászólás?