Legfrissebb tartalom
Főoldal / Fénytechnika / Lycian fejgépek

Lycian fejgépek

Persze, azért nem csak a LED-ekről szól a színpadi világítás még ma sem! A nagy fémhalogénnel, xenonnal szerelt lámpák, pl. fejgépek még nagyon sokáig nem lesznek LED-esek, de persze ettől függetlenül szükségünk van rájuk! Ezzel kapcsolatos új képviseletünk az amerikai egyesült államok-beli Lycian, mely talán a legprofibb fejgépeket gyártja az egész világon, és csodák-csodájára még nem is megfizethetetlen! Nézzen körül a Lycian háza táján!

A Lycian fejgépek sikere

A már 45 éve fennálló Lycian Stage Lighting Észak-Amerika legnagyobb fejgépeket gyártó vállalata, valamint a világ két legnagyobbjának egyike. A Lycian az egyetlen olyan gyártó, mely az alábbi technikákkal ajánl fejgépeket: volfrám, HTI, HMI/MSR és Xenon. Évekkel ezelőtt, amikor még a szén ívlámpa volt a sztenderd, a Lycian már bemutatta a fémhalogén lámpatesteket.

Fejgépeiket a legkülönfélébb helyeken alkalmazták már, mint pl. Olimpiákon, nemzeti színházakban, a Broadway-en és West End-en, roadshow-kon és koncert turnékon. Még múzeumi kiállításokon is (pl. Séta a dinoszauruszokkal) és több sétahajón is megtalálhatóak.

 

A 12M2 egy évet töltött turnézással a U2-val. A legnagyobb turnékat Lycian fejgépek kísérik annak köszönhetően, hogy jó hírnevet szereztek tartósság és teljesítmény terén. Ilyen turné kötődik többek között Christina Aguilera, Justin Timberlake, a The Rolling Stones, a The WHO, Tim McGraw, Shania Twain, Queen + Paul Rogers, Van Halen, Paul McCartney, Fifty Cent, Usher és Rush nevéhez és még rengeteg máséhoz.

 

Színházi értelemben pedig a Lycian bizonyított már A tánckar, Hajlakk, Chicago, Cabaret, Mindörökké rock, Mamma Mia!, A király és én, Dreamgirls, Jersey Boy, Mary Poppins, Wicked, A producerek, Bett Midler, Macskák, Evita és még sok másik produkcióban.

 

A Lycian fejgépei számos évet töltöttek el Oprah Winfrey Harpo Studio-jában, emellett ma is használják őket a CBS-nél, a Warner Brothers Dancing with the Stars c. műsorában és más „verseny reality műsorokban”, valamint az ITV UK-nél és több Latin-amerikai TV stúdióban is.

Csak hogy néhányat említsünk a nagyobb rendezvény helyszínek közül, ahová szintén a Lycian fejgépei kerültek: a new york-i Madison Square, a philadelphiai Wells Fargo Center, a los angeles-i Staples Center, a montreali Bell Center és a berlini O2.

Ezt is látnod kell!

2019-es Eurovíziós Dalfesztivál pro-light oldalról

M&M Production már több éve vezet online naplót az Eurovíziós Dalfesztivál háttérmunkálatairól. Az idén Tel …

Vélemény, hozzászólás?