Legfrissebb tartalom
Főoldal / DJ eszközök / Benny Benassi és az RCF Iconica.

Benny Benassi és az RCF Iconica.

Iconica-Main-Image

Ismét egy príma kis fejhallgatót mutatunk be most Nektek, egy világhírű DJ és egy szintén világszerte ismert hangfalgyártó cég koprodukciójából.

Íme az RCF Iconica – Pepper Black, ami Benny Benassi és az RCF cég közös gyermekeként látta meg a napvilágot. Az, hogy mennyire jó, ebből a cikkből hamarosan kiderül…

Az első benyomás

Stílusos, szép, fekete fehér papírdobozban érkezik az Iconica, majd a doboz kinyitása után, a saját zippzáros tokjában pillanthatjuk meg a fejhallgatót. Két különböző kábellt is találunk mellette: egy kifejezetten spirál DJ kábel, 6,3mm jack adapterrel a végén. Valamint, egy kis okoseszközök vezérlésére is alkalmas gombbal ellátott kábel, 3,5mm jack-kel a végén.

A zippzáros tok nagyon tetszetős, mert sokkal vékonyabb és laposabb az álltalános felhasználású társaihoz képest és még kisebb is. A fejhallgató küllemét tekintve már-már gyönyörűnek is mondható. A színét illetően pedig, egy nagyon finom és letisztult elegyet alkot a fekete a “pepper”-rel, azaz sötét bronzzal. Érdekességként, mind a két fülkagyló alján található egy 3,5mm-es jack aljzat, így tetszés szerint bármelyiket használhatjuk.

Joint

Használat közben

Egy szó jut eszünkbe a fejhallgatót látva: “prémium”. Ahogy a kezünkben tartjuk rendesen érződik az RCF minőség, tehát nem valami olcsó műanyag, az már biztos. A fejünkre feltéve a fülkagylók bőr borítása nagyon kellemes érzetet és nem mellesleg kiváló hangszigetelést is biztosítanak, a fejpánt pedig egyszerűen tökéletesen illeszkedik szinte bármilyen fejformához.

Bizonyos DJ-k számára nagyon hasznos dolog lehet, hogy mind a két fülkagyló elforgatható 180 fokban, így megkönnyítva a használatot. A kitűnő hangzásért a fejhallgató két 40mm átmérőjű drájvere felel, amik nagyon szépen teljesítenek a mély-, közép- és magas tartományokban is egyaránt.

Bármilyen zenei stílussal is hajtjuk meg, legyen az rock, jazz, house, vagy akár techno ami biztos, hogy kellőképp jó hangzást nyújt használójának. A hangerejét tekintve igazán hangosnak mondható az RCF Iconica, és nagy hangerő mellett sem torzít be, persze koránt sem összehasonlítható egy Pioneer DJ HDJ-2000MK2-vel vagy más drága DJ fejhallgatóval.

A fejpánt formája is nagyon kényelmessé teszi a viseletét, mert amikor nem használjuk és csak a nyakunkban van, nincs olyan érzésünk mintha két nagyméretű kéz akarna fojtogatni.

FoldedÖsszegzés

Az RCF Iconica a szépsége mellett, a mobil-, professzionális- és club DJ-k számára lehet kitűnő társ a munkavégzés során, mivel tényleg megvan benne minden, ami elvárható manapság egy jó DJ fejhallgatótól, de ne feledjük, hogy jóval kisebb méretű, mint a jól megszokott álltalános DJ fülesek.

Az ára pedig: 178$US.

Ezt is látnod kell!

Megújjúlt az FBT X-széria

Az X- sorozatot az összes elektronika újratervezésével megújították, hogy növeljék a teljesítményt és fontos új …

Vélemény, hozzászólás?