Legfrissebb tartalom
Főoldal / DJ eszközök / Hivatalos: a Pioneer bejelentette a CDJ-TOUR1 és DJM-TOUR1-t!

Hivatalos: a Pioneer bejelentette a CDJ-TOUR1 és DJM-TOUR1-t!

Az idei NAMM után mi is hírt adtunk a Pioneer új “fesztivál-barát” lejátszójáról és keverőjéről. A mai napon hivatalosság vált: a bemutatott prototípusok nem csak koncepciók voltak, megérkezett a CDJ-TOUR1 és DJM-TOUR1.

Képernyőfotó 2016-05-24 - 12.09.17

Íme amit eddig biztosan tudunk:

 • A TOUR1 széria 2016 augusztusától kerül forgalomba
 • A kiváló hangminőséget, alacsony zajszintet és torzítást egy ES9018 32-bites D/A konverter biztosítja (96 kHz/32 bit)
 • A megszokott beépített kijelző mellé, minden egység kap egy külső, dönthető kijelzőt is
 • A külső kijelzőket beépített CPU-val szerelték fel – ezeken különböző információk és böngészési nézetek lesznek láthatóak, melyek a jövőbeni Rekordbox eszközökben rejlő lehetőségeket vetíthetik előre:

Képernyőfotó 2016-05-24 - 10.26.09

 

 • Mind a lejátszó, mind pedig a keverő megjelenésben és funkciókban közel azonos a CDJ-2000NXS2 és DJM-900NXS2-vel
 • A felépítés és az input/output portok azonban láthatóan masszívabbak, feltehetően azért, mert egyedileg fesztivál környezetre lettek tervezve (EDC, Ultra stb.)

 

Képernyőfotó 2016-05-24 - 10.30.28

 

A rövid áttekintés után lássuk mit tudhatunk bővebben a Pioneer által közzétett közleményből!

CDJ-TOUR1

 • Kiváló hangminőség fesztiválok számára

A CDJ-TOUR1-ban helyett kapott egy ESS Technology által készített ES9018 32 bites D/A konverter, mely alacsony zajszint és torzítás mellett garantálja a fesztiválok számára elengedhetetlen hangminőséget. A lejátszó 96 kHz/24bit-es jelet küld SPD I/F digitális kimeneten keresztül a DJM-TOUR1-be, valamint támogatja a FLAC és ALAC formátumokat is.

Képernyőfotó 2016-05-24 - 10.41.52

 • 13 inch méretű felnyitható érintőképernyő a nagyobb böngészési élményért

Amennyiben a CDJ-TOUR1 használója nem elégedett a beépített, 7 inch méretű standard kijelzővel, ebben az esetben egy 13 inch-es LCD érintőképernyő lesz a segítségére: a nagyobb kijelző több információt és egyszerűbb böngészést biztosít. Ráadásul a beépített CPU-nak köszönhetően, a kijelző a jövőben más funkcióknak is teret adhat majd. Mind a két kijelzőn a CDJ-2000NXS2-vel megegyező funkciók jelennek meg:

 1. Zeneszámok szűrése rekordbox információk alapján (BPM, My Tags)
 2. Zeneszámok keresése név alapján (QWERTY billentyűzettel)
 3. Hanghullámok részletes felbontású megjelenítése, vagy akár 4 különböző hanghullám megjelenítése egyszerre
 • Biztonságos LAN port

A CDJ-TOUR1 LAN portja egy NEUTRIK etherCON csatlakozót kapott, így környezeti hatások ellenére (vibráció, ütődés) is biztonságosan csatlakoztathatók a kompatibilis kábelek.

 • Biztonság és kényelem minden áron

A lejátszó különleges ‘izolátor talpazatának’ köszönhetően bármilyen felületen stabil marad, a kihajtható kijelző a felhasználó igényeihez illeszkedve bármilyen szögben dönthető. A kijelző mellé egy speciális árnyékoló is jár majd, melynek elsődleges funkciója a napfénytől való védelem lesz.

Képernyőfotó 2016-05-24 - 11.05.17

 • Ismerős felépítés és funkciók

A CDJ-TOUR1 mind felépítésben, mind pedig funkciók tekintetében a CDJ-2000NXS2 tulajdonságait örökölte. Egyszerűen készítsd elő zenei kollekciódat rekordbox-ban és töltsd be a CDJ-TOUR1-on.

 • Pro DJ Link még több lehetőséggel

A Pro DJ Link segítségével egy zenei forrásról akár 4 lejátszót tudunk egyszerre működtetni, vagy információt megosztani és olyan funkciókat használni, mint a Beat Sync és Beat Countdown.

 

DJM-TOUR1

 • Minőségi komponensek a tökéletes fesztivál hangzás eléréséhez

A DJM-TOUR1 az első olyan DJ keverő, amely AES/EBU digitális kimenetet kapott, így a hangminőség romlása nélkül, akár nagyobb távolságból is csatlakoztatható. A keverő tápegysége saját dedikált áramkört kapott, csökkentve ezzel a nem kívánatos zajokat, míg a power factor correction (PFC) csökkenti a frekvenciák közti torzítást.

Ahogyan a CDJ-TOUR1 esetében, a DJM-TOUR1 is kapott egy ES9018 32-bit-es D/A konvertert, ami alacsony torzítást és 129 dB-ig terjedő dinamikatartományt ígér. Továbbá olyan “alapanyagok” kerültek a keverőbe, amik az NXS2-ben már ismertek, így egy 96 kHz/24bit-es hangkártya közvetlen digitális csatlakozással SPD I/F és USB porton keresztül, 64 bit-es lebegőpontos feldolgozás, pontosabb órajel alacsonyabb jitter értékkel – mindez a pontos, természetes hangzás eléréséhez.

Képernyőfotó 2016-05-24 - 11.41.47

 • 13 inch méretű dönthető érintőképernyő

Ahogyan a lejátszók esetében is, a DJM-TOUR1-nél is böngészhetünk a külső érintőképernyőn, valamint a Pro DJ Link segítségével akár egyszerre 4 lejátszó működtethető innen. A kijelzőn opcionálisan váltható horizontális illetve vertikális megjelenítés, utóbbinál minden egyes csatorna hangereje ellenőrizhető és változtatható.

Képernyőfotó 2016-05-24 - 11.46.34

 • Biztonságos LAN portok és egy 5 portos LAN hub

A NEUTRIK etherCON XLR csatlakozás a DJM-TOUR1 esetében is garantálja a kábelek biztonságát, ráadásul az 5 portos LAN hub segítségével akár 5 darab lejátszó vagy laptop csatlakoztatható a keverőhöz.

 • Két különálló fejhallgató bemenet 

A back-to-back szettek elengedhetetlen kelléke a két fejhallgató bemenet, melyek önálló hangerőszabályozót is kaptak.

 • AUX bemenetek a további lehetőségekhez

A kombinált XLR/TRS AUX bemenetek további csatlakozási lehetőségeket biztosítanak, így pl. dobgépeket, szintetizátorokat, samplereket vagy külső effekteket.

Képernyőfotó 2016-05-24 - 11.54.37

 • Biztonság és kényelem minden áron

A DJM-TOUR1 külső kijelzője is személyre és környezetre szabható, a látási viszonyoknak megfelelően pedig árnyékoló is felhelyezhető.

 • Ismerős kialakítás és funkciók

A korábban bejelentett DJM-900NXS2 összes funkciója kivétel nélkül megtalálható a TOUR1 szériában is: újra gondolt csatorna fader/EQ karakterisztika, minőségi Sound Color FX, különálló send/return szekció.

 • Beépített KUVO Gateway

A DJM-TOUR1 az első keverő, amit felszereltek a Pioneer új platformjának közvetlen elérésével. Röviden a KUVO segítségével az előadó valós időben oszthat meg információkat a közönséggel. (pl. aktuális zene címe)

Forrás: DjTechTools

Ezt is látnod kell!

Megújjúlt az FBT X-széria

Az X- sorozatot az összes elektronika újratervezésével megújították, hogy növeljék a teljesítményt és fontos új …

Vélemény, hozzászólás?