Legfrissebb tartalom
Főoldal / Hangtechnika / Bemutatjuk az Allen & Heath ZED szériát, a keverők új dimenzióját!

Bemutatjuk az Allen & Heath ZED szériát, a keverők új dimenzióját!

Az angol székhelyű Allen & Heath cég a közelmúltban dobta piacra analóg keverő sorozatát a ZED szériát. Ha professzionális pro audio, ám mégis elérhető megoldásokon gondolkodunk, úgy a ZED sorozat ideális választás lehet élő használathoz de stúdióban is kiváló minőséget biztosít. A széria több konstrukcióval is igyekszik a felhasználó kedvében járni, illetve a széles kínálati paletta okán lehetőség van a személyes igények mentén a legmegfelelőbbet kiválasztani. Ugyanis nem mindegy, hogy hány bemenetre és kimenetre lesz szükségünk illetve hány csatornát szeretnénk majd használni. Tehát válasszunk körültekintően, annak függvényében, hogy majd milyen célra szeretnénk használni az eszközt. Számos vélemény formálódott arról, hogy ebben az árkategóriában a ZED lehet a megfelelő választás nem csak azért mert kedvezően juthatunk hozzá az áhított minőséghez, de megjelenésében egy stílusos és stabil szerkezetű masszív készüléket kapunk, ami bármilyen környezetben jó szolgálatot tesz.

Érdemes megemlíteni, hogy a ZED sorozat után a cég megjelentette a ZEDi termékcsaládot, illetve a továbbiakban FX jelzéssel is megkülönbözteti mixereit. Az “i”- típusok a korábbiaktól eltérően a 2×2-es hangkártyák helyett, már 4×4-es hangkártyákkal rendelkeznek. tehát egyszerre 4-4 mono (2-2 sztereó) sztereó sávot rögzíthetünk és játszhatunk vissza egyidejűleg akár 24 bit / 96 khz-es felbontásban. Így ezek a keverők már alkalmassá váltak egy középkategóriás otthoni usb-s interfész kiváltására akár effektekkel vagy azok nélkül. Az újabb ZED-ek a korábbi darabok GS-R24-es előfokait megőrizve, képesek maradtak a részletgazdag minőségi felvételek készítésére. Az “i” jelzésű ZED-ek már nem csak MAC/PC platformokon kommunikálnak, hanem lehetővé tették az Ipad felhasználók számára is a használatot.

A megújult effekt-szekció (ZED FX) az eddigi minőségi zengetők és késleltetők mellett újabb processzorokat is kapott, illetve lehetőségünk van ezek kombinációt is használni, továbbá lehetőségünk van csak az effektezett jelet felvenni, így azt később külön keverhetjük hozzá anyagunkhoz, vagy módosíthatjuk tetszés szerint. A gitárosok számára nagy könnyebbség lehet, hogy a ZED-ek már közvetlen DI bemenettel is (szimmetrikus bemenet) rendelkeznek így mellőzhetjük a DI box haszánlatát.

A ZED keverők műszertáp csatlakozón keresztül jutnak áramhoz, így ez is megkönnyíti a szabadabb használatot.

 

Összegezve tehát elmondható, hogy akár élő, akár stúdió környezetben a ZED széria kitűnő választás lehet azok számára akik egyszerűen de alkuk nélkül szeretnék használni analóg mixerüket szem előtt tartva a professzionális minőséget és megszólalást.

Kisebb extraként lehet még említeni, hogy a ZED mixerek LED-soros kivezérlésmérőkkel vannak ellátva, ezáltal pontos értékeket láthatunk a műszeren és így megfelelő digitális felvételeket tudunk készíteni ami rendkívül fontos.

Ezek alapján tehát első sorban azoknak a zenészeknek, producereknek és hangmérnököknek ajánljuk a ZED szériát, illetve a többi  Allen & Heath eszközt akik elérhető áron szeretnének minőségi berendezésekhez jutni ami könnyen kezelhető, felhasználóbarát és stabil konstrukciót nyújt . Az ízléses design pedig már csak hab a tortán.

 

További információk az  Allen & Heath weboldalán.

 

 

Ezt is látnod kell!

Bővült az FBT VERTUS családja

Kibővült a Vertus család, ami nem csak új típusokat de velük együtt új tulajdonságokat is …