Legfrissebb tartalom
Főoldal / Hírek / Futurisztikus zenekészítés a Zoom ARQ Aero Rhythmtrack-el!

Futurisztikus zenekészítés a Zoom ARQ Aero Rhythmtrack-el!

Mindig öröm nézni azokat a gyártókat, melyek kiszakadnak saját komfortzónájukból és mernek valami nem szokványosat a közönségnek mutatni. Ezt az idei NAMM-on a Zoom lépte meg, legújabb termékük gyakorlatilag egy kör alakú step szekvenszer, looper és Bluetooth kontroller.

Nehéz lenne összeszedni az ARQ összes funkcióját, így csak néhány fontosat emelnénk ki:

  • Egyszerre dobgép, szekveszer, szintetizátor, looper és MIDI kontroller
  • Két részből áll: egy Base Station nevű alap modulból (itt lehet kiválasztani a módokat, hangokat stb.) és egy vezeték nélküli Ring Controllerből (ez lenne maga a hangszer)
  • 468 PCM dob minta, 70 one-shot és rengeteg effekt
  • A Ring Controlleren 96 db nyomásérzékeny pad (melyek a gyűrű tetején, oldalán és alján helyezkednek el) továbbá 160 db programozható LED található
  • A Ring Controller gyorsulásmérőjével változtathatóak az effektek paraméterei, a hangmagasság vagy épp a tempó (3 irányú tengelyen használható)
  • Nincs szükség semmilyen külső szoftverre, ugyan a Ring Controller küld ki MIDI jeleket, de a gyártó a hardveren belüli szerkesztést preferálja

Hogy jobban tudjunk azonosulni a fent leírtakkal, a Zoom mellékelt néhány ízelítő videót:

Az ARQ Aero Rhythmtrack áprilistól lesz elérhető kereskedelmi forgalomban, 599 dolláros áron. (átszámítva körülbelül 173 000 Ft)

Ezt is látnod kell!

Virtual DJ újdonságok

Általálaban, ha DJ szoftverről van szó, akkor nem a Virtual DJ az, ami az ember …

Vélemény, hozzászólás?