Legfrissebb tartalom
Főoldal / DJ eszközök / Remixelj egyszerűen a Mixvibes Remixlive-val!

Remixelj egyszerűen a Mixvibes Remixlive-val!

A Mixvibes legutóbbi kreációjával először az idei NAMM-on találkozhatott a nagyközönség, jelenleg pedig ingyen letölthető, kizárólag iOS eszközökre. Nézzük meg jobban, mit is tud ez a hasznos applikáció!

Határtalan remix lehetőség, remek kezelhetőség

Az tisztán látszik, hogy az applikáció egy alap sampler/szekvenszer tulajdonságait hordozza magában: többfajta rack, sample pack, faderek és tempó állítási lehetőség. Az app képes egyszerre 24 hangmintát lejátszani, az egyes pack-ek 48 hangmintát tartalmaznak. Minden egyes hangminta csomagban található dob, basszus, vokál, effekt és melódia melyek akár loopként, akár one shot-ként is használhatóak. Jelenleg 15 csomag áll rendelkezésünkre (a Mixvibes szerint a jövőben ez bővül) melyek tetszés szerint variálhatóak, ezzel gyakorlatilag saját pack-okat gyártva.

Remixlive_iPadiPhone

A Remixlive működését tekintve eltér az eddig látott szekvenszer applikációktól. A ‘multiple play’ mód lehetőséget nyújt arra, hogy az egyes oszlopokban egyidőben több mintát lehessen lejátszani, mely jelentősen kibővíti a felhasználó lehetőségeit. Minden egyes oszlop tartalmaz egy hangerő fadert és egy filter potmétert. Emelett az instant FX szekció segítségével jól ismert effekteket alkalmazhatunk: delay, filter, reverb, flanger stb. Az ‘előadás’ rögzíthető AAC formátumban, melyet akár e-mail-ben is továbbíthatunk (természetesen ez a lehetőség kisebb szettek esetén működőképes).

‘Play’ módban lehetőség van az egyes hangminták szerkesztésére is, ebben az esetben is számos lehetőséget nyújt az app a felhasználó számára: quantize, gain, ADSR, panning, loop division, reverse play. A kreatívabb DJ-k akár iOS eszközük mikrofonját is használhatják rögzítésre, majd az így kapott felvételt játszhatják fel.

Ráadásul ingyenes

A Mixvibes mobil applikációi, így a Remixlive is remek indokot szolgáltatnak arra, hogy az előadó kiszélesítse a technikai lehetőségeit, és nem mellesleg ingyenesen letölthető az App Store-ból az alábbi linken:

https://itunes.apple.com/app/id1058801458

Forrás: Dj Tech Tools

Ezt is látnod kell!

Megújjúlt az FBT X-széria

Az X- sorozatot az összes elektronika újratervezésével megújították, hogy növeljék a teljesítményt és fontos új …

Vélemény, hozzászólás?