Legfrissebb tartalom
Főoldal / DJ eszközök / Új Pioneer prototípusok a láthatáron: CDJ-Tour1 és DJM-Tour1!

Új Pioneer prototípusok a láthatáron: CDJ-Tour1 és DJM-Tour1!

Még csak egy nap telt el az idei NAMM-ból, de mi már nem győzzük kapkodni a fejünket a rengeteg újdonságtól. A konferencián bejelentett fejlesztések közül úgy tűnik, a gyártók idén a kijelzőket vették célpontba és ezek lettek a bejelentések fő szereplői is. Ebből a Pioneer is jelentősen kiveszi a részét (miért is ne?), mégpedig az új Tour szériával.

Nevéből adódóan a CDJ-Tour1 és DJM-Tour1-et fesztivál/folyamatos szállítási körülmények közé álmodták meg a tervezők, első ránézésre egy masszívabb kivitelezésű CDJ-2000NXS2 és DJM-900NXS2-vel van dolgunk. Mind a lejátszó, mind pedig a keverő kapott egy önálló monitort melyen rekordbox DJ infók láthatóak.

DJM-Tour1

djm-tour-top-640x356

Van azonban néhány különbség a DJM-Tour1 és a DJM-900NXS2 között. Legszembetűnőbb a keverő oldalán található vezérlők: send/return és az elkülönített fejhallgató cue gombok egy második fejhallgató számára. (b2b szettre tökéletes lesz)

Továbbá érdemes megnézni a keverő hátulját is:

djm-tour-rear-640x323

CDJ-Tour1

cdj-tour-prototype-640x407

A CDJ-Tour1 esetében is elmondhatjuk, hogy nagyon hasonlít a nemrég bejelentett NXS2-re. A jobb és bal oldalon található “ütközők” (melyek valószínűleg a szállítás/beépítés közbeni ütődéseket hivatottak elnyelni) és természetesen a nagy monitor mely elsőre szembetűnő. Azonban a legérdekesebb a lejátszó hátulja, a Pro Link nem Ethernet hanem valami robusztusabb csatlakozást kapott.

cdj-tour-rear-640x356

Monitorok = Rekordbox DJ?

pioneer-tour-screens-rekordbox-dj-640x356

A legnagyobb kérdőjelet természetesen a monitorok hagyták maguk mögött. A kijelzőn a 4 deck hanghullámai láthatóak, talán a Rekordbox DJ egyik nézete lenne? A monitorok a lejátszóval/keverővel vannak összeköttetésben vagy külső számítógép szükséges a vezérlésükhöz? Túl sok megválaszolatlan kérdés merült fel, melyekre nem érkezett hivatalos válasz, továbbá a Pioneer is hangsúlyozza, hogy ezek a termékek egyelőre nem végleges prototípusok.

cdj-djm-tour-screens-2-640x390

 

Forrás: djtechtools.com

Ezt is látnod kell!

Megújúlt podcast mikrofon a Relooptól

Itt a Reloop megújúlt hordozható, beépített hangkártyás sPodcaster Go mikrofonja.  Egy elegáns, retro formájú, mobil …

Vélemény, hozzászólás?