Legfrissebb tartalom
Főoldal / Fénytechnika / Vari-Lite VL440 Spotok világították a Spamalotot

Vari-Lite VL440 Spotok világították a Spamalotot

spamalot___rrt___6Az északnyugat Missouri szerte profi előadásairól ismert, Robidoux Resident Theatre a közelmúltban a Spamalot musical-vígjátékot tette műsorára. Felkérték a rendezőt, Jeff Stovert – Asszisztens professzor és technikai igazgató a Missouri Western State University-n, hogy olyan fény látványt tervezzen, mely passzol, sőt fokozza a show szeszélyes szatíra jellegét. Ennek megvalósításához, olyan dolgot keresett, ami képes a látványt egy rendkívüli szintre emelni – így kiegészítésként megtámogatta a fényrendszert Philips Vari-Lite VL440 Spot lámpákkal.

„A SPAMALOT-tal járó egyedi stílussal megkaptam a lehetőséget egy egyedi világítás elkészítésére” – kezdi Stover. „Ez egyértelműen azon show-k egyike, melyben meg lehet csinálni a villogtatást és ütköztetéseket színkeverés közben és ez tökéletesen belesimul a történetbe. A Vari-Lite sznkeverő rendeszere ebben az értelemben fantasztikus és a VL440 Spotok egyértelműen vitték a showt. Ugráltattam őket, villogtattam, a közönségre is vetítettek, színeket váltottak, akár midnezt egyszerre és nagyszerűen dolgoztak.”

spamalot___rrt___6 (1)

A VL440 Spot fényvető rendelkezik az összes optikai minőséggel és funkcionalitással amit a tervezők elvárnak a Philips Vari-Lite-tól. Hatékony színkeverést nyújt 3 tárcsás, CMY rendszerével és ha kombináljuk a 8 sztenderd színnel a fix tárcsán, akkor gyakorlatilag végtelen lehetőségeket kapunk. Az eszköz 400W-os (MSR Gold 400) izzóval működik a meggyőző fényerő érdekében, zoomolható 15-35 fokig és tartalmaz egy mechanikus íriszt is.

Stover folytatja: “Az előadások egy régi színházteremben történtek, melyet Missouri Theatre-nek hívnak és az 1920-as években épült., Színpadának méretei nagyjából 45’ széles x 30’ mély. A város a közelmúltban A város a közelmúltban finanszírozott egy sor felújítást, így most modern függestési rendeszerünk van, de a muszáj volt automatizált világító eszközöket is hoznunk, melyek biztosítani tudják a show-hoz szükséges kreativitást.”

Továbbá a VL440 Spot bevonatos üveg dimmer tárcsájával igazán lágy átúszásokat lehet alkotni és elkülönített, dupla késes strobe rendszere kimondottan csendes, megbízható strobe effeketet nyújt. Erős pan/tilt motorjai lágy, idő alapú-folymatos mozgást biztosítanak. A kép vetítést a VL440 Spot egy hét forgatható és indexálható gobot tartalmazó és egy második 10 gobós, de fix tárcsával biztosítja.

spamalot___rrt___5

“Újabb kihívás volt a régi helyszín miatt az áram is” vallja be Stover. “Olyan eszköz kellett, mely 120V-on működik, de még megmarad sokoldalúsága, mit például az optimális színkeverés a színtárcsákkal együtt, éles gobok és a gyors mozgás. Mindent összevetve a VL440 Spot volt a tökéletes világítási megoldás a célra.

Ugyan a SPAMALOT előadások lezárultak, Stover izgatottan osztja megy tanulóival amit a VL440 Spot-ról tanult. Amikor leírja a VL440 Spot-ot, ő inkább idézi egyik professzorának szavait.

spamalot___rrt___1

“Az egyik professzorom mindig azt mondta nekünk, hogy a legfontosabb tulajdonság egy fényrendszer kialakításánál a sokoldalúság és a VL440 Spot pontosan ezt adta nekem!” vonja le a következtetést Stover. “Fenségesen dolgoztak, pontosan úgy ahogy azt hittem és semmilyen kérdés nem merült fel velük kapcsolatban.  A tervezés kezdeti folymatától egészen a napi előadások lebonyolításáig, igazán kiválóan jeleskedtek.”

Linkek:

Philips Vari-Lite a Facebookon

Az eredeti cikk a livedesignolnline.com-on

www.vari-lite.com

Ezt is látnod kell!

2019-es Eurovíziós Dalfesztivál pro-light oldalról

M&M Production már több éve vezet online naplót az Eurovíziós Dalfesztivál háttérmunkálatairól. Az idén Tel …

Vélemény, hozzászólás?