Legfrissebb tartalom
Főoldal / Hangtechnika / Tascam újdonságok!

Tascam újdonságok!

Az elmúlt hetek időjárásához igazodva, legalábbis a viharok hirtelen kialakulásának analógiáján, a Tascam is lecsapott. Elsősorban az installátorokra, így most kimondottan ők örülhetnek az újdonságoknak. 3 új típus érkezett, egy 1U-s mindenevő lejátszó és FM tuner, valamint két beépíthető mixer.

 

CD-400U DAB

Az 1U magas, rack kialakításba rengeteg funkciót sűrített a Tascam, a készülék játszik CD-ről, SD és USB memóriáról, emellett találunk benne FM és DAB tunert is. A tunernek akár külön kijáratot is adhatunk egy hátlapi RCA-n, de távozhat az amúgy szimmetrikus kialakítású XLR főkimeneten is.

 

 

A CD-400U DAB CD-mechikája slot-in kialakítású, és ha nem lenne elég a rengeteg választható forrás, akkor AUX IN és Bluetooth illesztéssel bármiből táplálhatjuk. Hasznos funkció a felvételi képesség, amivel CD-ről, vagy a rádióból MP3-ban rögzíthetünk SD-kártyára, vagy USB meghajtóra. Kézre esők a numerikus billentyűk is, könnyen elérhetjük vele az adott track-et és ugyancsak kényelmi funkció a tartozék távirányító. Opcionálisan kérhető hozzá az IE-100E Ethernet-kártya, mellyel a készülék Telnet protokollon keresztül is vezérelhető, a meglévő időzítő mellett.

MZ-223

Ez a 3 zónás installációs mixer meglehetősen sokrétű és egészen új forma a gyártó kínálatában, különös tekintettel a zóna kimenetek különböző színű paneljére. Az előlapon 2 mikrofon bemenet, a hátlapon további 2×5 sztereó bemenet találunk (A-B), melyekből kettő lemezjátszó fogadására is alkalmas. A mikrofon csatornák 3 sávos hangszínnel és talkover funkcióval operálnak és ahogyan a vonali csatornák is, külön címezhetők az A-B-C kimenetekre. Minden bejövő jelen van PFL behallgatási lehetőség, ahogyan a 3 zóna kimenetet is egy-egy kapcsolóval monitorozhatjuk.

 

 

A zónák szintén hangszínszabályozhatók és meglehetősen jó felbontású kivezérlésjelzőt is kaptak.

MZ-372

Klasszikus install mixer, a már említett új kinézettel, ugyan zónák nélkül, de két külön szabályozható master kimenettel, valamint egy szintén szabályozható SUB kijárattal. Egy előlapi, talkover-rel szerelt mikrofonbemenete mellett 6 hátlapit is találunk, melyek akár vonali illesztésűek is lehetnek, A-B sztereó RCA párral és 3 csatornán RIAA korrektorral. A tolóféderes csatornák mindegyikén 3 sávos hangszínt és PFL behallgatást áll rendelkezésre, míg az előlapi mikrofon 2 sávos EQ-val és a már említett talkover-rel van felvértezve. Kimenetei (1-2) RCA vagy szimmetrikus XLR-rel továbbvihetők, az RCA SUB kimenet pedig monó-sztereó választóval konfigurálható, de lehetőség van az egész keverőt egy mozdulattal is monó üzemmódra váltani az előlapon, jobb oldalt.

 

 

Bízom benne, hogy az egyre inkább a pro piacra visszatérő Tascam hasonló újdonságokkal kecsegtet a jövőben is és a tőlük megszokott váratlansággal újra és újra lecsapnak valamivel, amitől kicsit felfrissül az ember.

 

Forrás:

audmax.hu

Ezt is látnod kell!

Megújjúlt az FBT X-széria

Az X- sorozatot az összes elektronika újratervezésével megújították, hogy növeljék a teljesítményt és fontos új …