Legfrissebb tartalom
Főoldal / DJ eszközök / Pioneer DJM-450 – a kis ügyes!

Pioneer DJM-450 – a kis ügyes!

A klasszikus kétcsatornás DJ keverők piacán az állóvizet nem igyekezett felkavarni egy gyártó sem évek óta, ami nem is meglepő, hiszen az egyre megfizethetőbb kisebb kontrollerek térnyerése jócskán visszafogta az ezek iránti keresletet.

djm450_xdj750set-848x316

djm450topA Pioneer ennek ellenére szeretné fenntartani az érdeklődést, mégpedig azzal, hogy a jelenleg kapható egyik legjobb keverőjükből emelték át a legtöbb új tulajdonságot és design elemet, olyannyira, hogy első ránézésre inkább tűnik egy kompakt méretű DJM-900NXS2-nek, mint a DJM-400 utódjának ez a vadonat új Pioneer DJM-450. Ez valamennyire igaz is, mivel a bele került 4 barab Sound Colour effekt a Beat effektekkel együtt paraméterezhetővé váltak, ami kompakt keverőben eddig nem látott mozgásteret enged, valamint a Maglev crossfeder-nek köszönhetően több mint ideálissá teszi scratch-elésre is.

A DJM-400-ról mindenki tudja, hogy egy igen praktikus és minden helyzetben ideális eszköz volt a maga idejében, ám a most őt leváltó DJM-450 még több tudással bír, mint elődje. Ezek pedig a következők:

  • Kitűnő minőségű és egyenletes EQ potméterek, csatorna fader-ek, amiket a “nagytesó” DJM-900NXS2-ből örökítettek át, az Isolator kapcsolóval pedig teljesen “kill”-ezhetjük a hangszínünket. A Magvel crossfader ideálissá teszi scratch-elésre.
  • A beépített hangkártya lehetővé teszi három csatorna használatát, két Line és egy AUX formájában.
  • Két beépített effekt egységgel is rendelkezik: Sound Color és a Beat FX, amiket csak a sokkal drágább testvérei tudtak ez előtt. Így most a következő effektekkel varázolhatjuk szettünket még színesebbé: Sound Color: Dub Echo, Sweep, Noise és Filter (mindet tetszőlegesen állíthatjuk egy parameter potméter segítségével),
    Beat FX: Delay, Echo, Spiral, Reverb, Trans, Flanger, Pitch és Roll (ezeket ütemhez igazítva és állítható mérettel, kiterjedéssel használhatjuk)
  • A Send/Return FX: csatlakoztathatunk hozzá külső mobil eszközt is, ami effekt applikációt futtat.

djm450rear-848x380A Pioneer DJ nagyon kitett most is magáért, ráadásul a keverő mellé kapunk egy ingyenes Rekordbox DJ és egy DVS Expansion Pack licenszet is, utóbbinak a timecode-ot használók örülhetnek a legjobban!

Várható ára: 699 dollár és ez év decemberétől lesz megvásárolható.

Ezt is látnod kell!

Megújjúlt az FBT X-széria

Az X- sorozatot az összes elektronika újratervezésével megújították, hogy növeljék a teljesítményt és fontos új …

Vélemény, hozzászólás?