Legfrissebb tartalom
Főoldal / DJ eszközök / Mi várható a Pioneer DJ részéről, a NAMM 2017 kiállításon?

Mi várható a Pioneer DJ részéről, a NAMM 2017 kiállításon?

namm-2017-pioneer-dj-white-back

A január hónap mindig teli van jobbnál jobb eszközbemutatóval és kiállítással, és itt kerül képbe a 2017-es, kaliforniai NAMM is. A Pioneer DJ igen “csendesen” kezdte meg az új évet, nem úgy mint a Denon (lásd: Change Your Rider kampány). De abban biztosak lehetünk, hogy ők is tartogatnak valamit, vagy valamiket erre a jeles alkalomra.

Amit már biztosan tudunk, továbbra is a Seato marad a szoftveres partner. Ez abból derül ki számunkra, mivel múlt év decemberében mutatta be a Pioneer DJ a DDJ-S kontroller család legfrissebb tagját, a DDJ-SZ2 kontrollert, amit kifejezetten Serato DJ szoftverhez fejlesztettek.

ddj-sz2-top-s

De az is jól látszik, hogy a Rekordbox DJ-s Pioneer kontroller (DDJ-R család) eladások nem igazán hozták az elvárt számokat az amerikai piacon, míg a Serato-sok (DDJ-S család) a top 10-ben szerepelnek.

Íme egy kis esélylatolgatás, hogy mire számíthatunk a gyáróriás részéről a The 2017. NAMM Show-n:

Esetleg a TORAIZ megújítása?

 • 1. opció: Még kisebb/hordozhatóbb TORAIZ SP-8

toraiz-sp8-concept

A legtöbb DJ számára nagyon ideális tudású az SP-16, de ha méretét és a setup-ba való integrálási lehetőségeit nézzük, akkor már nem épp a legpraktikusabb. Ahhoz pedig, hogy még több TORAIZ felhasználót szerezzen a Pioneer DJ, követnie kell a már máshol is alkalmazott szisztémát, azaz olcsóbb, kisebb és kicsit “lebutított” eszközöket is kell gyártania. Így az SP-8 akár egy kis hasonlósággal, de követhetné mondjuk egy klasszikus Roland SP-404 tudását is.

 • 2. opció: Teljes Firmware Update TORAIZ SP-16-hoz

Egy másik irány is szóba jöhet, amin a Pioneer szintén elindulhat az az, hogy az SP-16-ot kis változtatásokkal, de egyszerűbben integrálhatjuk egy komplett CDJ/XDJ rendszerbe. Ebben a pillanatban ugyanis a sampling funkciója nagyon analóg és nehézkes vele a munka, egy teljeses digitális környezetben.

XDJ standalone eszközök

XDJ-RZ: Négy csatorna, önálló működés

xdj-rz

Múlt évben a Denon DJ bemutatta saját Pioneer XDJ “szintű” eszközét, az MCX8000 négy csatornás, önálló működésre is képes kontrollerét. Örömmel látnánk amikor a Pionner válaszolna erre egy saját, még bővebb tudású eszközzel, aminek ilyen tulajdonságai lehetnének:

 • 8 db RGB megvilágítású érintőpad, nagyméretű jog tárcsák (mint a DDJ-SZ-en)
 • 4 csatornás keverő szekció
 • Érintőkijelzők, mondjuk két csatornánként 1 db., ugyanolyan felhasználói felülettel, mint az XDJ/CDJ-k
 • Serato + Traktor integráció, DVS kompatibilitás
 • Magasabb minőségű interfész (DAC), a még jobb zenei lejátszáshoz
 • Várható elnevezés: XDJ-RX2 / MK2

Egy ilyen fajta frissítés elkerülhetetlen, a piac legpopulárisabb all-in-one DJ eszközét tekintve. De ha csak néhány apró változtatáson megy keresztül, akkor azok a következők lehetnének:

 • Nagy felbontású LED érintőkijelző
 • FLAC/ALAC lejátszási támogatás
 • Új generációs böngészési módok – Track Filter és Matching funkciók
 • 8 db Hot Cue

DDJ-SR2: A már nagyon szükséges frissítés

Ez a DDJ-S család legrégebbi kontrollere, ami még nem igazán esett át komolyabb ráncfelvarráson. Már túl vagyunk a DDJ-SX2, SB2 és nem olyan régen az SZ2 kontrollereken, így szívesen látnánk ha a DDJ-SR2 az alábbiakkal frissülne:

 • RGB LED pad-ok
 • Frissített pad vezérlési funkciók Serato-hoz (Pitch Play, Key shift, Serato Flip, stb.)
 • Új jogtárcsák – talán “on-jog cue” kijelzőkkel

Az XDJ-AERO megújulása?

xdj-aero-main

Íme egy érdekes ötlet, ami a Reddit-en lévő DJ-k között merült fel, mint ötlet. Ami nem más, mint egy új XDJ-AERO2 frissítés. Azt taglalták, hogy nagyon ráférne az új AERO-ra is egy kijelző, valamint keverő szekció megújulás, de persze mindezt az XDJ-RX árának feléért.

Nos, nagyjából ilyesmire számítunk a Pioneer DJ részéről, így kíváncsian várjuk a végkifejletteket ezek tükrében.

Forrás: djtechtools.com

Ezt is látnod kell!

Megújjúlt az FBT X-széria

Az X- sorozatot az összes elektronika újratervezésével megújították, hogy növeljék a teljesítményt és fontos új …

Vélemény, hozzászólás?