Legfrissebb tartalom
Főoldal / DJ eszközök / Hogyan készül az új Technics lemezjátszó?

Hogyan készül az új Technics lemezjátszó?

Folyamatos az érdeklődés a legújabb Technics lemezjátszó iránt, de nem csak a DJ-k világában, hanem az átlag bakelit kedvelők között is. A pár hónapja megjelent limitált kiadású SL-1200GAE sorozat nagyon gyorsan elfogyott és bizony az árát is igen csillagászatira lőtték be a Technics főhadiszállásán, nem volt valami pénztárcabarát.

Aztán jött a hírek arról, hogy a szintén új 1200G lemezjátszót majd nagyobb darabszámban kezdik el gyártani és sokkal-sokkal elérhetőbb áron fogják értékesíteni.

…hát nem.

A gyártásuk tényleg folyik már, de az áruk úgy néz ki ugyanaz marad, mint a limitált SL-1200GAE lemezjátszóké.
£2700, azaz kb. 3200Euro/db.!!!

De miért is kerül ilyen iszonyat pénzbe egy ilyen lemezjátszó? A kérdésre már egy korábbi Technics nyilatkozatban is találunk utalást. Viszont a lényeg a fenti videóban is látszik, mert kompletten felújították a gyártósorokat és az alapanyagokban, elektronikában, valamint a gyártási folyamatban/eljárásban is nagy változások történtek. Ezek megvalósítása pedig igen nagy beruházási költséggel járt.

sl-1200g-manufacture

De tisztán látszik az is, hogy ezen a szinten a robotok, mérnökök és a szerelők milyen precizitással és minden előírást betartva végzik munkájukat, hogy a lemezjátszók igazi műalkotássá válljanak a munkafolyamat végeztével.

Ez nem valami “konzumercucckészítő” gyár!

Végezetül, ez a hatalmas 3200Euro/db. ár minden DJ számára szinte elérhetettlené teszi az új Technics SL-1200GAE-t és nagyon rosszul tesszük, ha azt gondoljuk egy pillanatig is, hogy a Technics nekünk tervezte ezeket.

Forrás: djworx.com

Ezt is látnod kell!

Megújjúlt az FBT X-széria

Az X- sorozatot az összes elektronika újratervezésével megújították, hogy növeljék a teljesítményt és fontos új …

Vélemény, hozzászólás?