Legfrissebb tartalom
Főoldal / DJ eszközök / Reloop RMX-80 – csúcskategória baráti áron!

Reloop RMX-80 – csúcskategória baráti áron!

A német Reloop az elmúlt években nem csak lejátszó és kontroller téren vette fel a versenyt (és tartja jelenleg is pozícióját) a top kategóriás hardvergyártók között, hanem immáron a professzionális keverők piacán is tudnak innovatívak lenni. Az RMX család legnagyobb tagját vizsgáltuk meg jobban.

224791_Reloop_TPElső benyomás

A Reloop RMX-80 sok funkciót örökölt a korábbi kedvenc RMX-40-ből, úgy mint a két mikrofon port, a minőségi alapanyagok, beépített effektek. Azonban a gyártó nem bízta a véletlenre, még több funkcionalitást és lehetőséget építettek be a házba, így a végeredmény egy professzionális 4 csatornás keverő lett. Az RMX-80 felépítése sokban hasonul a Pioneer DJM szériához, megcélozva ezzel mind a klub szintű mind pedig az otthoni felhasználást.

Az RMX-80 háza teljes fém borítást kapott, így az utazó DJ-knek sem kell félni, a masszív felépítés minden környezetben helyt áll. Minden potméter gumírozott, első érintésre kellemes érzést nyújt és a borítás csúszásmentessé teszi. Az EQ potméterek között elég helyet hagytak, könnyedén állíthatóak anélkül, hogy a másikat véletlen elmozdítanánk. Minden gomb (CUE, Fader Start, Effektek) háttérvilágítást kapott, sötétben is jól láthatóak. Első ránézésre nagyon szimpatikus és átlátható a felépítése, a minőségi alapanyagok pedig bizakodásra adnak okot.

Be- és kimenetek

Az RMX-80 elég be- és kimenetet kapott ahhoz, hogy minden DJ igényeit maximálisan kielégítse. Mind a négy csatorna CD/vonalszintű RCA bemeneteket kapott, az egyes és a négyes csatorna plusz egy vonalszintű RCA bemenetet, míg a kettes és hármas csatorna phono RCA csatlakozót és földelést kapott a lemezjátszókhoz. A kimenetekről: szimmetrikus XLR master, RCA master, record RCA, 6.3 Jack a monitor hangfalaknak. Az egyik legszimpatikusabb újítás az RMX-80-nál a 3 db USB port. Ugyan nincs MIDI kommunikáció vagy beépített hangkártya, de az USB port megkönnyíti a külső hangkártyák és kontrollerek csatlakoztatását.

A keverő előlapján másodlagos fejhallgató kimenet és mikrofon bement található. A fő fejhallgató kimenet megszokottan a keverő bal sarkában található, hangerőszabályzóval, EQ-val és Cue/Master Mix potméterrel. A fő mikrofon bemenet 6.3 Jack/XLR kombó aljzat, felette egy plusz AUX RCA bemenettel. A mikrofonport alatt dedikált hangerőszabályzó és EQ, valamint egy választó kapcsoló 3 mód közül: on/off/talkover.

 

Effektek

Az egyik legmeggyőzőbb érv amiért érdemes az RMX-80-at választani, az az effektek széles skálája. Csakúgy mint a DJM-en, itt is a jobb alsó sarokban kapott helyet az effekt szekció. (ezek Beat Fx névre lettek keresztelve) A szép, nagy méretű LCD kijelzőn minden infót megtalálunk, az épp aktuális effekttől kezdve minden paraméterig. Ugyanitt látható, hogy melyik csatornára alkalmaztuk az adott effektet, a zene tempója, és az effekt frekvenciája.

És akkor a választható effektek listája: flanger, delay, echo, reverb, transformer, pitch shift, loop roll, reverse loop, noise, bitcrusher, gate, tape delay, send/return (külső effekt processzoroknak).

Faderek

Az RMX-80 mixer szekciója is tartogat számos hasznos funkciót. A crossfadernél kellemesen meglepődtem, hiszen sikerült megtalálni a gyártónak az aranyközéputat. Elég könnyű mozgású egy scratch dj számára, viszont tökéletesen alkalmas mixelésre is. A crossfader karakterisztikája a kijelző alatt található.

Minden csatornának megvan a saját dedikált Low-Pass/High-Pass szűrője, melyen a kis kék LED jelzi, ha az effekt aktiválva van. Az EQ szekció a szokásos hármas felosztást kapta: Low, Mid, High valamint a Gain. Az EQ két módban használható: Isolator vagy klasszikus EQ.

Konklúzió

Az RMX-80-at bátran ajánlom mindenkinek aki egy öt csillagos alternatívát keres a Pioneer által felállítottreloop_rmx80_header klub standardekre. A keverő kiosztása és felépítése DJ-barát és egyszerűen áttekinthető. A 3 USB porttal könnyedén csatlakoztatható külső hangkártya vagy kontroller. A bőséges effekt kínálat, a szép LED kijelző, a filterek mind mind a pozitív oldalra írhatóak.

Az egyetlen dolog amit hiányoltam a keverőből az a beépített hangkártya és a MIDI kompatibilitás hiánya. Szinte kivétel nélkül majdnem minden azonos csatornaszámú Pioneer keverőben található belső hangkártya vagy MIDI mapping.

Egy szó mint száz, ha nagy tudású, professzionális keverőt keresel a Reloop által megszokott költséghatékony megoldással, az RMX-80 neked készült!

Még több infó és kép itt!

Reloop RMX-80 DIGITAL224791_Reloop_TPWebshop

Ezt is látnod kell!

Megújjúlt az FBT X-széria

Az X- sorozatot az összes elektronika újratervezésével megújították, hogy növeljék a teljesítményt és fontos új …

Vélemény, hozzászólás?