Legfrissebb tartalom
Főoldal / Hangtechnika / A Zoom megcsinálta a game changer digitális keverőt

A Zoom megcsinálta a game changer digitális keverőt

leadimage_livetrak.png

Új fejezetről beszél mindenki a keverés történelmében: a Zoom újonnan bemutatott LiveTrak L-12 nevű, teljesen digitális keverője hihetetlenül megfizethető áron nyújt eddig nem látott mértékben teljes megoldást egy kisebb zenekar, vagy egy kisebb művelődési házak, koncerthelyszínek számára.

Az új keverőből egyszerűen nem spóroltak vagy felejtettek ki semmit: nyolc monó és két sztereó bemeneti csatornája van, a monókon mikrofont is fogad, fantomtáppal, az első kettőn pedig nagyimpedanciás hangszereket is. Minden monó csatornán van bemeneti kompresszor, beépített zengető- és késleltetőeffektek pedig a szokásos módon, effekt sendeken. SD kártyás hangrögzítő is van benne, méghozzá multitrack: minden bemeneti csatornát külön képes venni, maximum 24/96-os felbontásban, tömörítetlenül. Ha számítógépes vagy tabletes DAW-val szeretnénk rögzíteni, az is megy: ezek a gépek audióinterfészként képesek tekinteni a LiveTrakre, 14 bemenettel és 12 kimenettel. A zenekari tagok monitorkeverését is elvégzi a jószág, öt független fejhallgatókimenetre készíthetünk öt különböző monitormixet egy időben. Metronómhangot is szolgáltat a zenészeknek, külön sávval a rögzítőn.

Mindezek mellett a mérete pontosan a rack standardhoz illeszkedik, így be lehet tolni oda is.

A szeptemberre ígért bolti megjelenéshez tényleg parádés árat ígértek: 600 dollárért, vagyis mintegy 150-180 ezer forint között juthatunk majd hozzá. Aggodalom csak a minőségi kérdésben merült fel: a vállalat közismert arról, hogy hajlamos időnként gyengébb kivitelezésű termékeket is kiengedni a kezéből. Reméljük, most nem ez lesz a helyzet.

 

Forrás: midi.blog.hu

Ezt is látnod kell!

Megújjúlt az FBT X-széria

Az X- sorozatot az összes elektronika újratervezésével megújították, hogy növeljék a teljesítményt és fontos új …

Vélemény, hozzászólás?