Legfrissebb tartalom
Főoldal / Hírek / Pénteken majdnem bezárt a SoundCloud, végül kapott egy csomó pénzt

Pénteken majdnem bezárt a SoundCloud, végül kapott egy csomó pénzt

A sokak által előrejelzett időpont a héten elérkezett, a SoundCloud mostantól képtelen lett volna fizetést adni gigantikusra hizlalt, majd a veszély közeledtére némiképp megcsapolt dolgozói állományának. A még mindig sok több fős csapat – emlékszünk arra az időre, amikor tizenkét emberrel, egy berlini tetőtérbeépítésből nagyjából ugyanezt a szolgáltatást voltak képesek működtetni – feje felett Damoklész kardjaként lógott a végső, mindent eldöntő pénteki tárgyalás.

Előzőleg a tulajdonosok már belengették, hogy ha nem lesz megoldás, a soundcloud.com-ot azonnal beszántják – de végül lett, és a cég minden eddiginél nagyobb pénzügyi mentőövet, 169 és fél millió dollárt kapott a talpon maradáshoz, és a radikális átszervezéshez.

A pénz megérkezte előtt rendesen leverték a cég értékét, a korábban 700 millió dollárra taksált szint kevesebb mint negyedére, 150 millió dollárra lett lealkudva, ami már tényleg a padló alatti érték, nagyjából a cég egyéves árbevétele körül mozog.

De komolyabb feltételeket is el kellett fogadni az alapítóknak. A cég vezére hétfőtől Kerry Trainor, a Vimeo korábbi első embere lett, a termelés pedig Mike Weissmanhoz, szintén korábbi Vimeo-topmenedzserhez fog tartozni. Alex Ljung alapító-ideológus sorsáról nincs hír, a másik alapember, Eris Wahlforss egy úgynevezett termékfőnöki címet-tisztséget-pozíciót kapott.

Most már csak pénzt kell csinálni, és rendezni a viszonyt a kiadókkal.

 

Forrás: midi.blog.hu

Ezt is látnod kell!

Új játékszer a Reloop-tól: BUDDY

Mielőtt elítélné bárki a Reloop új kontrollerét, érdemes a készüléket megfelelően pozicionálni. Vagyis ki is …

Vélemény, hozzászólás?