Legfrissebb tartalom
Főoldal / Hangtechnika / Turbózd fel videóid az új MEMORY MIC segítségével

Turbózd fel videóid az új MEMORY MIC segítségével

Főként okostelefonod használod tartalomkészítésre? Ha igen, akkor valószínűleg még mindig keresed azt a külső mikrofont, amely ugyanúgy könnyen kezelhető, mint a telefonod, emellett lenyűgöző hangzást is képes közvetíteni. Íme a megoldás: az audio specialista Sennheiser az IBC szakkiállításon mutatja be Memory Mic megoldását, amely egy okostelefonokhoz tervezett vezeték nélküli mikrofonból és egy ingyenes alkalmazásból áll, és lehetővé teszi, hogy végre egyetlen gombnyomással készíts kiváló minőségű tartalmakat.
A kicsi és könnyű mikrofon kiváló hangzást kínál és az okostelefontól bármilyen távolságra működőképes. A Memory Mic már elérhető, csakúgy, mint a Sennheiser kísérő videoalkalmazása, amely ingyenesen letölthető az Apple App Store vagy a Google Play alkalmazásáruházból.

„A hangzás tényleg a videó lelke. A hangzás teremti meg a hangulatot, miközben érzelmeket vált ki és az általad készített tartalom minőségének legtökéletesebb fémjelzője” – mondta Tobias von Allwoerden, a Sennheiser professzionális audio termékeinek vezető termékmenedzsere. „Nagy örömünkre szolgál, hogy egy olyan vezeték nélküli mikrofont kínálhatunk, amely pont olyan könnyen és egyszerűen kezelhető, mint egy okostelefon: csak szinkronizáld a Memory Mic mikrofont Bluetooth kapcsolaton keresztül az okostelefonos alkalmazással, rögzítsd a mágneses rögzítőkengyellel és máris készen állsz, hogy elkészítsd kiváló minőségű videoanyagod.”

A hang és a kép egyszerű, egygombos szinkronizálása mellett a Memory Mic az alkalmazáson keresztül egy hangkeverőt is rendelkezésedre bocsát, miközben az újratöltés kényelmesen, USB-n keresztül végezhető. Sőt, azon sem kell aggódnod, hogy kikerülsz a hatótávolságból: a mikrofon szinkronizálását követően az okostelefontól bármilyen távolságra rögzítheted a hangot.

Gazdag hangzás
A Memory Mic lehetővé teszi, hogy gazdag hangzásképpel készíthess különféle tartalmakat, legyen szó napi vlogokról, úti-filmekről, illetve gasztrovideókról, vagy akár podcastokról. Miközben a Memory Mic mikrofonnal készítesz felvételt, az okostelefon beépített mikrofonja is aktív és veszi a környezeti hangokat. Ennek köszönhetően úgy tudsz magyarázó szöveget rögzíteni, hogy közben a helyszín eredeti hangzásképe is megőrzésre kerül. Például úgy tudsz riportot készíteni egy izgalmas helyszínen, hogy annak jellemző hangjait is rögzíted, vagy zenét játszhatsz le a háttérben, miközben egy sportvideóban dirigálsz.

A videofelvétel elkészítését követően csak keresd meg a Memory Mic alkalmazásban a hangkeverőt és állítsd be a kívánt arányt a környezeti hang és a Memory Mic mikrofon által rögzített hang között.

Hasonlítsd össze, majd válaszd ki egy koppintással a megfelelő mixet: tetszésed szerint beállíthatod, hogy mennyi hallatszon a Memory Mic által rögzített hangból, illetve az okostelefon által rögzített környezeti hangból.

Elegendő hely a többi kiegészítő számára is
Mivel a vezeték nélküli Memory Mic nem foglalja le az okostelefon egyetlen bemenetét sem, lehetőséged van további kiegészítők (pl. szelfibot vagy interjú készítése esetén egy további vezetékes mikrofon) csatlakoztatására is. iPhone készülékekhez például a Sennheiser a vezetékes HANDMIC Digital vagy a ClipMic Digital modellt kínálja. A 3D-s térhangzású felvételek készítésére alkalmas AMBEO Smart Headset is egy nagyszerű eszköz, és hangzását tekintve teljes mértékben kompatibilis a Memory Mic megoldással, miközben lenyűgöző térhangzással adja vissza a környezeti hangokat – különösen úti-filmek készítésénél jelent előnyt.

Néhány műszaki adat
Alapvetően ez minden, amit tudnod kell a Memory Mic megoldásról, de ha részletesebb műszaki információkra is kíváncsi vagy – íme néhány fontos adat. A Memory Mic egy kiváló minőségű Sennheiser kondenzátor mikrofonkapszulával van felszerelve, amely precíz hangrögzítésről gondoskodik. A kapszula gömbkarakterisztikával rendelkezik, ami azt jelenti, hogy minden irányból rögzíti a hangot, és meglehetősen jól tolerálja, ha mozgatod a fejed, miközben beszélsz. A gömbkarakterisztika ráadásul a szélzajra sem érzékeny.

Az alkalmazáson keresztül három fokozatban állíthatod a mikrofon érzékenységét. Ez igen praktikus, ha nagyon halkan vagy hangosan beszélsz – az érzékenység állításával a mikrofon alkalmazkodik beszédstílusodhoz.

A mikrofon üzemideje akár négy óra is lehet – a beépített lítium polimer akku teljes feltöltése az USB-porton keresztül legfeljebb két órát igényel. Az akku töltöttségi szintje 1 órás töltést követően a teljes töltöttségi szint körülbelül 70%-át éri el.

A Memory Mic már kapható – egy USB töltőkábellel, valamint egy gyors üzembehelyezési útmutatóval kerül forgalomba; az ingyenes Sennheiser alkalmazás az Apple App Store vagy a Google Play alkalmazásáruházból tölthető le. A szeles időben készített kültéri felvételekhez hamarosan elérhető lesz egy szélfogó is.

A Memory Mic használatával készített hangminták a következő linkekre kattintva hallgathatók meg:

A vezeték nélküli Sennheiser Memory Mic használatával könnyedén gazdagíthatod videóid kiváló minőségű hangzással.

Műszaki jellemzők

Rendszerkövetelmények: 5.1-es vagy annál újabb Android verzió; 10.2-es vagy annál újabb iOS verzió; 4.1-es vagy annál újabb Bluetooth verzió; WLAN IEEE 802.11 b/g/n
Átviteli frekvenciák: 2,4–2,4835 GHz
RF kimenő-teljesítmény: ≤ 10 mW
Max. hangnyomásszint: 119 dB SPL
Kapszula: előpolarizált kondenzátormikrofon
Iránykarakterisztika: gömb
Frekvenciamenet: 100–20.000 Hz
Adatfolyam felbontása: 48 kHz/16 bit
Üzemidő: ≤ 4 óra
Áramellátás: újratölthető lítium-polimer akku; 3,7 VDC, 360 mAh
Töltési áram: 5 V, 500 mA (USB-n keresztül)
Töltési idő: 70%-os töltöttség: ≤ 1 óra, 100%-os töltöttség: ≤ 2 óra
Méretek: kb. 51 x 37 x 16 mm
Tömeg: kb. 30 g
Hőmérséklettartomány: Működés: 0 °C–+40 °C, Tárolás: -20 °C–+70 °C

 

Forrás: AudioSpecialista

Ezt is látnod kell!

Megújjúlt az FBT X-széria

Az X- sorozatot az összes elektronika újratervezésével megújították, hogy növeljék a teljesítményt és fontos új …