Legfrissebb tartalom
Főoldal / Fénytechnika / Effektgépek / Party-fények kicsiben

Party-fények kicsiben

Ebben a cikkben néhány olyan effektet mutatunk be amik házibulikat és kisebb rendezvényeket alacsony költségvetésből kiszolgálnak.

Az egyszerűség kedvéért, és hogy jobban lehessen látni melyik mire képes, mindegyik eszközről próbáltam videót is beszúrni.
Ezeknek közös előnye (már azon felűl, hogy megfizethető az áruk), hogy egyszerűek és akár automata, akár hangvezérelt üzemmódban használhatóak. Azaz bárkinek problémamentes lehet a használata!

Otthoni megoldások, házibuli:
Otthon tartott baráti összejövetelek és bulik hangulatának fokozására gyakorlatilag bármit be lehet fogni a cikkben említettekből, mégis ide kifejezetten a következőket ajánlanám:
BeamZ Magic Jelly DJ Ball
Na ennél egyszerűbb tényleg nincs! Tükörgömbös fényefektet imitál, és színes mozgó fénypontokkal ad “diszkós” érzést, amit 6db 1W-os LED teremt meg. Plafonra, falra rögzíthető, és automata vagy hangvezérelt módban használhatjuk.

BeamZ Mini Mushroom LED
Könnyű műanyag házba épített LED-es effekt ami 6x3W-os RGBWA leddel lett szerelve, és nagyobb térben is jól használható mozgó fényű lámpa. Plafonra vagy állványra rögzítve, de akár a padlóra elhelyezve is használható.

BeamZ Flatpar 64
 Harmadik eszköz egy ledes reflektor ami 186db 10mm-es különböző színű (42x piros, 42x Zöld, 42x kék, 60x fehér) leddel van szerelve így önállóan is hatásos fényjátékra képes. További előnye, hogy a csomagjában található távirányítóval is lehet működtetni (de ő már DMX vezérléssel is képes kommunikálni).

A most soron következő készülékek már nem csak otthoni környzetben használhatóak, hanem már nagyobb létszámú (akár 100 főig) rendezvények élménynövelésére is alkalmasak. Itt már nagyobb lehetőség van több féle eszköz kombinált használatára, de érdemes arra figyelni, hogy ne essünk túlzásokba a használt fények számát illetően.

– BeamZ Mushroom II LED
  A mini verziójához képest ennek a típusnak annyival több a tudása, hogy ezt már lehetőség van DMX-en keresztül vezérelni valamint már nem műanyag, hanem fém testet kapott. Fényeffektje miatt szintén nagyobb helységben ajánlott a hsználni.

BeamZ Gobo Derby
Ez egy igazán all-in-one kis lámpa! Van benne UV led, stroboszkóp és egy fix gobótárcsa amin 8 féle ábra van. Kapott továbbá DMX csatlakozást is, ha valaki pultról szeretné üzemeltetni de jár hozzá távirányító és persze nála is megtalálható a hangvezérelt  és az automata mód.

BeamZ Butterfly II
  A Mini Mushroom lámpához hasonlóan szintén alkalmas otthonra és kisebb bulikba, működik hangvezérlésre, (állítható a  mikrofon érzékenysége) illetve átkapcsolható automata üzemmódra, és még távirányítóval is kezelhető amit a gyártó mellékel.

BeamZ Flatpar 136
36x1W-os RGB leddel szerelve meglepően jó fényerővel és színkeveréssel rendelkező ledes reflektorról van szó amiből ha több darabot alkalmazunk, akkor egyszerre használható rendezvények dekormegvílágítására és impulzív fényeffektként. Neki is alaptartozéka a távirányító, de kapcsolható automata és hangvezérelt üzemmódba is. DMX vezérelhetőség már benne is van, így akár többet összekötve elég egyet vezérelni pl. távirányítóval, és a többit slave módba kapcsolva egyszerre fog reagálni az utasításainkra.

BeamZ MHL 90 mozgófejes LED lámpa
Belépő szintű, de azért mégsem a legkisebb mozgófejes lámpa. Bár ennél is van lehetőség standalone móddal és hangvezérelt móddal használni, inkább érdemes egy DMX-es vezérlővel kezelni. Árához képest meglehetősen jó tudással rendelkezik, 5x 18W (6 az egyben, RGBAW-UV) színes leddel szerelték.

BeamZ Apollo lézer
Tényleg olcsó, és egyszerű efektekkel ellátott kis lézer. Két diódával (R/G) van szerelve amivel alap mivolta ellenére is kellemes hangulatot lehet idézni.

Sagitter Mimetik S füstgép
Az olasz gyártó Mimetik sorozatának legkisebb tagja. Evvel a kisteljesítményű füstgéppel elérhetjük azt, hogy a használt fényeffekjeinknek hatásosabb látványa legyen. Nem kell attól tartani, hogy átláthatatlan füstöt képez, ellenben a kibocsájtott füsmennyiség elegendő ahhoz, hogy a fénysugarak láthatóvá váljanak a térben.

Az eszközök nevére klikkelve természetesen mindegyik megtalálható a webshopunkban is.

Ezt is látnod kell!

Az eső sem árt neki

Az akkumulátoros rendezvényvilágítás egyre népszerűbbé válik. A BeamZ igazi mérföldkövet állított fel a BBP sorozatával. …