Legfrissebb tartalom
Főoldal / Hangtechnika / Bejátszók / Cymatic Audio LP-16

Cymatic Audio LP-16

Ma már minden valamirevaló koncertező zenekar stúdióhangzást szeretne biztosítani a közönségének. De hogyan tudná magával vinni minden fellépésre a lemezen közreműködő session zenészeket? A világ legkisebb nagyzenekara segít ebben…

 

 

Nem kell feltalálnunk a spanyol viaszt még egyszer, bármilyen hard disc rekorder tud sok sávon jeleket szolgáltatni, vagy egy laptop/hangkártya párosítás is pótolhatja a hiányzó zenészeket, zenei sávokat. Mert abban már nincs vita, hogy telefonról lejátszva az összekevert hiányzó sávokat ergya hangzást kapunk, jobb azt a helyszínen mixelni. A HD recorder-eket általában nem színpadi lejátszásra szánják, a hangkártyás megoldást is nehézkes használni koncert körülmények között. Ha már szívtál vele, tudod miről beszélek…

Kéne egy olyan szekvenszerprogrammal rendelkező számítógép, amihez egy megfelelő számú kimenettel rendelkező interfész csatlakozik, könnyű használni, megbízható és nem drága. Nincs olyan eszköz, ami kombinálja ezeket a tulajdonságokat?

De van!

A Cymatic Audio LP-16 egy vadonatúj lejátszó, egy olyan multieffekt pedál méretű eszköz, mely egyetlen gombnyomásra 16 sávot és MIDI jelet játszik le. Teszi mindezt külső USB pendrive-ról, vagy merevlemezről. Kicsi, könnyű, kiváló hangminőségű, és a hangmérnök szabadsága is megmarad: élőben keverheti a felvett sávokat a zenészek játékával.

 

Dobosok is tudják kezelni!

Bár a PC jegyében ettől mereven elhatárolódunk, az tény, hogy ezzel a mondattal reklámozták az USA-ban a szóban forgó eszközt.  A nagyméretű világító nyomógombok segítik és leegyszerűsítik a használatot, ügyesen összeállított lejátszási listával valóban csak egy gombnyomás, és máris veled játszik a világ legkisebb Big Band-je!

 

Kompakt egység

Robosztus felépítésű, fém alvázra épült masszív dobozba integrálták az elektronikát, látszik, hogy hosszú élettartamra terveztek. Tömege kisebb, mint egy kilogramm, az biztos, hogy nem fogja túlterhelni a turnébuszt. A készülék teteje, ahol a kezelőszervek, a kijelző található, műanyag borítást kapott, matt fekete színű, és tényleg csak egy nagyobbacska pedál méretű. A START, STOP, UGRÁS ELŐRE/HÁTRA, valamint a KÖNYVTÁR gombok jól elkülönülnek, nagyméretűek, és jó tapintású gumival borítottak.
Az előlapra kerültek az USB 2.0 és MIDI csatlakozók, valamint a fejhallgató kimenet (¼” TRS csatlakozó) a hangerő szabályzójával együtt. A hátlapon figyel a 16 db ¼”-es TS csatlakozó, amiről vonalszintű aszimmetrikus jeleket vezethetünk a keverőbe.  Mellette található a mini Jack sztereó vonalbemenet, az USB csatlakozó, a külső táp (ez tartozék) csatija és egy ki/be kapcsoló gomb.

 

 

Első lépés: formázd fel az USB stick-et az LP16-al!

Rá kell szánnod egy pendrive-ot, vagy egy HD-t az ügyre, mert használat előtt fel kell formáznod a készülékkel. Ez esetben persze bukod a családi videókat, ezért jobb, ha dedikálsz egy adathordozót erre a célra. A készülék megvizsgálja, hogy az adattároló alkalmas-e a használatra, felformázza és létrehozza a szükséges fájlrendszert. A Live Player LP-16 nevű, a Cymatic honlapjáról ingyenesen letölthető szoftver segítségével felvehetjük a wav fájlokat, normalizálhatunk, lejátszási listákat készíthetünk. Maga a szoftver nem túl felhasználóbarát, de néhány zsákutca után már magabiztosan töltögetjük a baking track-eket.  Mindezt 24-bit mélységgel, 44.1/48kHz mintavételi frekvenciával. Windows 7 felett és Mac OS-X-el is kompatibilis, de IPad-el is használható USB adapterrel.

Zenekar figyelem!

Kiválasztva a megfelelő lejátszási listát a számok már egymás után jönnek gombnyomásra, de akkor sincs gond, ha menet közben változtatni szeretnénk, mert néhány lépésben megtehetjük ezt, miközben szól a készülék.

Nem tudok egyértelműbben fogalmazni: ha használsz kiegészítő sávokat, vokált, szőnyeget, bármit, NINCS ENNÉL  JOBB ESZKÖZ! A cikk írásakor a listaára br. 88.900Ft!

Forrás: Audmax

Ezt is látnod kell!

Megújjúlt az FBT X-széria

Az X- sorozatot az összes elektronika újratervezésével megújították, hogy növeljék a teljesítményt és fontos új …