Legfrissebb tartalom
Főoldal / DJ eszközök / Mi indokolja a Technics SL-1200G/GAE csillagászati árát?

Mi indokolja a Technics SL-1200G/GAE csillagászati árát?

Egy ideje már ismert, hogy a  Technics SL-1200G és SL-1200GAE egyaránt 4000 dolláros árcédulával kerülnek majd a boltok polcaira, ami várhatóan 1,1 – 1,2 millió forintot jelent majd itthon. Ez egyből felvet számunkra pár kérdést, amit ha árnyaltan is, de a Technics vezető fejlesztőmérnöke nemrég megválaszolt a What Hi-Fi?-nek adott interjúja során.

Direct_Drive_Turntable_System_SL_1200GAE_3.0Az ár számukra a projekt elejétől fogva a legnagyobb probléma volt, mivel plexi tetőt gyártó gépen kívül semmilyen gyártósoruk vagy szerszámuk nem maradt meg. A 1210-eseket olyan sokáig gyártották, hogy a gyártási költség anno minimálisra csökkent, az új gyrtó eszközök beszerzésével pedig újra megnövekedtek a költségek. Emellett a megmaradt terveket sem használták fel az új modellnél, hanem teljesen újratervezték, még nagyobb hangsúlyt fektetve a hangminőségre. A CTO szerint ugyan egy SL-1200-ról van szó, de technikailag sokkal közelebb áll egy SP10 MKII-höz (Ez egy rendkívül drága Hi-Fi lemezjátszó volt a 70-es évekből). Ezzel nagyjából kitisztult a kép: az SL-1200G az audiophile, Hi-Fi közönségnek készült, az annak megfelelő árkategóriában. Ennek ellenére a megjelenést követően valószínűleg elég sok club-ban fel fog tűnni, de egy átlag otthon DJ setup-ba már egyáltalán nem indokolt a megléte ha figyelembe vesszük, hogy a versenytársai hova fejlődtek.

 

Az interjúban felmerült a jövőben egy megfizethetőbb modellnek a lehetősége is, viszont ez még csak gondolat szinten létezik, holott szerintünk piaci igény lenne rá…

 

forrás: What Hi-Fi?

Ezt is látnod kell!

Megújjúlt az FBT X-széria

Az X- sorozatot az összes elektronika újratervezésével megújították, hogy növeljék a teljesítményt és fontos új …

Vélemény, hozzászólás?