Legfrissebb tartalom
Főoldal / Hangtechnika / Kerülj közelebb a “Végső Keverési Élményhez”! Allen & Heath SQ keverőpultok

Kerülj közelebb a “Végső Keverési Élményhez”! Allen & Heath SQ keverőpultok

Lehet szentebb feladat egy hangmérnök számára, minthogy közelebb kerüljön a “Végső Keverési Élményhez”? Ehhez ad most nagy segítséget az Allen & Heath. Újabb keverőpultok érkeztek a digitális portfólióba, sőt a dLive technológia átszivárgásával azonnal egy új sorozat is született. Íme az SQ keverőpultok!
http://audmax.hu/img/upload/hirek/2018-ultimate-mixing-experience-allen-and-heath-sq/allenandheath_sq_main.jpg
Leírom betűvel: kisebb, mint nulla egész hét tized milliszekundum
Az SQ-5 és SQ-6 keverőpultok a forradalmian korszerű XCVI 96kHz FPGA architektúrát emelik át az ultra-kompakt kategóriába, 96kHz-s mintavételezést és egyedülálló <0.7ms késleltetést kínálva.
Akár negyvennyolc csatorna
Mindkét típus 48 csatornányi bemenetet kezel.  Az SQ-5 hátlapján 16db lokális mikrofonbemenettel rendelkezik, miközben 12 kimenet is van rajta, mindez ultrakompakt, 19″ rack méretben. Az SQ-6 24 mikrofont képes lokálisan fogadni. A bemeneteket tovább lehet bővíteni digitális stageboxokkal: 48 kHz-en (AR2412, AR84 és AB168), 96 kHz-en (DX168), ami rendkívül rugalmassá teszi a felhasználást. Így akár a jelenlegi QU és GLD rendszerek ideális továbblépési lehetősége, míg a dLive rendszerek nagyon hasznos kompakt kiegészítője is lehet az új SQ.
Dante, Waves, SLink és egyebek
Az SQ a folyamatosan bővülő alkalmazások, bővítők, hangkártyák és személyi monitorok ökoszisztémájának középpontja, összekapcsolva, adaptálva és bővítve a rendszert az adott tevékenységhez. Az SQ-k kompatibilisek a szabványos digitális hangformátumokkal: mindössze annyi, hogy Dante vagy Waves dedikált digitális hangkártyát ad az SQ I / O portjához, hogy integrálhassa azt közvetlenül a már telepített rendszerekkel. A bővítőkártyákkal egyszerűen oldható meg a sokcsatornás felvételkészítés és/vagy FoH / monitor osztás is.
Rugalmas többsávos felvétel
Az integrált SQ-Drive rendszer egyszerűvé teszi egy koncert nagyfelbontású 96kHz-s  sztereó vagy multitrack felvételét, közvetlenül egy USB pendrive-on vagy egy külső merevlemezen. Nincs szükség szoftverre, nincs hangkártya-illesztőprogram probléma, és nem kell számítógép a koncerthez. Az SQ-Drive szintén intelligens módja a háttérzene kezelésének. Az SQ pultok USB-n hangkártyaként is használhatók, Core Audio és ASIO eszközként bármilyen audio szoftverben megjelennek 32×32 interfészként.
http://audmax.hu/img/upload/hirek/2018-ultimate-mixing-experience-allen-and-heath-sq/allenandheath_sq_1.jpg
DEEP Ready pluginok
Az SQ sorozat processzálása is tartalmazza az Allen & Heath DEEP modellezésű pluginjeit, több legendás hangzású kompresszor és előfok modell választható akár mindegyik csatornára anélkül, hogy növekedne a késleltetés, illetve, hogy inzert pontot foglalna el a rendszerben.
Fejlett automatikus keverő (AMM)
Megtalálható továbbá a teljesen integrált automata keverő alkalmazás is, megkönnyítve a beszédcélú hangosításokat (konferenciák, kerekasztalok, TV talk-show, stb.) Az AMM teljesen be van építve a konzolba, és nem ad hozzá késést, mert a jelet nem dolgozza fel DSP vagy külső plugin.
Páratlan keverési élmény
Az Allen & Heath SQ-t úgy tervezték, hogy használója minden környezetben közelebb kerüljön a ”Végső Keverési Élmény”-hez! A dizájn masszív, funkcionális, professzionális és lenyűgöző. Az SQ műszerfalának 7 hüvelykes kapacitív érintőképernyője van, amelyet erős, világító tekerő gombok vesznek körül, azonnali vizuális visszacsatolást biztosítva. Az SQ szériás pultok keverőfelültét saját igényeink szerint alakíthatjuk a GLD és dLive rendszereknél már megismert módon: az érintő képernyőn egyszerűen drag&drop módszerrel állíthatjuk össze a számunkra megfelelő fader-kiosztást hat layeren. Újdonság az Allen&Heath kis formátumú pultjában a scribble-strip is: állítható fényerejű és színű kijelzőt kapott minden fader-csatorna, melyről könnyedén leolvashatók a csatorna neveink, de egy gombnyomással könnyedén információt kaphatunk arról is, hogy az adott fader melyik dsp csatornához van hozzárendelve, továbbá, hogy melyik fizikai bemenethez van csatlakoztatva a jelünk – a felírószalag immár a múlté!
Az SQ keverőpultok 8 sztereó FX motorral és a RackExtra könyvtárral rendelkeznek, amely nagyszámú reverb, delay, modulátor és sok más emulációból áll!

Ezt is látnod kell!

Megújjúlt az FBT X-széria

Az X- sorozatot az összes elektronika újratervezésével megújították, hogy növeljék a teljesítményt és fontos új …