Legfrissebb tartalom
Főoldal / Hangtechnika / Kerülj közelebb a “Végső Keverési Élményhez”! Allen & Heath SQ keverőpultok

Kerülj közelebb a “Végső Keverési Élményhez”! Allen & Heath SQ keverőpultok

Lehet szentebb feladat egy hangmérnök számára, minthogy közelebb kerüljön a “Végső Keverési Élményhez”? Ehhez ad most nagy segítséget az Allen & Heath. Újabb keverőpultok érkeztek a digitális portfólióba, sőt a dLive technológia átszivárgásával azonnal egy új sorozat is született. Íme az SQ keverőpultok!
http://audmax.hu/img/upload/hirek/2018-ultimate-mixing-experience-allen-and-heath-sq/allenandheath_sq_main.jpg
Leírom betűvel: kisebb, mint nulla egész hét tized milliszekundum
Az SQ-5 és SQ-6 keverőpultok a forradalmian korszerű XCVI 96kHz FPGA architektúrát emelik át az ultra-kompakt kategóriába, 96kHz-s mintavételezést és egyedülálló <0.7ms késleltetést kínálva.
Akár negyvennyolc csatorna
Mindkét típus 48 csatornányi bemenetet kezel.  Az SQ-5 hátlapján 16db lokális mikrofonbemenettel rendelkezik, miközben 12 kimenet is van rajta, mindez ultrakompakt, 19″ rack méretben. Az SQ-6 24 mikrofont képes lokálisan fogadni. A bemeneteket tovább lehet bővíteni digitális stageboxokkal: 48 kHz-en (AR2412, AR84 és AB168), 96 kHz-en (DX168), ami rendkívül rugalmassá teszi a felhasználást. Így akár a jelenlegi QU és GLD rendszerek ideális továbblépési lehetősége, míg a dLive rendszerek nagyon hasznos kompakt kiegészítője is lehet az új SQ.
Dante, Waves, SLink és egyebek
Az SQ a folyamatosan bővülő alkalmazások, bővítők, hangkártyák és személyi monitorok ökoszisztémájának középpontja, összekapcsolva, adaptálva és bővítve a rendszert az adott tevékenységhez. Az SQ-k kompatibilisek a szabványos digitális hangformátumokkal: mindössze annyi, hogy Dante vagy Waves dedikált digitális hangkártyát ad az SQ I / O portjához, hogy integrálhassa azt közvetlenül a már telepített rendszerekkel. A bővítőkártyákkal egyszerűen oldható meg a sokcsatornás felvételkészítés és/vagy FoH / monitor osztás is.
Rugalmas többsávos felvétel
Az integrált SQ-Drive rendszer egyszerűvé teszi egy koncert nagyfelbontású 96kHz-s  sztereó vagy multitrack felvételét, közvetlenül egy USB pendrive-on vagy egy külső merevlemezen. Nincs szükség szoftverre, nincs hangkártya-illesztőprogram probléma, és nem kell számítógép a koncerthez. Az SQ-Drive szintén intelligens módja a háttérzene kezelésének. Az SQ pultok USB-n hangkártyaként is használhatók, Core Audio és ASIO eszközként bármilyen audio szoftverben megjelennek 32×32 interfészként.
http://audmax.hu/img/upload/hirek/2018-ultimate-mixing-experience-allen-and-heath-sq/allenandheath_sq_1.jpg
DEEP Ready pluginok
Az SQ sorozat processzálása is tartalmazza az Allen & Heath DEEP modellezésű pluginjeit, több legendás hangzású kompresszor és előfok modell választható akár mindegyik csatornára anélkül, hogy növekedne a késleltetés, illetve, hogy inzert pontot foglalna el a rendszerben.
Fejlett automatikus keverő (AMM)
Megtalálható továbbá a teljesen integrált automata keverő alkalmazás is, megkönnyítve a beszédcélú hangosításokat (konferenciák, kerekasztalok, TV talk-show, stb.) Az AMM teljesen be van építve a konzolba, és nem ad hozzá késést, mert a jelet nem dolgozza fel DSP vagy külső plugin.
Páratlan keverési élmény
Az Allen & Heath SQ-t úgy tervezték, hogy használója minden környezetben közelebb kerüljön a ”Végső Keverési Élmény”-hez! A dizájn masszív, funkcionális, professzionális és lenyűgöző. Az SQ műszerfalának 7 hüvelykes kapacitív érintőképernyője van, amelyet erős, világító tekerő gombok vesznek körül, azonnali vizuális visszacsatolást biztosítva. Az SQ szériás pultok keverőfelültét saját igényeink szerint alakíthatjuk a GLD és dLive rendszereknél már megismert módon: az érintő képernyőn egyszerűen drag&drop módszerrel állíthatjuk össze a számunkra megfelelő fader-kiosztást hat layeren. Újdonság az Allen&Heath kis formátumú pultjában a scribble-strip is: állítható fényerejű és színű kijelzőt kapott minden fader-csatorna, melyről könnyedén leolvashatók a csatorna neveink, de egy gombnyomással könnyedén információt kaphatunk arról is, hogy az adott fader melyik dsp csatornához van hozzárendelve, továbbá, hogy melyik fizikai bemenethez van csatlakoztatva a jelünk – a felírószalag immár a múlté!
Az SQ keverőpultok 8 sztereó FX motorral és a RackExtra könyvtárral rendelkeznek, amely nagyszámú reverb, delay, modulátor és sok más emulációból áll!

Ezt is látnod kell!

Munkaállomás

Miután tudatosult mindenkiben, hogy az otthonlétnek nem lesz két hét alatt vége, elkezdtünk hosszú hónapokra …