Legfrissebb tartalom
Főoldal / DJ eszközök / Bemutatkoznak az új MIXARS eszközök: Primo és Quattro.

Bemutatkoznak az új MIXARS eszközök: Primo és Quattro.

Ahogyan az lenni szokott, újdonságdömping van minden évben a NAMM kiállítás környékén, amit mi mindig nagyon várunk. Ezúttal a Mixars jelentett be két új eszközt is. A fejelsztésekre biztosan nem lehet majd panasz, lévén a Mixars az RCF cégóriás tulajdona.

logo-mixars-bw

Az egyik egy kis kontroller, amely a Primo nevet kapta. Alapvetően semmi – más gyártótól nem látott – extra funkció nem került bele, de a képek a alapján a kis kontrollernek alaposan átgondolták az elrendezését. A két deck vezérlő oldal a szükséges kezelőket biztosítja, valamint oldalanként 8 RGB Pad, a kontroller méretéhez képest meglepően hosszú sebességszabályzó potméter áll rendelkezésre.

PRIMO_top_1280x768

Külön érdekesség a beépített önálló effektszekció, amely csatornánként áll rendelkezésre, így akkor is használhatunk effekteket amikor önálló mixerként – mert ilyet is tud – használjuk a Primot. Mindez azért is fontos, mert eddig nem nagyon láttunk ilyen méretű vezérlőt, amelynek hangkártyája lehetővé teszi, hogy DVS üzemmódban is működjön a szoftverünkkel. A remek kártyának köszönhetően Serato DVD Upgrade Ready minősítést kapott, így ha megvásároljuk ezt a kiegészítőt, máris pörgethetjük a time code lemezeket.

Kimenetei RCA és XLR csatlakozások, a monitor kimenetet szimmetrikus jack-en kapjuk, a bemenetek a szokásos RCA-kon érhetőek el a mikrofon kivételével (XLR). Két fejhallgatót is csatlakoztathatunk, remélhetőleg ekkor is elegendő hangerővel. Fontos megemlítenünk, hogy a tápot az USB portról kapja így nem igényel külön tápegységet sem. Az árát kb. 600 Dollárra ígérik, mi pedig várjuk majd egy alapos tesztre.

primo_front_1280x768 primo_rear_1280x768

A másik újdonság a Quattro, ami egy kicsit több szemet vonz majd.

A 4 csatornás mixer rengeteg funkciót kapott, megpróbálom a lényegeseket összefoglalni addig is, míg nem tudjuk élesben tesztelni.

Mixars-Quattro-1

A legfontosabb dolgokat a Duo keverőből örökítették át, megduplázva lényegében. És a duplázás egyik legkiemelkedőbb pontja, hogy a hangkártyát is megduplázták, így egyszerre két gépre is csatlakoztatni tudjuk majd. Természetesen time-code kompatibilis, és remek effekteket építettek bele, ha valaki analóg módon használná.

Mixars-Quattro-2

Az oldalanként beépített 8 RGB pad funkciók garmadához enged hozzáférést, mint loopok, hot cue, track betöltés, stb. Ha már a duplázást említettük, mikrofon bemenetből is kettőt kapott, és nem elhanyagolható az sem, hogy a teljes felülete MIDI mappelhető, így bárki saját izlésének megfelelően hozzárendelheti kedvenc szoftveréhez.

Mixars-Quattro-3

Az ára 1500 Dollár körül alakul majd.

Ha teszteltük visszatérünk majd egy elemző cikkel is! Jó mixelést!

Ezt is látnod kell!

JBL PRX ONE – Az új All-In-One mobil PA rendszer

Tovább gyarapodik a manapság igencsak népszerű hordozható oszlopsugárzók családja, a JBL Professional ugyanis a northridge-i …

Vélemény, hozzászólás?