Legfrissebb tartalom
Főoldal / Hírek / JBL One Series 104 – Új kompakt referenciamonitorok!

JBL One Series 104 – Új kompakt referenciamonitorok!

A JBL One Series 104 egy vadonatúj innovatív hangsugárzó a JBL Professional-tól, melyet műveiket gyakran rögzítő zenészeknek, podcastereknek, valamint zenei- és videóproducereknek terveztek legyen szó bármilyen szintű szaktudásról.

CES 2019 – Las Vegas – A világ egyik vezető hang- fény- és vezérlőrendszer gyártója, a Harman Professional Solutions a 2019-es las vegas-i CES kiállításon rántotta le a leplet egy új JBL Professional termékről, a One Series 104-ről, mely egy kompakt aktív referenciamonitor sugárzó.

A 104-es monitor egy innovatív, teljesen az alapokról létrehozott új sugárzó, melynek tervezésekor több mint 70 év mérnöki tapasztalatait használták fel. Piacra dobásával a JBL egy olyan küldetésbe kezdett mellyel a lehető legtöbb tartalomgyártónak nyújtanak olyan lehetőséget, mellyel keverés és szerkesztés közben még a legapróbb részletek is hallhatóvá válnak.

Ehhez a szintén vadonatúj tervezésű 4.5 inch átmérőjű koaxiális hangszórók lesznek segítségre, melyek kristálytiszta magasakat, és ütős mélyeket biztosítanak, további szubbasszus használata nélkül. Az ominózus koax hangszóró kontúrjainak kialakításakor ugyanazon elvek mentén haladtak a mérnökök, melyek végén korábban létrejött az M2, 7 Series és 3 Series monitorok forradalmi Image Control tölcsére.

Csakúgy, mint ezen monitorok mindegyike esetében, a One Series is ugyanazt a széles és immerzív szeteró hangképet és pontosságot fogja nyújtani, amellyel ebben az árkategóriában ezelőtt egyáltalán nem lehetett találkozni.

A JBL 104 még nagyon magas hangerőn is kiválóan teljesít.

Ez nagyban köszönhető a letisztult, integrált 60 Wattos D-osztályú erősítőmodulnak, mely akár 104 dB-es hangnyomás (csúcsérték) elérését is lehetővé teszi, torzítás nélkül, szintén egyedülálló módon a kategóriában.

A tervezéskor a legmodernebb életmód trendeket tartották szem előtt. nemcsak friss és karcsú a megjelenés, hanem rendkívül kompakt is, így a legendás hangzás akár a legkisebb rendelkezésre álló munkaterületen is élvezhető.
A hangerő finomítások egy előlapi potméterrel végezhetők, így nem kell a sztereó-hangképből elmozdulni. Szintén az előlapon található egy 3.5mm-es fejhallgató kimenet, melyhez csatlakozva azonnal némítja a hangszórókat, így egyetlen egyszerű lépéssel elérhető az izoláció.
A hátoldalon található aszimmetrikus RCA, és szimmetrikus 6.3mm-es TRS csatlakozókon keresztül számos jelforrásról érkezhet jel. A későbbiekben elérhető lesz egy opcionális strapabíró hordtáska is, de ez egyelőre, tervezés alatt van.

„A világ számos vezető felvételi stúdiója és folyamatosan turnézó előadóművésze tette már le a voksát JBL Professional minősége mellett, és a jelen tartalomkészítői is keresik ezt a minőség ezen színvonalát.” – mondta Chris Hansen, a Harman Professional Recording és Content Creation igazgatója. „A JBL Series One 104-es hangsugárzókkal most a legjobb JBL tervezés, és megbízható hangminőség válik elérhetővé a rendkívül kedvező árkategóriában.”

A JBL One Series 104 monitorok 2019 első negyedévében már kaphatók lesznek.

 

forrás: bertaudio.hu; jblpro.com

Ezt is látnod kell!

Megújjúlt az FBT X-széria

Az X- sorozatot az összes elektronika újratervezésével megújították, hogy növeljék a teljesítményt és fontos új …