Legfrissebb tartalom
Főoldal / Márkáink / AKG / A füles a stílus tükre

A füles a stílus tükre

Ha megkérdeznéd, mik azok a dolgok, amik nélkül soha nem lépek ki otthonról, biztosan mondanám a kulcsom, a pénztárcám, a telefonom és a fülhallgatóm. Ezek azok, amikre szükségem van ahhoz, hogy átvészeljek egy munkanapot. Felteszem a fülest, elindítok valami zenét, egy podcastot, egy mixet, mikor mihez van kedvem. Ugyan szeretem figyelni a dolgokat körülöttem, az embereket, az utcákat, szeretem lefotózni az érdekességeket, de nem szeretem hallgatni a külvilágot. A világ a saját kis színpadom, ahol én választom az aláfestőzenét.

Smiling woman listening to headphones in subway

Amikor gyerek voltam, mindenki ugyanazt a szimpla bedugós általában legolcsóbb fülest hordta. A végén ott volt a walkman vagy a CD lejátszó és ennyi. Ma, ha szétnézek közlekedés közben, mindenki másfajtát hord. Olyan Gombóc Artúrosan: van bedugós, fülmelegítős, mintás, színes, vezetékes, vezetéknélküli, kristályokkal kirakott, plüssel borított, szóval mindenki megtalálhatja a szívének, stílusának, ízlésének kedveset. Ami pedig az árkategóriákat illeti, a határ a csillagos ég.

how-to-approach-a-girl-wearing-headphones

De lássuk csak, hogy jutottunk idáig. Amióta lehetőség van rá, a fiatalok fontosnak tartották, hogy az elmélyült zenehallgatást akár nyilvánosan is folytathassák. Az 1950-60-as években még a tranzisztoros rádiók adták a zeneforrást, majd a 80as években jöttek a Sony Walkman-jei. Ahogy a neve is mutatja ezeket már direkt arra tervezték, hogy az ember felkapja, zsebre vágja és fülébe csapja a fülhallgatót. A kazetták megadták azt a szabadságot, hogy mindenki maga dönthesse el milyen zenét szeretne magánál tartani és megszabadultunk a számok közötti szöveges résztől. A másik nagy előny, ami például a személyes kedvencem, hogy a mobiltelefonok megjelenésével úgymond megszűnt a magánélet: ha felszállsz a metróra, 3 percen belül jó eséllyel megismerheted a körülötted utazók vallási, politikai nézeteit, ha nem vagy elég szerencsés, azt is megtudhatod, hogy mit csinált előző este otthon a hálószobában. Ehelyett bármikor a kedvenc zenémet választanám.

Cb1DR-HW4AEZOPd

Míg régen az audio eszközöknél a hangzás volt az elsődleges szempont, és ezért kizárólag a nagy audiotechnikával foglalkozó cégek voltak versenyben, mára az igényeknek megfelelően az elérhető termékpaletta is megnőtt. Divatdiktátorok, zenei guruk, feltörekvő újoncok kínálják portékájukat a lehető legváltozatosabb árkategóriákban. A füles mára státuszszimbólummá vált: a rajta látható logo, a színe, a formája azt is megmutatja mennyire vagy igényes. Hozzáigazíthatod a táskádhoz, a cipődhöz, a ruháidhoz, nem kell attól tartanod, hogy elrontja az összképet. Ez az alapötlet lebegett a 39 éves Val Kolton szeme előtt is, amikor 2004-ben megalapította a V-Moda-t. Mára olyan nevekkel osztozik a piacon, mint Andre Young (Dr. Dre), a Master & Dynamic, a Bang & Olufsen vagy akár a GQ.

forza-lifestyle-firenze

A piac ugyan folyamatosan növekszik és nem úgy néz ki, mintha az emberek megunnák az újdonságokat, abban mindenki egyetért, hogy a legnehezebb feladat a női vásárlók meggyőzése. Ők ugyanis bár elismerik a minőséget és szívesen használják a dizájnerek által tervezett darabokat, de ahogy megfogalmazták, nem fizetnének többezer dollárt azért, hogy minőségi zenét hallgassanak, a fülhallgató számukra továbbra is csak használati cikk.

Ezt is látnod kell!

Megújjúlt az FBT X-széria

Az X- sorozatot az összes elektronika újratervezésével megújították, hogy növeljék a teljesítményt és fontos új …

Vélemény, hozzászólás?