Legfrissebb tartalom
Főoldal / DJ eszközök / Mixed In Key 8 – a legjobb hangnem felismerő!

Mixed In Key 8 – a legjobb hangnem felismerő!

A most megjelent Mixed In Key 8 talán a legjobb szoftver, amivel tökéletesítheted a DJ mixedet, valamint ez az eddigi legnagyobb frissítés amit eszközöltünk az elmúlt öt év során. Így arra kérünk Titeket, hogy bátran nyomkodjátok, használjátok és építsétek be a szettjeitekbe.

1. A világ legpontosabb hangnem felismerője

Az elmúlt 3,874 napban azon morfondíroztunk, hogyan készíthetnénk el a világ legjobb hangnem felismerő algoritmusát, mindezt úgy, hogy semmilyen külsős cég segítségét nem vesszük igénybe. Kizárólag csak mi dolgoztunk rajta, hogy most ekszkluzív keretek között adhassuk át Nektek. Mint azt tudjátok a Serato, a Traktor és a rekordbox kiváló DJ szoftverek, de a hangnem felísmerőjük koránt sem olyan jó és pontos, ezért miután analizáltad az egész zenei állományodat a Mixed In Key legújabb szoftverével, az algoritmusunk pontosan meghatározza a hangnemét az összes zenédnek, valamint ki is javítja a más szoftverek (Serato/Traktor/rekordbox) által rosszul megadottakat.

2. Energiaszint analízis 1-től 10-es skálán

energylevelsNéhány évvel ezelőtt bevezettünk egy új DJ technikát, aminek az alapötlete az volt, hogy minden egyes zeneszámnak van egy saját energiaszintje, amit 1-től 10-es skálán meg is határozhatunk. Ezt továbbvíve az új algorítmusunk képes meghatározni minden egyes track energiaszintjét. Például egy chillout stílusú zenének igen alacsony 2 és 3 között, viszont a legtöbb house-nak 6 és 7 körül van az energiaszintje. Viszont a legnagyobb fesztivál zenék akár 10-es szintűek is lehetnek. A két legprofibb “zenei utaztató”, akik szintén hasonló elvet követve nagyon jól értenek a bulihangulat fokozásához nem más, mint Sasha és John Digweed. Ők is ezt a technikát alkalmazzák DJ szettjeik során. A lejátszandó zenék energiaszintjével játszva könnyedén manipulálhatjuk a közönséget, ha kell jobban táncoltathatjuk, pihentethetjük, vagy épp ugráltathatjuk is Őket. Nem kell mást csinálnod, mint egyszerűen rendezd sorrendbe a már analizált zenéidet az energiaszint szerint és már válogathatsz is közülük. A Mixed In Key szoftver képes elmenteni a zenék energiaszint jelöléseit (1-10) közvetlenül a felhasználó által használt kedvenc DJ szoftverbe és bizony ez egy nagyon hasznos funkcióvá válik, amikor hirtelen kell keresnünk egy megfelelő számot az épp hallható után.

Pro tipp: Kedj el játszani egy 6-os szintű zenét, majd keverj rá egy 8-ast. Megfigyelheted a közönséged rakcióját, ha néhány szintet kihagyva húzod fel Őket. A sikered borítékolható!

3. X-Ray Vision nézet, a zenékhez

Ki ne akarna szupererőt? Készítettünk egy olyan algoritmust ami által betekinthetünk minden egyes zenék felépítésébe és könnyedén megtalálhatjuk azokat a pontokat ahol az igen fontos dallamok, vagy az ütemek kezdődnek.

Íme egy tradícionális Ableton Live hangsáv:

abletonlive

Ugyanez a szám a Mixed In Key 8 analizálása után már így fest:

mixedinkey8_audiowave

X-Ray Vision nézettel még jobban megismerheted és átláthatod a zenéid felépítését, így könnyebben jelölhetsz ki cue-pontokat is.

4. A legjobb hely, hogy elkészítsd a cue-pontjaidat

A lejátszó alsó részén található sáv a legújabb fejlesztésünk, aminek a neve Cue Curve. Ha ezen a sávon látsz egy nagyon kimagasló csúcspontot, oda máris kijelölhetsz egy tökéletes cue-pontot a legújabb cue-pont kereső algoritmusunknak köszönhetően.

A Mixed In Key automatikusan betölti a zenék Serato, vagy a Traktor által már elkészített beatgrid-jét és le is ellenőrzi a már kijelölt cue-pontokat. Ha mégis szeretnénk változtatni rajtuk azt nyugodtan megtehetjük és a változásokat azonnal szinkronizálja is a Serato-val, Traktor-ral.

5. Vége a szeméttel teli lejátszási listáknak

Meg akartuk oldani azt a régi problémát, amivel nagyon sűrűn találkoztunk a rekordbox, Serato és a Traktor esetében. A probléma pedig az, hogy mind a három DJ szoftvertnél a zenék ID Tag-jei teli vannak mindenféle “szeméttel”, azaz látszanak teljesen felesleges bejegyzések, hivatkozások stb.. Ki akarjuk törölni ezt a temérdek szemetet, ezért létrehoztunk egy új felhasználói felületet a Mixed In Key 8-ban, aminek a neve TAGS. Ezzel extrém gyorsan kitörölhetjük a felesleges adatokat, valamint egyszerűen másolhatjuk és beilleszthetjük is a már rendezett zenéink adatait ide-oda. Ezzel az fejlesztésünkkel nagyon hatékonyan és gyorsan rendszerezheti és megtisztíthatja a felhasználó a komplett zenetárát és a kapott végeredményt azonnal szinkronizálja is a Serato-val és a Traktor-ral.

Tekintsd meg a lenti egy perces videónkat, hogy hogyan is működik mindez a TAGS-el:

Kérünk oszd meg barátaiddal és munkatársaiddal a Mixed In Key 8 által nyújtott professzionális szolgáltatásokat. Amik nagyon megkönnyíthetik mindenki életét.

A világon nagyon sok olyan DJ van, aki egyáltalán nem ismeri/használja a hangnemeket, energia szinteket és még a cue-pontokat sem. Ezért arra kérünk minden kedves Mixed In Key felszanálót, hogy bátran mutassa, tanítsa meg mások számára a szoftver használatát, hogy minél több emberhez eljuthasson.

A Mixed In Key 8 teljes verziója, 30 napos pénzvisszafizetési garanciával 58 dollárért lehet a Tiéd! Bővebb információért látogass el weboldalunkra.

Nagyon köszönjük Nektek előre is!

Yakov és a Mixed In Key csapata

Ezt is látnod kell!

Logic Pro X 10.15. frissítési infók

A Native support oldalán folyamatosan frissülnek ezzel kapcsolatban az iformációk, így érdemes az figyelemmel követni: …

Vélemény, hozzászólás?