Legfrissebb tartalom
Főoldal / DJ eszközök / Mine moduláris kontroller: Tedd oda a gombokat, fader-eket, tekerőket ahova te akarod

Mine moduláris kontroller: Tedd oda a gombokat, fader-eket, tekerőket ahova te akarod

A Mine moduláris kontroller egy MIDI controller, amit egy áramkör laphoz csatlakoztatható modulokkal igazán igényeidre szabhatsz.

Projekt: Mine moduláris kontroller
Gyártó: Specialwaves
Elérhetőség: Megjelenés a Kickstarteren januárban
Várható ár: Ismeretlen

A Mine egy két áramköri lapból álló rendszer, mely lehetővé teszi, hogy különálló modulok beillesztésével akárki ízlése szerinti kialakítást hozzon létre. A kisebbik S verzió 32, míg a nagyobbik 64 modul befogadására képes.

A ki- és bemeneteket tekintve van rajta egy hálózati adapter (további áram a LED-ekhez), egy USB-B a számítógéphez csatlakoztathatáshoz és több USB-A port, hogy más eszközöket is láncszerűen be lehessen kötni (kettő a Mine-on, egy a Mine S-en).

6meglio-cosi-1-1

Eddig 5 modult terveztek a Mine rendszerhez:

Pad modul (leütés és nyomásérzékeny RGB háttérfénnyel)
2 gomb modul (hasonló méretben mint a padok az APC40MK2 esetében, RGB háttérfénnyel)
Jeladó modul (végtelen forgathatóság nyomógombos kapcsolóval)
Pot modul (egy értékállító potencióméter)
Slider modul (egy 60 mm-es féder)

A Specialwaves hozzátette, hogy szeretnének a jövőben további jogwheel, trackpad és kijelző modult is tervezni hozzá.

screen-shot-2016-11-27-at-nov-27-18-42-pm
A modulok bepattintható kialakításuknak köszönhetően könnyedén csatlakoztathatóak az alaplaphoz, utána viszont stabilan rögzülnek és csak egy speciális eszköz segítségével lehet őket eltávolítani.

extract-fader
A Mine és a Mine S lekerekített fa-dizájnja letisztult, szóval egyszerűen nagyszerű. Már csak egyetlen kérdés maradt: Mit kezdesz azokkal a helyekkel, ahova nincs semmilyen modul csatlakoztatva. Ehhez nyújt segítséget a szoftveres háttér – a szerkesztőprogram automatikusan felismeri a bedugott modulokat és helyüket (irányukat is). Amellett állíthatod a tulajdonságaikat is – mint a jeladás gyorsaságát egy adott modulhoz.

screen-shot-2016-11-27-at-nov-27-20-14-pm
screen-shot-2016-11-27-at-nov-27-21-59-pm

Csináld magad kontroller

Egy apró megjegyzés a moduláris kontrollerekkel kapcsolatban: rengeteg DJ és producer kacérkodott már ehhez hasonló gondolattal. Az igazat megvallva körülbelül egy tucat újonc kínált korábban hasonló koncepciókat, mert az ötlet valóban vonzó. A probléma természetesen az árból adódott: az árak igazán jól hangzanak féderenként, gombonként, kapcsolónként, de mire a számodra tökéletes konfigurációt eléred, az összesítés már nem is annyira meggyőző.

“A Mine az a kontroller, mely a felhasználóhoz igazodik, nem pedig fordítva!”

A moduláris felszerelés remek dolog – képesnek lenni arra, hogy különálló komponenseket ki- és beszerelhess annak megfelelően, hogy mire van éppen szükséged. De ha azt kérdezitek kinek lesz jó választás egy épített kontroller, nem hiszem, hogy a jó válasz: “Minden producernek és DJ-nek.” Annak ellenére, hogy rengeteg DJ-nek nagyon jó ötletei vannak arra, hogy milyen kontrollert szeretnének (nézd meg a Midi Fighter Twister történetét, amit a DJTT egyik versenyén terveztek), ez nem jelenti azt, hogy megvannak a forrásaik vagy akár az idejük az elkészítésére. A Twister és más gyártók termékei nagyfokú személyreszabhatóságot kínálnak, de jóval olcsóbban. A csináld magad kontrollerek, melyeket rendelésre készítenek meglepően megfizethetőek, de rengeteg időt kell beléjük fektetni és nem annyira megbízhatóak.

Ezt is látnod kell!

Zenélj és NYERJ! Nativ Instruments feat. Metapop verseny

Mi lehet jobb annál, mint szórakozva nyerni?! Most itt a lehetőség a Native Instruments és …

Vélemény, hozzászólás?