Legfrissebb tartalom
Főoldal / DJ eszközök / Numark NV II – továbbgondolva!

Numark NV II – továbbgondolva!

NVII_angle_10x8_media

A 2014 BMP előtt nem sokkal jelentette be a Numark az NV elnevezésű 4 csatornás Serato DJ kontrollert, melynek egyik látványos megoldása volt a nagy felbontású beépített képernyők. A bejelentést elég nagy visszhang követte, mely tegyük hozzá nem volt alaptalan. Úgy tűnik a gyártó még többet szeretne kihozni ezekből a kompakt kontrollerekből, így itt az újragondolt változat, a Numark NV II.

A Numark NV volt az első kontroller (a CDJ-k HID funkciójától eltekintve), mely nagy felbontású beépített kijelzővel rendelkezett, számos Serato DJ információt megjelenítve ezzel. Az NV II-vel a gyártó célja a felhasználók hatékonyabb kiszolgálása volt, hiszen olyan járulékos funkciók és javítások kerültek bele melyek a beérkezett vélemények alapján lettek kiszűrve.

Néhány alap információ a Numark NV II-ről:

  • 699 dolláros áron lesz elérhető
  • 2016 nyarától kerül forgalomba
  • Serato DJ kompatibilis és a szoftver jár a kontroller mellé
  • Megújult böngészés és megjelenítés a kijelzőn
  • Feltehetően a gyártó jövőben elképzeléseit tükrözve új külső dizájn
  • Kapacitív jog tárcsa

Megújult böngészés és szelektálás

NVII_detail1_10x8_media

Néhány alap, de igazán hasznosnak tűnő újítás mely hozzájárul a még teljesebb böngészési és lejátszási élményhez:

  • Megújult hullámforma megjelenítés, vizuálisan is segítve az előadót (hozzáadott rácsvonalak)
  • ‘Push-to-load’ elven működő zeneválasztás a kijelző melletti választó potméterrel, szelektálás több féle metaadat alapján (album, artist, title, key, BPM), és beépített vezérlők olyan funkciókhoz, mint a quantize és a beat jump

Érintés érzékeny jog tárcsák

NVII_detail3_10x8_media

Amellett, hogy a Numark nagy hangsúlyt helyezett a kijelző hatékonyabb használatára, a jog tárcsa egységét érintés érzékennyé alakították. A gyártó egy ideje már alkalmazza az érintés érzékeny technológiát, azonban egyelőre csak effekt potméterek esetében volt látható. (touch-to-activate filterek, effektek)

A Numark sajtóközleménye szerint a jog tárcsa egy különleges ún. “adaptive learning platter techology”-t alkalmaz, ez magyarra fordítva körülbelül egy ‘intelligens, több féle módon tanulni képes jog tárcsa technológiát’ jelent, melynek alapja a felhasználó tárcsa használata (milyen gyorsan/lassan, enyhén/erősen használja a DJ a tányérokat) – talán azokhoz az autókhoz lehet hasonlítani, melyek a sofőr vezetési stílusához alkalmazkodnak.

A technológia pontos működéséről egyelőre nem árult el a gyártó több információt – így azt sem, hogy a funkció a felhasználó által alakítható vagy teljesen automata rendszerről van-e szó.

NVII_ortho_10x8_media

Nincs túl sok meghatározó különbség tehát az előd, Numark NV és az NV II között. Megjelensére az utóbbi mindenképp szebbnek mondható, köszönhetően a sötét színezésű tárcsáknak, így ha eddig NV vásárláson gondolkoztál, érdemes számításba venni a ‘friss’ verziót is!

Forrás: DjTechTools

Ezt is látnod kell!

Moduláris szintetizátor integrálás jön az Ableton Live-ban

Az Ableton Live 10 felhasználói hamarosan integrálhatják DAW-jukat moduláris szintetizátoraikkal vagy bármely más, feszültségvezérelt-bemenettel / …

Vélemény, hozzászólás?