Legfrissebb tartalom
Főoldal / DJ eszközök / Virutal DJ 8.2: íme minden amit tudni érdemes!

Virutal DJ 8.2: íme minden amit tudni érdemes!

Az Atomix Productions a napokban megjelentette a Virtual DJ 8.2 “korai” verzióját, mely funkciók tekintetében a kontroller-központúságot helyezi előtérbe. Az új verzió számos hasznos újítást hordoz magában, melyet röviden összefoglaltunk nektek.

Személyre szabható Pad funkciók

Képernyőfotó 2016-06-14 - 8.00.23

Legjobban talán itt figyelhető meg az említett ‘kontroller-központúság’. Minden egyes track deck-et felszereltek egy Pad szekcióval, mely a DJ kontrollerek körében standard 8 pad még teljesebb kihasználásában lesz a felhasználó segítségére. A gyártó továbbá a lehető legjobban leegyszerűsítette és felhasználó baráttá tette a ‘mappingolást’, így teljesen a DJ igényeihez igazodva lehet majd az egyes padokat különböző funkciókkal (cue, loop, loop roll, beat jump, sampler, slicer stb.) felvértezni.

Képernyőfotó 2016-06-13 - 13.14.32

 

Ask.The.DJ 

Képernyőfotó 2016-06-14 - 8.01.56

Az egyik legizgalmasabb fejlesztés az Ask.The.DJ felület. A Virtual DJ gondolt a mindenáron zenét kérőkre és egy közvetlen, átlátható kommunikációs csatornát hozott létre a lemezlovas és közönsége között. A felület a mobilkészülék böngészőjén keresztül könnyedén elérhető, csupán a http://ask.the.dj/* DJ felhasználónév* URL-t kell beütni és már mehetnek is a kérések.

Ennek egy alternatívája a közösségi médiát (itt éppen a Twittert) hívja segítségül. A kérők egyszerűen ‘kitweetelik’ az áhított zeneszámot valamint emellé a DJ felhasználónevének hashtag-jét (a felhasználónév opcionális, más kulcsszót is be lehet állítani). A kérés ezután megjelenik az Ask The DJ mappájában.

Képernyőfotó 2016-06-14 - 8.02.36

Természetesen a funkció használatához szükséges az internet hozzáférés, de ez manapság már egyetlen klubban sem akadály. Amennyiben a DJ rendelkezik Virtual DJ Content Unlimited szolgáltatással, abban az esetben egy hatalmas zenei adatbázis áll közvetlenül rendelkezésére, melyből szinte bármelyik kérés teljesíthető lesz. (kivéve ha már rendelkezik az adott zenével) A zeneszám kérések teljesítése egyértelműen akkor valósítható meg a legjobban, ha a hosszú üzenetek helyett csak a szám pontos címét és előadóját adja meg a kérő.

Az Ask The DJ használatáról egy rövid video bemutató:

További újítások

A Virtual DJ 8.2-es verziója tartalmaz néhány olyan újítást is, amely nem tűnik egyből szembe a szoftver megnyitását követően. Javítottak a BeatGrid funkción így még pontosabb lesz a zeneszámok analizálása, hardveres kezelhetőséget kapott a videó felvétel és lejátszás.

Még több újdonságért látogassatok el a Virtual DJ oldalára. 

Forrás: DjTechTools

Ezt is látnod kell!

Új groove box a Novationtől

A forma és a dizájn ismerősnek tűnik, tipikus Circuit, mely a 2020-as stílushoz lett igazítva. …

Vélemény, hozzászólás?