Legfrissebb tartalom
Főoldal / Fénytechnika / Effektgépek / Rég várt újítások várhatóak az SGM háza táján!

Rég várt újítások várhatóak az SGM háza táján!

SGM_Logo

Peter Johansen álma lassan, de egyre biztosabban valóra válik. A 2009-es “nagy váltás” óta eltelt 7 év rengeteg fejlesztésbe áldozott órája – bár sokan nem hittek benne – úgy tűnik végre megtérülni látszik. A mai napon ugyanis a gyártó bejelentett egy komplett új fényvetőszériát, és új termékek is hamarosan napvilágot láthatnak. Lássuk, milyen újítások várhatóak.

Az alábbi, igen sokat mondó képpel közölt cikket ma az SGM:

SGM_POI_products_NEW

Hol is kezdjük?

Először is lesz három betű, amit mától be kell vésni magunknak. Ez a POI. És nem, ez nem a GPS világból ismert “Point Of Interest” rövidítése, hanem a “Permanent Outdoor Installation”-é, ami körülbelül annyit tesz, hogy “állandó kültéri telepítésre”.

Az SGM fényvetők eddig is IP65-ös védettséggel rendelkeztek, ami lehetővé teszi azt, hogy hosszasan ki legyenek téve az időjárás viszontagságainak. Előfordulnak azonban olyan állandó kültéri installációk, amikor extrém körülményeknek kell ellenállniuk hosszú évekig, mint például a szélsőséges hőmérséklet-ingadozás, állandó fagy, homokvihar vagy éppen sós víz okozta amortizáció. Az SGM POI fényvetői ezért egy következő szintre emelik az IP65-ös védelmet. A legfőbb változtatások:

Továbbfejlesztett korrózió- és sós víz védelem
“Igénytelen” kivitel a karbantartási munkák nullára redukálására végett (jelen információink alapján se kijelző, se tasztatúra, se RFID modul nem lesz a POI fényvetőkön, az eszközök bontás nélkül csak távolról lesznek konfigurálhatóak)
Szabadalmaztatott páramentesítő
5 év gyári garancia
A POI fényvetők az eddigi sztenderd verziók mellett párhuzamosan, gyakorlatilag bármilyen RAL színben lesznek hamarosan elérhetőek.

Másodszor megjelent két új fényvető típus az SGM palettáján, az i-5 és az i-2. Bár még semmilyen technikai paramétert nem közölt a gyártó, az már biztos, hogy az összes többi fényvetőhöz hasonlóan az i széria is elérhető lesz sztenderd és POI verzióban is, és rengeteg LED variáns készül majd belőlük (7 féle i-5 és 6 féle i-2). A képek alapján valószínűnek tartom, hogy ezek az árérzékenyebb installációk kiszolgálására tervezett módozatok lesznek nem multichip LED-ekkel szerelve. De majd Frankfurtból pontosítok.

Harmadszor szép csöndben beszivárogtatták a G széria egy új tagját, a G-Wash-t. A POI verzió mellett természetes ez a robot is elérhető lesz majd sztenderd verzióban is, de az idei PLS-en sajnos még nem fogják kiállítani. Persze, nehogy már mindent egyszerre.

Szóval az SGM ismét meglépte azokat a lépéseket, amikkel elhúz a hasonló termékeket gyártók elöl, és nem hagy kérdést azzal kapcsolatban, hogy kihez kell fordulni, ha profi kültéri fényvetőkre van szükségünk.

Az élő bemutatóról egyenesen Frankfurtból számolunk majd be!

Ezt is látnod kell!

Megújjúlt az FBT X-széria

Az X- sorozatot az összes elektronika újratervezésével megújították, hogy növeljék a teljesítményt és fontos új …

Vélemény, hozzászólás?