Legfrissebb tartalom
Főoldal / DJ eszközök / Kontrollerek / Új frissítés a Rekordbox-hoz

Új frissítés a Rekordbox-hoz

Úgy tűnik a Pioneer nem áll le a megjelenésekkel és bejelentésekkel. Sőt, most máris nem egy hanem rögtön két újdonság is napvilágot látott. Az egyik a Rekordbox 5.1 ami a napokban már el is érhető (februárban pedig jön is az 5.2 ami már DMX-es vezérlést ad a Rekordbox használóknak) míg a másik az egy új hardver az RB-DMX1 (erről bővebben ide kattintva olvashatsz).

Az 5.1-ben a felhasználók hozzáférhetnek egy új (fizetős) csomaghoz, a Lyrichez, amely lírai alapú (azaz szöveges) videókat generál a Rekordbox videó számára. Ez az új kiadás komoly plusszal szolgál mindazoknak, akik videómixeket készítenek, igaz nem feltétlen lehet olcsó szolgáltatásnak mondani. Merthogy ez az újdonság egy szolgáltatás, havi 7.9 €-ért kapunk egy alap csomagot (vagy 15,9 €-ért pedig prémiumot ahol a rekordbox Lyric mellett korlátlan hozzáférést biztosítanak a rekordbox dj, a rekordbox dvs, a rekordbox videó és az RMX Effects összes funkciójához).

Érdemes kiemelni néhány funkciót:

  • Lyric vizualizáció szinkronban a műsorszámokkal: A COTODAMA Lyric Sync technológiájának köszönhetően a lejátszott műsorszámok dalszövegét a laptop videokimenetén (HDMI stb.) küldjük tovább egy csatlakoztatott képernyőre vagy kivetítőre. Csak olyan zenét játszik le, ami előre rögzítve lett a rekordboxban és a rekordbox lyric engedélyezett. A zeneszámokat normál módon lejátszva (az FX hozzáadásával), a szöveg automatikusan megjelenik.
  • Testreszabható vizuális szövegek: Megváltoztathatjuk a rekordbox lyric által generált mozgásrajzot és típusát, a rugalmasságot a szöveg színét és átlátszóságát. Egyedi módon huzhatunk létre vizuális képeket, amikkel fokozható majd a közönség hangulata.
  • A Lyric Sync Technology-ról: a rekordbox lyric használja a Lyric Sync technológiát, ami a szöveg megfelelő ábrázolásáért felelős. A Lyric adatait a Sync Power Corporation több mint 2,59 millió dalból gyűjtötte össze. Az National Institute of Advanced Industrial Science and Technology (AIST) zeneelemzési technológiája automatikusan elemzi a lírai adatokat, hogy meghatározza a zene hangulatát és összetételét, és az Expression Engine minden egyes dalhoz mozgó grafikát generál, illetve szöveget, amit Morisawa betűtípussal jeleníti meg.

Ezt is látnod kell!

Meglepetés kontorller új megjelenéssel: Pioneer DDJ-FLX6

Itt a Pioneer legújabb Dj Kontrollere DDJ-FLX6-os! Egy 4-csatornás Dj kontroller vadonatúj funkciókal határok nélkül! …