Legfrissebb tartalom
Főoldal / DJ eszközök / Traktor újítások tömkelege

Traktor újítások tömkelege

A napokban a Native Instruments nagy dologra adta a fejét. Egy teljesen új dolgot vezetett be a Traktor szoftverbe, méghozzá a párhuzamos hullámforma nézetet. Eddig nem nagyon hiányzott nekem, teljesen megszoktam a Traktor eddigi külsejét. De meg kell mondanom, jólesett egy kis vérfrissítés a szoftvernek ezen a fronton is.
Nem csak azonosul a többi szoftver gyártó megjelenésévbel, ezáltal megkönnyíti a váltást, de bevezették a Single Deck View-t, ami az előkészületeknél nagy segítségünkre tud lenni.

Végre megérkezett a Traktor Kontrol S4 MK3 önálló mixerként működő frissítése is. Tehát most már megoldható, ha épp többen játszotok egymás után, ne kelljen még egy keverő a DJ cserénél. Vagy épp analóg lemezről szeretnél mixelni, akkor ne legyen szükség a számítógépedre. Tehát mostantól az S4 teljesértékű mixerként funkcionál laptop nélkül is. A Traktor figyelmeztet a firmware frissítésre. Egy gombnyomással letöltheted a frissítőt, ami megintcsak pofonegyszerűen lefrissíti az S4-et, ha ez nem lenne elég, még kapott 6dB emelést a fejhallgató kimenet!

D2, S8 is bekerült a Controller manager-be, most már ezekre is készíthetünk saját mapping-et.

Még egy újítás: “Non-destructive file handling”, megadhatjuk a Traktornak, hogy a zenefájljainkban mely Tag-eket írhassa át (iTunes felhasználók ezt értékelhetik), ha nem engedélyezünk bizonyos dolgokat, akkor az csak a Traktor adatbázisában lesz bejegyzés és nem a fájlban. Ezzel együtt egy gyors hibajavítással megoldották, hogy az üres mezőkkel rendelkező MP3 fájloktól ne fagyjon le a Traktor analizálás vagy track betöltés közben.

Most már a beállítások menü alatt is működnek illetve a Global Section-ből is elérhető a kapcsolója.

Amire szerintem sokan vágytunk: Ha van egy szép nagy analizálásra váró fájlunk, de közben dolgozni is kéne, és betöltünk egy analizálatlan zenét, azt most már a Traktor előre veszi a sorban, tehát nem kell végigvárnunk, ha esetleg már korábban hozzáadtunk több ezer zenét az analizáló listához.

Még néhány hardver jellegű hibajavítás:
– Ha váltunk a Jog és TT mód között, nem változik a Jog keménysége
– A haptikus visszajelzés nem szól bele az előre pörgetésbe
– A sample pitch control újra működik D2-n és S8-on
– A gyorsbillentyűk újra működnek, ha kilépünk a beállításokból
– A hangnem szerinti keresést is javították

Ahogy látjátok mind megjelenésben, mind a motorház alatt kaptak újításokat a kontrollerek és a szoftver is.

Ezt is látnod kell!

Megújjúlt az FBT X-széria

Az X- sorozatot az összes elektronika újratervezésével megújították, hogy növeljék a teljesítményt és fontos új …