Legfrissebb tartalom
Főoldal / Hírek / Sosem lesz vége: most a D-50-et butikosítja a Roland

Sosem lesz vége: most a D-50-et butikosítja a Roland

A butikőrület nem szakad meg – egy hónapja csak, hogy az SH-101 és a TR-808 megérkezett, már itt az újabb miniatűrRoland-szinti, a D-05, ami természetesen a D-50 élethű replikája – persze felturbózva, ahogy megszokhattuk.

A nyolcvanas évek meghatározó hangszere a korabeli kezdetleges digitális technikából valami egészen különlegeset, kedveset, meleget tudott varázsolni, tulajdonképpen máig is alig érthető, hogyan. Linear Arithmetic néven próbálták emlegetni a szintézismódszerét, ami nyilván azt jelezte, hogy kemény marketingosztályt ültettek a cégnél a mérnökök fölé – valójában egy mintalejátszó és egy virtuális analóg szinti keveréke volt a gép.

Az új kis D-05 rengeteg hangot tartalmaz, a korabeli memóriakártyákról majdnem 900 presetet vadásztak össze, és mindezt egy 64 lépéses polifónikus szekvenszerrel erősítették meg. Nemcsak a hangalgoritmusokat másolták ki, hanem az akkori digitális áramkörök karakterisztikáját is, így eléggé hasonlóan kell majd szólnia. 16-ig polifónikus, itt a weboldala, nagyjából 150 ezer forintba fog kerülni.

 

 

Forrás: midi.blog.hu

Ezt is látnod kell!

Megújjúlt az FBT X-széria

Az X- sorozatot az összes elektronika újratervezésével megújították, hogy növeljék a teljesítményt és fontos új …

Vélemény, hozzászólás?