Legfrissebb tartalom
Főoldal / Hírek / Roland MC-707 és MC-101 a mindenesek

Roland MC-707 és MC-101 a mindenesek

Több meglepetést is okozott az elmúlt hetekben a Roland. Váratlanul a gyártó több új terméket, köztük új sorozatot is bemutatott. Különösen izgalmas a két új Groovebox, az MC-707 és az MC-101.

Míg az MC-707 tele van széles körű funkciókkal egy perfomanszhoz, addig az MC-101 a kicsi, kompakt, mobilis ezsköz. Mindkét eszköz rendelkezik saját loop-okkal, hangmintákkal és efektekkel. Azaz bármiféle számítógépes kapcsolat nélkül, standalone módban is jól lehet velük dolgozni.

Roland MC-707

Az MC-707 nyolcsávos szekvenszerét a mai elektronikus stílusok és különböző alműfajok megszokott munkamenetéhez optimalizálták. A TR-REC step szekvenszerv mellett található még 16 érintésérzékeny pad is, melyek a játékhoz vagy szekvenciális dobpart-ok, melodikus basszusszólamok vagy polifonikus akkordmenetek készítéséhez használhatók. Ezeken felül nyolc fader és több mint 32 gomb áll rendelkezésre a vezérlésre.

Az MC-707-ben a legújabb hangforrásunk található, amely a virtuális analóg és modern PCM technológia ötvözete. Rugalmas, hatékony és lehetővé teszi, hogy hangzásbeli képességeinek legmélyére áss. Képes megszólaltatni a Roland legendás dobgépeinek és szintetizátorainak hangszíneit – melyek lefektették az elektronikus zene alapjait -, beleértve a TR-808, TR-909, TB-303, JUNO-106 és SH-101 hangszereket. De előre mutató, modern digitális és hibrid hangszíneivel az MC-707 már ma is képes létrehozni a jövő klasszikus hangzásait.

A stúdióminőségű effektek szintén része ennek az önálló Groovebox-nak. Mind a nyolc sávhoz független effektprocesszor tartozik, rengeteg variációval. A Chorus effekt mélységet kölcsönöz a „szőnyeg”- és más szintetizátor-hangszíneknek. A Reverb és Delay effektek akusztikus tereket szimulálnak vagy lágy szekvenciákkal hozzák mozgásba a hangot. Az Overdrive, Distortion és erősítőszimuláció a szintetizátorok, gitárok és dobok intenzitását növeli.

A könnyű használatot egy LCD kijelző is segíti, ahol az összes paraméter, szekvencia grafikusan látszódik. Az MC-707 egyszerűen integrálható bármely DAW-hoz . Mind a nyolc part felvehető független DAW sávokra, vagy mintavételez hangokat is a DAW-ról zenei alapok, stem-ek készítéséhez vagy egy kedvenc szoftverszintetizátorod hangjának használatához a következő élő fellépéseden.

Roland MC-101

Az MC-101 ugyanazon a technológián alapul, de sokkal kisebb méretű. Ennek ellenére masszív groove-okra képes és tele van olyan funkcióval ami szintén figyelemre méltó. Ez magában foglalja azt a képességet is, hogy a készülék négy AA elemmel vagy akkuval működik, és bárhol és bármikor használni lehet. Egyébként kb. minden megtalálható benne ami az MC-707-ben, csak a méret változott.

Csak négy sáv érhető el, a kijelző kisebb, csakúgy mint a padok. Az MC-101 olyan Roland hangszíneket tárol, melyek meghatározták az elmúlt negyven év elektronikus és dance stílusait. A legendás TR-808, TR-909, JUNO-106 és SH-101 mind megtalálhatóak benne, kombinálható és processzálható formában, hogy teljesen új hangzásokat lehessen létrehozni.

A hatások ugyanolyan mértékben használhatók – mind a négy számnak van effektus. Számítógépre kötése is egyszerű! A fejlett USB audiointerfész-funkcióknak köszönhetően ennél az eszköznél is teljes mix vagy mind a négy part független sávként vehető fel a DAW szoftveren. De ugyanúgy lehet mintavételezni is hangszíneket.

 

Végezetűl két videó róluk:


 

Ezt is látnod kell!

Megújjúlt az FBT X-széria

Az X- sorozatot az összes elektronika újratervezésével megújították, hogy növeljék a teljesítményt és fontos új …