Legfrissebb tartalom
Főoldal / DJ eszközök / Részletes ismertető: Reloop MIXON4 kontroller

Részletes ismertető: Reloop MIXON4 kontroller

14242335_1521890707837095_7009958098649947038_o-copy

Múlt év 2016. szeptember 16-án mutatta be a Reloop, az egyedülálló és egyben profi DJ kontrollerét, a MIXON4-et.

Az Reloop cég elmondása szerint: “Ez minden szempontból a legerősebb kontroller, amit valaha is készítettünk!”

Az első benyomás és beállítások:

Stramm, masszív kialakítás, ez már az első pillantásnál kiderül. Mérete szinte teljesen megegyezik néhány nagy konkurens eszközével, névszerint a Pioneer DJ DDJ-RX és a Denon DJ MC7000. A fém borítás, a nagy RGB megvilágítású pad-ek, a sok precíz fader, és a Reloop saját fejlesztésű (alacsony profilú) Jog-jai jellemzik a MIXON4-et. Bár a két fő Pitch potméter elég rövid úton mozog, nem kell félni, mert egy-egy “14-bit high resolution” potmétert tisztelhetünk a személyükben, amik igen pontosak és egyben érzékenyek is. Extra funkcióit nézve, őt nem lehet önálló mixerként is használni, és külön Aux benettel sem rendelkezik. Ez konkrétan egy profi szoftvervezérlő!

236534_reloop_ba

Nem érheti szó szoftveres részről sem, mivel “plug n play” működik az Algoriddim djay Pro applikációjával, macOS-en, iOS-en és Android-on egyaránt, valamint a Serato DJ-vel, ezt jelenti valójában a gyártó által elnevezett Hybrid Technology elnevezés. A csomagolása tartalmazza a szükséges kábeleket, így találunk: USB kábelt (Mac/PC), USB plus kábelt (Android), Lightning kábelt (iOS). Ha a Spotify-os zenéidet szeretnéd lejátszani a djay Pro, vagy a Serato DJ Pulselocker-el, akkor mindenképp szükséged lesz mind a kettőhöz felíratkozásra, a weboldalaikon. Ahhoz, hogy a bereklámozott “Pitch Play” és “Flip” Serato-s funkciókat is használni tudd, meg kell venned a Pitch ‘N Time és Serato Flip kiegészítőket is, a Serato oldaláról.

Nos, ha megvan már minden szoftvered és installáltad is őket, nincs más hátra, mint csatlakoztatni a MIXON4-et.

Kiegészítés: A Reloop elmondása szerint a MIXON4 kontroller ugyan úgy működik Traktor Pro 2 és Virtual DJ 8 szoftverekkel is, a weboldalukról pedig már letölthetőek a mapping-ok is.

Használat során:

236534_reloop_tp

A Mac OSx alatt futtatott Serato DJ szoftver összes alap funkcióját gond és késés nélkül, nagyon pontosan tudtuk használni vele, már-már ámulatba ejtő volt a tömérdek effekt és lejátszás funkció, köztük a Slip, Flip, Slicer, Loop Roll, Pitch ‘N Time. A lapos profilú Jog-ok pompássak, a nagy pad-ekkel (amik teljes fényerővel, ragyogó színekkel világítanak) élvezet a munka. A fader-ek között megtalálod a nagyon hasznos “Curve” beállítási lehetőséget, míg a tekerő EQ potik, bár nem gumírozottak, de mégis szépen járnak és igazán kényelmes tapintásúak. A középen elhelyezkedő kereső gombról csak annyit, hogy bárcsak minden más gyártó is ilyet használna, annyira precíz. A Loop funkcióról mindenki tudja mennyire fontos szerepet tölt be, nos épp ezért itt a MIXON4-en még saját kis LED visszajelzőket is kapot, hogy mindig közvetlenül lássuk az álltalunk kiválasztott értéket.

Sokaknak nem tetszhet a kemény műanyagból készült Play/Pause és Cue gombok, de gyorsan hozzá lehet szokni, és kis idő múltán már fel sem tűnnek. A cikk elején szó esett a rövid Pitch potméterekről, amelyek bár tényleg nagyon rövidek, de az is beigazólódott, hogy ekkora úton is szépen, és pontosan lehet őket állítani. De itt jegyezném meg, ez a fajta Pitch állítás már nagyon kihalóban van, a Sync gombok használata miatt.

A legnagyobb hiányosságát talán abban látjuk, hogy nem kapott Aux bementi csatkozót, valamint a mikrofon csatorna saját EQ állítási lehetőséget sem. Egy Aux főleg akkor jön jól, ha a rendszert futtató tabletünk vagy laptopunk épp rosszalkodik (lefagy) és azonnal szükségünk van egy külső eszközre, amiről zenét indíthatunk el, a hiba kiküszöböléséig. A MIXON4 hiányosságai után most íme, a tömérdek hasznos funkciója, pl.: XLR és RCA master kimenetek, 6,3mm Jack booth kimenet, “Macro FX” effekt vezérlés, amivel hozzá rendelhetsz más effektet is a csatorna Filter-ekhez, Key Sync és Beat Sync funkciók, a csatornánkénti és a master LED visszajelzés, a külön LED-ekkel rendelkező Loop funkció, végül pedig a szintén LED megvilágítású lapos Jog-ok és érintő Pad-ek.

Konklúzió:

236534_reloop_ab8

Ha egy igazi, tényleg minden hájjal megkent, profi kontrollert keresel, amit még tablettel is tudsz használni, a MIXON4 számodra a legtökéletesebb. Négy csatorna, akár iPad Pro befogadására is képes dokkoló, djay Pro és Serato DJ szoftver támogatás, mi kell ennél több? Ha az árazását nézzük (225.080.- Forint), akkor ezen a ponton meg kell, hogy említsük, kitűnő az ár/érték aránya a pro szintű Serato kontrollerek között. A fizikai méretét illetően is pont ideálisnak mondható, bátran oda állhat a Pioneer DJ, vagy a Denon DJ hasonló vezérlői mellé.

Összegzés:

Ha szeretnél egy önálló keverőként is működő DJ kontrollert, akkor még nézelődj egy kicsit a többi gyártó termékei között, de ha egy olyan vezérlőt keresel, ami roppant erős, sokoldalú felhasználású, négy csatornás, szép/esztétikus, nem mellesleg tablettel is használható, akkor a Reloop MIXON4 a legjobb választásnak tűnik számodra.

Specifikációk:

 • 4 csatornás DJ kontroller, új Hybrid Design-al, plug ‘n’ play működés Algoriddim djay2/djay Pro és a SeratoDJ szoftverekkel
 • Multi-Platform operációs rendszer támogatás (iOS/Android/PC/Mac)
 • Új dokkoló, iPad PRO és régebbi modellek számára is
 • 16db. színes háttérvilágítású érintőpad a Hot Cue, Loop Roll, Sampler, Slicer, Flip és a Cue & Slicer Loop funkciókhoz
 • 8 féle előadási mód, ami tartalmazza a legújabb Serato Pitch Play módot is (felíratkozás szükséges)
 • Egyedülálló Macro FX Mode effektelés, bármelyik effektet kombinálhatjuk a filterrel, minden csatornán
 • Az új Harmonic Mixing funkcióval egyszerűen, egy gombnyomásra szinkronizálhatjuk a zenéink hangnemét
 • SLIP és LOOP vezérlés, LED-visszajelzéssel
 • Nagy méretű almumínium Jog-tárcsák, LED megvilágítással
 • Csatornánkénti és külön Master LED visszajelzések
 • Power House hangkártya
 • Multifunkciós ki- és bemenetek (XLR master kimenet, 6,3 Jack monitor kimenet, RCA kimenet, 6,3 Jack mikrofon kimenet, egy 6,3 és egy 3,5 Jack fejhallgató kimenet)

Technikai leírás:

 • A csomag tartalma: kontroller, kezelési útmutató, USB kábel, OTG kábel, iOS Lightning kábel, külső tápegység (12V / 3A)
 • Méretek: 657 x 376 x 45 mm
 • Súly: 5.3 kg (nettó)
 • Minimum rendszer követelmény:
  Mac:
  Mac OS 10.9.+ / 10.10.+ / 10.11.+ / 10.12.+
  32 bit/64 bit: i3 / i5 / i7, min. 1.07 GHz Processzor
  Minimum 4 GB RAM
  5 GB szabad HDD tárhely
  Min. kijelző: 1280 x 720 felbontás
  1 db szabad USB 2.0 port
  Letöltött, legfrissebb Serato DJ / djay PRO szoftver
  Windows:
  Windows 7 / 8.1 / 10
  32 bit/64 bit: i3 / i5 / i7, min. 1.07 GHz Processzor
  AMD processzorok jelenleg még nem támogatottak!
  Minimum 4 GB RAM
  5 GB szabad HDD tárhely
  Min. kijelző: 1280 x 720 felbontás
  1 db szabad USB 2.0 port
  Letöltött, legfrissebb Serato DJ / djay PRO szoftver
  iOS:
  iOS eszköz (4. generációnál újabb iPad vagy iPhone)
  iOS 8 vagy újabb operációs rendszer
  App Store-ból letöltött, legfrissebb djay 2 / djay PRO applikáció
  Figyelem: Az iOS eszközök töltődnek, a csatlakoztatásuk után!
  Android:
  Android 5 vagy újabb operációs rendszer
  Google Play Store-ból letöltött, legfrissebb djay 2 applikáció
  Google Nexus eszközök támogatása is
  Figyelem: Android eszközök töltése nem támogatott, OTG csatlakozáson keresztül!

A Reloop MIXON4 DJ kontroller 225.080Ft-os áron megvásárolható, az alábbi Zajáruház linken:

Reloop MIXON4236534_reloop_ppWebshop

Ha pedig szeretnél gondoskodni a MIXON4 megfelelő védelméről is, akkor a lenti link-re kattintva megtalálod a Reloop – Mixon 4 Case-t , ami egy kitűnő minőségű flightcase, laptoptartóval.

Reloop – MIXON4 CaseWebshop

Ezt is látnod kell!

Logic Pro X 10.15. frissítési infók

A Native support oldalán folyamatosan frissülnek ezzel kapcsolatban az iformációk, így érdemes az figyelemmel követni: …

Vélemény, hozzászólás?