Legfrissebb tartalom
Főoldal / DJ eszközök / Pioneer XDJ-1000 – új etalon!

Pioneer XDJ-1000 – új etalon!

Digitális fókusz: A Pioneer DJ piacra dobja az első érintőképernyős, csak USB-s lejátszóját – a kompromisszummentes megoldást a digitális DJ-k számára!

 2014 November 13: A digitális DJ-k újradefiniálhatják a lehetőségeiket az XDJ-1000-rel, a digitális, USB-s, rekordbox-ready lejátszók sorozatának új tagjával. Az első Pioneer DJ termék, ami érintőképernyőt kapott, ismerős club elrendezésű, Pro-DJ lehetőségekkel teletűzdelve. Az XDJ-1000 a hálószobától a DJ fülkéig tökéletes társad lehet!

xdj_1000_system_front_lr_white

 2014 November 13: A digitális DJ-k újradefiniálhatják a lehetőségeiket az XDJ-1000-rel, a digitális, USB-s, rekordbox-ready lejátszók sorozatának új tagjával. Az első Pioneer DJ termék, ami érintőképernyőt kapott, ismerős club elrendezésű, Pro-DJ lehetőségekkel teletűzdelve. Az XDJ-1000 a hálószobától a DJ fülkéig tökéletes társad lehet!

A nagy, teljes színskálájú LCD érintőképernyő intuitív vezérlést ad a DJ keze alá, interaktív felhasználói felülete külön fülekkel rendelkezik böngészéshez, lejátszáshoz és előadáshoz – a DJ-k teljes fegyvertárát felsorakoztatva. Ez a termék rengeteg képességet örökölt a csúcsmodell CDJ-2000NXS-tól, mint a 206mm-es jog-tárcsa, Slip Mode, Kvantizáció és Beat Sync. Ráadásul a vadonatúj kvantizált ütem-ugrással, és loop-move funkciójával a DJ spontán ugorhat 1, 2 vagy akár 4 ütemet is egy loop-on belül.

Az XDJ-1000 forradalmasítja a böngészést: A DJ használhatja a Querty elrendezésű képernyő-billentyűzetet, hogy keressen keresőszóra, és görgesse a képernyőn a találatokat a jog-tárcsa segítségével. A DJ analizálhatja és előkészítheti a zenéit a rekordbox-on belül (PC/Mac), vagy a rekordbox appon keresztül (iOS/Android), és az XDJ-1000 egy pillanat alatt megmutat olyan információkat, mint a Wave Zoom, Beat Counter, Phase Meter és Key Analysis – miközben azonnali hozzáférést enged az előre beállított loop-okhoz és Cue-khoz. Sőt, a DJ színkóddal láthatja el a lejátszási listáit, amilyen színnel az XDJ-1000 meg is világítja az USB drive-ot, hogy mindig tudja az előadó, melyik szett fut.

Az XDJ-1000 az első Pioneer DJ lejátszó, amiben – a kor követelményeinek megfelelően – már nincs CD olvasó, de tudja mindazon funkciókat, mint bármelyik CDJ szett. És még a Pioneer KUVO közösségi rendszerével is kompatibilis, így a DJ élő zeneinformációkat oszthat meg – ezzel teszi magát a termék az új generációs DJ-k elengedhetetlen felszerelésévé.

Az XDJ-1000 2014 novemberének második felében már elérhető 330 600 Ft Fogyasztói áron és ingyen letölthető hozzá a rekordbox (PC/Mac). A rekordbox mobil applikációt az iTunes-ról és a Google Play-ről lehet beszerezni.

 Tudj meg többet itt vagy nézd meg a videót, amin DJ Pedestrian egyedülálló módon mutatja be az XDJ-1000 és a DJM-850 együttes használatát!

 

AZ XDJ-1000 FŐ TULAJDONSÁGAI:

1. Nagy, teljes színskálájú érintőképernyő, intuitív kezelőfelülettel

A 7 colos, teljes színskálájú LCD érintőképernyő ösztönösen vezérelhető a DJ által, fantasztikus kreativitásra adva lehetőséget. A GUI három részre van osztva: Keresés, Lejátszás, Előadás, így a DJ erőfeszítés nélkül mindig azt láthatja, amit szeretne, anélkül, hogy túlzsúfolttá válna a képernyő

2. Gyorsabb keresés Querty billentyűzettel, és keresőszavas kereséssel

A kereső funkció minden eddiginél gyorsabb, hiszen egy Querty billentyűzet áll a rendelkezésünkre, és görgethetünk is a Jog-tárcsával, vagy a képernyőn is. Sőt, a DJ még választhat is, hogy jelenjenek meg a zenék: lista, albumborító, vagy egyéni nézetben.

xdj_1000_rear_lr_white3. Professzionális lehetőségek, mint például az ÚJ Quantized Beat Jump/Loop Move

Az XDJ-1000 az etalon CDJ-2000NXS rengeteg képességét megörökölte, mint például a Pro DJ Link-et, amivel egy forrást akár négy eszközre továbbíthatunk LAN segítségével.

 • ÚJ! Kvantizált ütem-ugrás: A DJ 1,2 vagy 4 ütemet ugorhat előre vagy hátra a jelenlegi lejátszási ponttól.
 • ÚJ! Kvantizált loop: Miután a DJ létrehoz egy loop-ot, 1,2 vagy négy ütemmel előre-hátra lehet navigálni, a loop-on belül
 • Auto Loop és Cue: A DJ azonnal aktiválhat loop-okat, amiket a rekordboxban készített elő.
 • Kvantizálás: A zene ütemrácsát használva segít, hogy a loop és a cue mindig a zenével összhangban indulhasson el.
 • Beat Sync: Megnézi a rekordbox ütemrácsokat, akár négy csatlakoztatott lejátszón, és a fő deck-hez igazítja őket.
 • Slip Mode: csendesen folytatja a loop, scratch, vagy visszafelé lejátszás alatt a fő zene lejátszását, és amikor a DJ végez, onnan folytatja a lejátszást.
 • Tűkeresés (Needle search): A DJ a szalagon végighúzott ujjával tud keresni egy zeneszámon belül, mintha csak bakelitet használna
 • Active Loop: A DJ a rekordboxban létrehozhat aktív loop-ot a zeneszámok végén, hogy nehogy megint rajtakapják, ha nem figyel!

4. Kibővített rekordbox zeneinformációk, hogy könnyebb legyen a keresés, és a keverés

A DJ-k analizáltatják a zenéiket a rekordboxban, és az XDJ-1000 nagy kijelzője mutatja is a fontos információkat:

 • Wave display, Wave Zoom: A színkódolt hanghullám-kijelzés még ötször olyan mélyre zoom-olható, hogy még precízebb loop-okat és cue-t lehessen definiálni
 • Beat Countdown (Ütem-visszaszámláló): A DJ rekordbox-szal megjelölhet kulcspontokat egy zenében, amihez az XDJ-1000 visszaszámol, akár 64 ütem távolságból is.
 • Phase Meter (fázismérő): Mutatja az ütem pozícióját, így a DJ egy pillantással össze tudja hasonlítani, hogy a fő deck-től mennyivel tér el.
 • Key Analysis Indicator (Kulcs analízis-kijelzés): a közúti lámpák rendszerével mutatja a kereső, hogy a rekordbox szerint melyik zenének a zenei kulcsa kompatibilis az éppen játszottal, így harmonikusabb mixeket lehet játszani

5. „Saját beállítások” (My Settings) funkció, mint pl a színkódos megvilágításu USB drivexdj_1000_top_lr_white

A DJ-k kiválaszthatják a kedvenc beállításaikat rekordboxban – Kvantizáció, Master tempo, stb – és az XDJ-1000 automatikusan letölti azokat. Ráadásul színnel jelölheti meg a DJ a lejátszási listáit (pl piros a techno, kék a d&b), és az USB port abban a színben világít, amit előre betápláltunk, így könnyebb a deck-eket átlátni.

6. A profi megjelenítési beállítások otthon és a klubban is ismerősek lesznek

Az XDJ-1000 az etalon CDJ-k kialakítását tükrözi, a DJ tökéletesítheti a szettjét otthon, és gond nélkül átviheti a klubba ezeket. A 206mm-es jog-tárcsa pont akkora, mint a CDJ-2000NXS-on, így a DJ számára ismerős lesz.

7. A DJ betölthet és kereshet zenéket WiFi-n, vagy USB-n keresztül is

Az USB kulcsok mellett a DJ PC-ről, mobileszközökről, és laptopokról is tölthet be rekordboxban előkészített zenéket, csak össze kell kapcsolni az eszközöket egy USB kábellel, és a lista már böngészhető is a képernyőn. Sőt, az USB-vel rákötött mobileszközök még töltődnek is közben.

8. Egyéb lehetőségek

 • Teljes MIDI-kompatibilitás
 • Serato DJ HID támogatás 2014 végére tervezve
 • Beépített automatikus kikapcsolás funkció

FŐ TULAJDONSÁGOK

Lejátszható média

iPhone/iPod touch, Android, USB háttértárak (flash memória/HDD, stb.)

Számítógépek (PC/Mac)

Lejátszható fileok

MP3, AAC, WAV, AIFF

(iOS verziós rekordbox™: csak MP3 és AAC)

USB Háttértár támogatott filerendszere

FAT, FAT32, HFS+

Frekvenciatartomány

4 Hz ~ 20 kHz

S/N ráta

115 dB vagy több

Harmonikus torzítás

0.003% vagy kevesebb

USB portok

USB A port x 1, USB B port x 1

Audió kimenetek

AUDIO OUT (RCA) x 1, CONTROL (φ3.5 mm mini plug) x 1

Egyéb portok

LAN (100Base-TX) x 1

Audió kimeneti áram

2.0 Vrms

Fogyasztás

21 W

Maximális külső méret

305 x 382.5 x 110 mm

Súly

3.3 kg

rekordbox™ rendszerkövetelmények

Támogatott OS

Mac OS®X v10.10, 10.9,10.8,10.7 or 10.6

Windows®8/Windows®8.1/Windows®8 Pro/Windows®8.1Pro

Windows®7 Home Premium/Professional/Ultimate

* Látogass el a http://rekordbox.com/ oldalra a legfrissebb listáért

Ezt is látnod kell!

Az eső sem árt neki

Az akkumulátoros rendezvényvilágítás egyre népszerűbbé válik. A BeamZ igazi mérföldkövet állított fel a BBP sorozatával. …

Vélemény, hozzászólás?