Legfrissebb tartalom
Főoldal / DJ eszközök / Pioneer DDJ-RZX részletekben

Pioneer DDJ-RZX részletekben

Július elején láttak napvilágot az első hírek az új kontrollerrel kapcsolatban, ami megint valami nagy dobás lesz a Pioneer részéről. Ma reggel végre eljutottak hozzánk a hivatalos részletek az importőrtől, ezekről olvashattok alább.

Rögzíts, vezérelj, alkoss: Ismerd meg az új DDJ-RZX professzionális audió és videó kontrollert!

“Az új kontroller olyan DJ készülékeinkből örökölt képességekre építve, mint a DVJ-1000 és az SVM-1000 képes a legtöbbet kihozni a rekordbox dj legújabb kiegészítőjéből, a rekordbox video Plus Pack-ből. A DDJ-RZX egy professzionális, 4-csatornás kontroller mobil DJ-knek és mindenki másnak, aki videóval szeretné feldobni a fellépését.

DDJ-RZX-TOP kicsi

A DDJ-RZX három érintőképernyővel rendelkezik, amik zeneinformációk kijelzésétől az effektek kezeléséig számos lehetőséggel bírnak. A videó előnézet és monitorozás kiválóan megvalósítható a 7 colos képernyőkön, amik teljes hozzáférést adnak a rekordbox dj és az új rekordbox video Plus Pack legfőbb lehetőségeihez. A laptop csak arra kell, hogy a zenéket böngéssze, és kiválassza a megfelelőket. Két kombó XLR bemeneti aljzatával torzításmentes mikrofon kimenetet kapunk és a 3 sávos EQ és mikrofon FX még ezt is engedi finomítani! Plusz a fejlett FX egység tartalmaz Combo FX, Sampler Repeat és Release FX funkciókat is, a DJM-900NXS2 keverő stúdióminőségű Sound Colour FX lehetőségei mellett. A CDJ-2000NXS2 multi lejátszótól és a DJM keverőktől örökölte a nagy jog-tárcsákat, a többszínű Performance Padeket és a kiváló hangminőséget.

A DDJ-RZX fő tulajdonságai:

A kialakítása a CDJ-ket tükrözi: Keverjen intuitíven hangot és videót a CDJ és DJM sorozatból ismert módokon – a nagy jog-tárcsákkal és a többszínű Performance Padekkel! A 4-csatornás keverő egy független Sampler szekciót is kapott, amivel könnyedén vezérelhető az ütem szinkronizálás, a kvantálás és a Sampler Trim szabályzója.

Csúcsminőségű hang: Hallja a zenéi valódi hangját, hála a kábelérintkezési problémák kiküszöbölésére képes ACC bemeneteknek és az Asahi Kasai gyártotta nagy teljesítményű 96 kHz/32-bit D/A konverternek. Plusz, alacsony jitterű óra IC és 96 kHz/24-bit-es USB-s hangkártya garantálja az erőteljes, csúcsminőségű hangzást.

Három érintőképernyő a teljes vezérelhetőségért: Emelje magasabb szintre a fellépéseit a 3 darab 7 colos érintőképernyővel, amivel előnézheti, monitorozhatja videó és képfájljait, valamint kezelhet Beat és Release FX-eket. Emellett a Touch FX segít effektelni és paraméterezni a képernyő x és y tengelyén mozgatott ujjal. A deck megjelenítési módjában zeneinformációkat ellenőrizhet, mint a címek, a BPM és a zenei kulcs. A keverő megjelenítési módban minden zenét kinagyított hanghullám kijelzésen láthat, loop és Hot Cue információkkal. Alkosson azonnali duplázást egyszerűen a képernyő megérintésével.

Professzionális mikrofon szekció: Hallja tisztán és hangosan a hangokat a két kombó XLR mikrofon bemenettel. Vezérelje a kimenetet a 3 sávos mikrofon EQ-val, és használjon 4 mikrofon effektet – Echo, Reverb, Pitch és V hang – hogy textúrát és hangzást adjon minden emberi hangnak.

Fejlett FX egység (az alábbi effekteket adhatja hozzá a rekordbox dj, külső hangforrások és lejátszók hangjához):

 • Combo FX – az érintőképernyőn keresztül egyszerre vezérli a Sound Colour FX-et és Beat FX-eket
 • Sampler Repeat – Változtassa meg a loop hosszát a képernyő megérintésével, és adjon hozzá Sound Colour FX-et, amikor a rekordbox dj Samplerét használja!
 • Sound Colour FX – al-paraméter szabályzóval – használja a DJM- 900NXS2-ből örökölt stúdióminőségű Sound Colour FX-et, ami bír a Sweep, a Filter, a
 • Crush, a Dub Echo, a Noise és a Space opciókkal, és vezérelje mindezt az al-paraméter szabályzóval!
 • Release FX – A DJ komplex FX mintákat engedhet el a Vinyl Brake, az Echo vagy a Back Spin kiválasztásával, és a potméter tekerésével.

Egyéb tulajdonságok

 • Aktív Cenzor– intuitíven vezérelhető a rekordbox dj új, Active Censor képessége. Adjon meg be és kilépő pontokat, adjon hozzá Reverse Roll, Trans, Echo vagy Vinyl Brake effektet, hogy például kiszűrje a zenéből a korhatáros szavakat. Az FX onnantól mindig hallható lesz, ha a zenét rekordbox dj-ből játssza le.
 • Három mellékelt licenckulcs – A termék mellé jár a rekordbox dj, a rekordbox dvs és a rekordbox video szoftverek aktiváló kulcsa.
 • Frissen kifejlesztett crossfader – igen ellenálló, több mint 10 millió műveletet is elbíró crossfader.
 • OSC Sampler – a hang fejlett manipulációjáért.
 • Kettős USB port – hogy a DJ-k könnyedén válthassanak.
 • Csiszolt alumínium fedőlap – kiváló minőségű, professzionális kivitel.
 • P-Lock fédersapka – záródó féder kupakok, hogy ne essenek le.

A későbbiekben a DDJ-RZX-hez védőtáska is elérhető lesz. Könnyű, strapabíró anyagokból készült, robusztus fekete fém kerete megvédi a kontrollert szállítás közben. Beépített fogantyúi és kerekei még könnyebbé teszik a szállítást (külön megvásárolható).

A DDJ-RZX júliustól elérhető, 989 900 Ft bruttó ajánlott fogyasztói áron. A kontroller a rekordbox dj, a rekordbox dvs és a rekordbox video (összesen €409 euró értékű) szoftverkulccsal együtt kapható.

DDJ-RZX-FRONT-HERO kicsi

A rekordbox video egy “Plus Pack” (kiegészítő csomag) a rekordbox dj mellé, ami videós előadói képességekkel vértezi fel a szoftvert. Olyan főbb tulajdonságokkal bír, mint:

 • Videók natív vezérlése – scratch-elhető és effektelhető videók, mintha zenék lennének.
 • Transition FX – A crossfader segítségével két videóforrást keverhetünk a beépített 20 effekt valamelyikével. Akár 5 effekt elmenthető “kedvenc”-nek, ami később azonnal előhívható.
 • Touch FX – A képernyő x és y tengelyein követve adható hozzá effekt, és állíthatók a paraméterek.
 • Diavetítés – Állíts össze diavetítést állóképekből még a fellépés előtt, vagy akár közben is!
 • Camera FX – A számítógépére kötött kamera videóképét is bemutathatod

A rekordbox video Plus Pack megvásárlásához az alábbiakat kell tenned:

Telepítsd a rekordbox zenekezelő applikációt (4.2-es verziótól kompatibilis).
Vásárold meg a rekordbox dj Plus Pack licenc kulcsot €139 – ért és telepítsd a Plus Packet.
Vásárold meg a rekordbox video Plus Pack licenc kulcsot €159-ért.
Ha rekordbox dj havi előfizető vagy, akkor a videó képességeket licenckulcs vásárlása nélkül is használhatod.

Specifikációk:

Szoftver: Rekordbox DJ
Bemeneti portok: CD/Line x 4 (RCA), Phono x 2 (RCA), Mic x 2 (XLR & 6,33mm-es TRS jack)
Kimeneti portok: Master Out x 2 (XLR x 1, RCA x 1), Booth Out x 1(6,33 mm- es TRS jack), fejhallgató monitorkimenet x 2 (6.35 mm-es és 3.5-mm-es sztereó jack-ek)
Egyéb csatlakozók: USB B típus x 2
Frekvencia visszaadás: 20 Hz ~ 20 kHz (USB, CD/Line, Mic1, Mic2)
Teljes harmonikus torzítás: 0.002% (USB), 0.003% (CD/Line) S/N ráta: 116 dB (USB), 101 dB (CD/Line), 91 dB (Phono) Áramfelvétel: AC 110 V to 240 V, 50 Hz/60 Hz Áramfogyasztás: 48W
Maximális méretek: (SZ×H×M): 945 mm × 119.7 mm × 547 mm Tömeg: 15.9 kg

A Rekordbox Video rendszerkövetelményei:

Operációs rendszer: Windows 10, Windows 8.1/ Windows 8/ Windows 7 (legújabb frissítésekkel) Mac: Mac OS X 10.11, 10.10, 10.9 (legújabb verzióra frissítve)
Minimum rendszerkövetelmények: CPU: IntelR processzor CoreTM i5 2.5 GHz vagy jobb, Memória: 8 GB RAM vagy több

Ajánlott rendszerkövetelmények: A tökéletes VDJ teljesítményért Full HD (1080p) videókkal: CPU: IntelR processzor CoreTM i7 2.5 GHz vagy jobb Memória: 16 GB RAM vagy több, 250 MB vagy több szabad hely.”

 

Ezt is látnod kell!

Megújjúlt az FBT X-széria

Az X- sorozatot az összes elektronika újratervezésével megújították, hogy növeljék a teljesítményt és fontos új …

Vélemény, hozzászólás?